Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti elmennétek dolgozni jelen...

Ti elmennétek dolgozni jelen esetben vagy lenéznétek, elítélnétek ha ilyen ismerősötök ebben a helyzetben nem dolgozna?

Figyelt kérdés

Férj kamionsofőr, világ életében az volt, már 20 éve, neki ez a hivatása. Havonta egyszer jön haza 1 hétre de vannak hosszabb megszakítások is. Anya egyedül otthon 3 gyerekkel (segítség semmi), kertes ház, az ezzel járó plusz dolgokkal. Ki van használva minden négyzetcentiméter hasznosan. Gyerekek kettő iskolás egy óvodás. Két iskolásnak suli után edzései vannak, az óvodás is ilyenkor vagy pancsol vagy úszik. Suli időben mindig este van ezek miatt hazaérkezés. A két nagy ételallergiás, nekik főzni kell külön, mert ezt a fajta allergiát nem vállalja a konyha biztonságban, ezért reggel vinni kell neki tízórai, ebéd, uzsit.

Anya nem dolgozik, de mégis egész nap pörög. Otthon végez olyan dolgokat, amiből van kis pénz (faluhelyen laknak, állatokat nevel, kertet gondoz amiből pici pénz csurran cseppen)

Kb. a lényeget leírtam. Anyának konkrétan nincs igénye arra, hogy munkahelyre visszamenjen, mert így is levan kötve minden perce. 10 év folyamatos munkaviszony után ment szülni az elsőt, gyerekek között dolgozott, de amióta a kicsi ovis, azóta igénybe vette inkább azt a lehetőséget, hogy otthon marad.

Ti elítélitek? Végén elmondom miért a kérdés.

