Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti elmennétek dolgozni jelen...

Ti elmennétek dolgozni jelen esetben vagy lenéznétek, elítélnétek ha ilyen ismerősötök ebben a helyzetben nem dolgozna?

Figyelt kérdés

Férj kamionsofőr, világ életében az volt, már 20 éve, neki ez a hivatása. Havonta egyszer jön haza 1 hétre de vannak hosszabb megszakítások is. Anya egyedül otthon 3 gyerekkel (segítség semmi), kertes ház, az ezzel járó plusz dolgokkal. Ki van használva minden négyzetcentiméter hasznosan. Gyerekek kettő iskolás egy óvodás. Két iskolásnak suli után edzései vannak, az óvodás is ilyenkor vagy pancsol vagy úszik. Suli időben mindig este van ezek miatt hazaérkezés. A két nagy ételallergiás, nekik főzni kell külön, mert ezt a fajta allergiát nem vállalja a konyha biztonságban, ezért reggel vinni kell neki tízórai, ebéd, uzsit.

Anya nem dolgozik, de mégis egész nap pörög. Otthon végez olyan dolgokat, amiből van kis pénz (faluhelyen laknak, állatokat nevel, kertet gondoz amiből pici pénz csurran cseppen)

Kb. a lényeget leírtam. Anyának konkrétan nincs igénye arra, hogy munkahelyre visszamenjen, mert így is levan kötve minden perce. 10 év folyamatos munkaviszony után ment szülni az elsőt, gyerekek között dolgozott, de amióta a kicsi ovis, azóta igénybe vette inkább azt a lehetőséget, hogy otthon marad.

Ti elítélitek? Végén elmondom miért a kérdés.

2017. aug. 23. 10:53
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
96%

Persze,te ne nézel le senkit,csak nem tudnál otthon punnyasni,meg semmi haaznosat nem csinálni. Ja,meg ha teljesen hülye sem vagy,akkor pontosan tudod,hogy ezzel igenis leszóltad a kérdésben szereplő anyukát. Tudod mit? Ha szerined csak a munkahelyen végzett munka hasznos,akkor sajnálom a gyerekeidet,akiknek az anyja szerint a "társadalmilag hasznos munka" fontosabb a gyerekeknél.

Tudod mit,én ítélkezek:önbizalomhiányos,önigazoló libának tartalak,aki úgy próbálja valakinek érezni magát,hogy mások felett ítélkezik. Ja,és bu ta is vagy.

2017. aug. 23. 15:25
 22/47 anonim ***** válasza:
96%
Kíváncsi lennék arra a társadalmilag hasznos munkádra 17-es, általában az ilyen cébéá eladó szintű munkát végző emberek jönnek azzal, hogy mennyire nagyon hasznos munkájuk van. Nevetséges.
2017. aug. 23. 15:48
 23/47 anonim ***** válasza:
93%
Nem ítélkeznék, sőt ebben a helyzetben ezt látom a legbölcsebb döntésnek az egész család érdekében.
2017. aug. 23. 15:54
 24/47 anonim ***** válasza:
77%
Nem nézném le, sőt! Le a kalappal, 3 gyerekkel, mellette a házimunka, kert és a jószágok. Mint tudjuk egyik sem olyan "meló", ahol szabira lehet menni, ráadásul még a "férfi" munka is rá szakad, mert apa csak havi 1x van otthon.
2017. aug. 23. 17:32
 25/47 anonim ***** válasza:
22%

22es, elárulom. Egészségügyi mérnök vagyok, jelenleg kutató és fejlesztőmérnökként dolgozom egy egészségügyi segédeszközöket előállító cégnél.

Én nem érzem hogy leszóltam volna, csak elmondtam hogy más megcsinálja ugyan azt munka mellett mint a kérdező úgy hogy otthon van. Azt meg áruljátok már el nekem, mi a társadalomnak gazdasági értelemben hasznos abban hogy a kérdező otthon van? Kíváncsian várom a felsorolást, én meggyőzhető vagyok helytálló érvekkel.