2017. aug. 23. 10:53
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:
*tavasztól nyárig elszállásoltak
2017. aug. 23. 18:48
 32/47 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem barátnődnek meg kellene szüntetnie a kapcsolatot az említett "genyózóval". Az ilyen mérgező ""barátságok"" mindenképpen károsak, ne terhelje magát lelkileg feleslegesen és ne erőltessen magára egy olyan szükségtelen megfelelési kényszert, ami destruktívan hat rá. Az első az legyen, hogy mindent meg tudjon adni a gyerekeinek és Ő MAGA is minél kiegyensúlyozottabb legyen.
2017. aug. 23. 18:53
 33/47 A kérdező kommentje:
Hasonlókat mondtam én is Neki. Férje már a gyerekek közötti munkáért is haragudott, sőt morog a háztáji munkáért. Kb amikor utoljára szült, ahogy hazajöttek már alvásidőben a kertben volt. Neki nagyon erős megfelelési kényszere van úgy általában mindenhol. Az ilyen beszólások, főleg vélt barátnőtől nem éppen pozitívan hatnak rá lelkileg.
2017. aug. 23. 19:00
 34/47 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem rengeteget dolgozik ez a nő és nagyon hasznos, amit csinál, senkinek semmi oka lenézni őt, de személy szerint én nem szeretnék így élni. Már eleve abba nem mennék bele, hogy a férjem havonta 1 hetet töltsön itthon.
2017. aug. 23. 19:20
 35/47 A kérdező kommentje:
Sokan élnek így, sokan szétmennek és sok kamionos egyedül öregszik meg. Ők ezt az életmódot választották, panaszkodni nem szoktak nyilvánosan. Persze megküzdi az ilyen család is a saját sorsát. Valamit valamiért. Nem feltétlen rosszabb nekik, mint annak a párnak akik igaz esténként együtt vannak, de gyárban güriznek 110-ért, hisz ott meg nincs felhőtlen együttlét csak a gondok. Barátnőméknél az az egy hét tényleg csodás mindig. De erre születni kell , legalábbis szerintem. Férjenek is kamionosnak kell születni, és feleségnek is kamionos feleségnek. Máshogy nem lehet. Én sem bírnám ezt. De ahány ember-család annyiféle élethelyzet.
2017. aug. 23. 19:31
 36/47 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy nem szeretnék így élni nem csak a kamionozásra értettem, hanem az egész leírt sztorira, csak ugye ez náluk gyakorlatilag a kamionozás következménye. A lényeg, hogy nekik megfelel így. Amúgy meg sokan mások is megkeresnek annyit, mint egy kamionos és közben a családjukkal vannak, csak ezt sokaknak fáj elhinni.
2017. aug. 23. 19:45
 37/47 A kérdező kommentje:
Sőt! Sokkal többet is keresnek sokan mások. Csak valaki eldönti kamaszkorában, hogy kamionos lesz, mert éppen például megszerettette vele az apja és ennek szánta az életét. Nyilván nem ment el mérnöknek tanulni. Miért is fájna elhinni! Ezt azért hanyagoljuk már. Viszont itt ebben a kisvárosban sok más lehetőség nincs. Környezetemben sokan minimálbéresek. ehhez viszonyítottam. Az ominózus barátnő is. Semmit nem fáj elhinni elhiheted. De a kérdés nem is erre irányult, hogy jó vagy rossz a kamionosfeleségnek. Írhattam volna külszolgálatot teljesítő katona férjet is.
2017. aug. 23. 20:05
 38/47 anonim ***** válasza:
68%
A kérdést nem lehet elvonatkoztatni a kamionozástól, mert amiatt nem tud dolgozni. Szerintem nagyon nem szerencsés, ha egy nő nem dolgozik, több szempontból sem jó, de neki jelen helyzetben nem nagyon van akkor más lehetősége.
2017. aug. 23. 20:18
 39/47 A kérdező kommentje:
Éppen tudna dolgozni, ha nagyon akarna, vagy épp muszáj lenne. De szerintem itt fölös túlhajszolnia magát. Megoldja máshogy. Ő például a piacon is árul egyik nap reggelenként meg házhoz is jönnek neki.Valami munkája mindig van neki. Az, hogy nem munkahely, nem feltétlen biztos, hogy szerencsétlenségként kell erre tekinteni. Miért is kellene? Ha ők jól erzik magukat ebben. Élünk X ideig, nem örökké, most azért szakadjon meg valaki, mert ez meg az azt gondolja, hogy szerencsés nem szerencsés vagy épp barátnő megszólja. Saját boldogságuk a cél és a gyerekeké. Egyébként a gyerekek meg rettentő kis dolgosak. Szerintem éppen ezt tanulják otthonról. Apa is hajt, hogy jó legyen, anya se ül a seggén. Tehát nem feltétlen biztos, hogy rossz példát visznek magukkal. Annyi borzasztó rossz gyerek van, és ezek tényleg jó gyerekek. Tavasszal úgy segítettek szó nélük behordani egy nagy adag fát (nem tudom hány mázsát vettek), hogy öröm volt nézni, szinte veszekedtek ki menjen hamarabb. Pedig senki sem kérte őket. Voltak nálam is bent a boltban (mert én is egy egyszerű boltot vezetek) és máris azt keresték mit segíthetnek,m hát kartondobozokat hordtak. Érdekes ez, mert tényleg a hétköznapi apaminta ugye hiányzik. De mégis komoly fiúsak. Az ominózus barátnő fia az idén lopás miatt állt igazgató előtt. Úgyhogy én azt látom nem attól leszünk jobbak, többek vagy kevesebbek, hogy mit dolgozunk. Azt hiszem ezt mondani is fogom neki, szerintem jól megfogalmazott litánia :-D :-D
2017. aug. 23. 20:26
 40/47 anonim ***** válasza:
53%
Én nem mondtam, hogy a "barátnőd" menjen el dolgozni, csak azt, hogy én nem élnék úgy, ahogy ő. Ő csinálja, ahogy neki jó.
2017. aug. 23. 20:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!