2017. aug. 23. 17:38
 26/47 anonim ***** válasza:
60%
41%-os szerintem ebből kár vitát keltened, a kérdező megtehette hogy választ, marad vagy dolgozik. Te egyértelműen nem tehetted meg tehát kár magatokat hasonlítgatni.
2017. aug. 23. 18:01
 27/47 anonim ***** válasza:
10%
Honnan veszed hogy én nem tehettem volna meg hogy válasszak? Na mindegy ne offoljuk szét a kérdést.
2017. aug. 23. 18:09
 28/47 anonim ***** válasza:
100%
Leírtad hogy nálatok nincs apa, csak a te édesapád aki beteg. Gondolom családfentartó vagy...ha nem akkor bocs, de ez jött le abból amit írtál.
2017. aug. 23. 18:35
 29/47 A kérdező kommentje:
Gazdasági értelemben mi a hasznos a barátnőmben? Mert ezért élünk, hogy gazdaságilag hasznosak legyünk? Nem azért, hogy boldog családot kreáljunk magunk köré? Na, de a válasz: Egy megnyugtató biztos hátteret biztosít ő is a férjének, hogy tudjon nyugodtan dolgozni, és lehet épp a Te munkádhoz visz alapanyagot, hogy dolgozhass. Ezért nem láthatja a családját egy hónapig. Vagy mert fantasztikus gyermekeket nevel egy kiegyensúlyozott családban, akik Neked fogják majd a nyugdíjadat fizetni. Barátnőm 10 évig folyamatosan dolgozott, majd a szülések között is. Hogy a közösbe nem tesz? Minek? Hogy még jobban éljenek atyáink? Egyébként sem tenne, 3 gyerekre magasabb adókedvezményt igényelnek vissza, mint az én fizetésem. Közösbe alapba nem megy.Magánszférát veszik igénybe ha betegek, mert kénytelen az ember.
2017. aug. 23. 18:38
 30/47 A kérdező kommentje:

A kérdés egyébként azért íródott, mert az este sírva hívott fel. Valójában őrlődött sokat a munka vagy otthonlét miatt. Mivel gyerekeinek a sportját továbbra is biztosítani akarja, ami azt jelenti az egyik gyereket fél 4-kor felveszi az iskolából igazgató engedéllye és viszi edzésre majd visszamegy a másikért viszi a másik edzésre. este 8 körül érnek haza.Nála alapból kilőve , hogy munka után eteti az állatokat vagy bármit. A kicsit az oviból el kell hozni délbe, ugyanis egy betegség miatt még nem szobatiszta, eddig vállalta az ovi, mert ugye kötelező. Ha dolgozna, akkor vállalnia kellene, de így a békesség kedvéért elhozza. Nincsen tizenórája szabad egy nap, nem is netezik. Én tudom, nyáron tavasszal elszállásoltak, míg a padlófűtést csinálták nálam. egy percet nem ül. Én ösztönöztem az otthonmaradásra. De ezt csak azt tudja aki belelát. Nincs az, hogy lázas a kicsi, apa munkából jövet hozz már gyógyszert, vagy addig a nagyokra vigyázz vagy épp fordítva, vagy szaladj be egy kiló kenyérért. Vagy legutóbb amikor felújítottak, a hétköznapi rutin mellett amit intéznie kellett egymaga. Hát ne dolgozzon, én ösztönzöm.

Tegnap egy barátnő, inkább idézőjeles barátnő volt nála, és hasonlóképpen vélekedett, gúnyosan sokatmondóan kérdezte meg tőle, hogy nem szándékozik dolgozni? De ez egy olyan nő, akinek a férje minden nap 2-kor otthon vagy és van egy felnőtt fia is. Persze ő is csak az utóbbi időben dolgozik, azóta genyózik barátnőmmel. Szerintem irígy vagy csupa rosszindulat vagy mindkettő. Felfoghatatlan számomra, hogy miért avatkoznak egymás életébe bele az emberek, főleg bántóan.

2017. aug. 23. 18:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!