Ti elmennétek dolgozni jelen esetben vagy lenéznétek, elítélnétek ha ilyen ismerősötök ebben a helyzetben nem dolgozna?
Férj kamionsofőr, világ életében az volt, már 20 éve, neki ez a hivatása. Havonta egyszer jön haza 1 hétre de vannak hosszabb megszakítások is. Anya egyedül otthon 3 gyerekkel (segítség semmi), kertes ház, az ezzel járó plusz dolgokkal. Ki van használva minden négyzetcentiméter hasznosan. Gyerekek kettő iskolás egy óvodás. Két iskolásnak suli után edzései vannak, az óvodás is ilyenkor vagy pancsol vagy úszik. Suli időben mindig este van ezek miatt hazaérkezés. A két nagy ételallergiás, nekik főzni kell külön, mert ezt a fajta allergiát nem vállalja a konyha biztonságban, ezért reggel vinni kell neki tízórai, ebéd, uzsit.
Anya nem dolgozik, de mégis egész nap pörög. Otthon végez olyan dolgokat, amiből van kis pénz (faluhelyen laknak, állatokat nevel, kertet gondoz amiből pici pénz csurran cseppen)
Kb. a lényeget leírtam. Anyának konkrétan nincs igénye arra, hogy munkahelyre visszamenjen, mert így is levan kötve minden perce. 10 év folyamatos munkaviszony után ment szülni az elsőt, gyerekek között dolgozott, de amióta a kicsi ovis, azóta igénybe vette inkább azt a lehetőséget, hogy otthon marad.
Ti elítélitek? Végén elmondom miért a kérdés.
11es, honnan tudod hogy a gyerekei fognak dolgozni? Lehet mind az anyjuk példáját követi majd és csak kivesznek a közösből bele meg nem fognak rakni.
És igen, én is vidéken élek, de bármíly meglepő, a legtöbb ember munka MELLETT nevel állatokat. Nekünk is vannak malacaink, csirkéink, tehén, munka előtt felkelek, megetetek, gyerekeknek reggeli, majd 30km-ert autózom a munkába. Délután hazaérünk megyek ellátni az állatokat. Ahogy a legtöbb ismerősöm is. Sőt, hétvégente a veteményest is rendben tartjuk.
De mint mondtam, mindenki úgy csinálja ahogy neki jó, én nem tudnék így élni, de ha a kérdezőt nem zavarja hogy semmi hasznosat nem tesz az államnak ha már pénzt kap tőle, az ő dolga.
Egyrészt semmi közöm hozzá, hogy máshogyan él, így nem szoktam ítélkezni.
Másrészt egyedül nevelni 3 gyereket, úgy hogy speciális kaját kell rájuk főzni, nagyon sok idő, szerintem emellé a részmunkaidő sem fér bele.
1. Senkinek semmi köze mások életéhez.
2. Ismeretlenül ítélkezni hülye szokás.
3. A gyerekek szempontjából az ilyen anya az ideálisabb. A mi anyunk mellett mindkét verziót megismertük. Sokkal jobban működik, boldogabb a család, amióta nem babysitter van velünk, hanem anyu. Nincs időm tovább részletezni. Az pedig nagy hülyeség, hogy csak munkahelyen nem lusta dög egy nő.
Utolsó, a kérdező kért véleményt. És én nem ítélkeztem, elmondtam hogy mindenki úgy él ahogy akar, de ÉN nem tudnék úgy élni évről-évre hogy nem teszek semmi hasznosat csak otthon elvagyok magamnak.
Nekem fontos a munkám, szeretem is, de emellett ugyan azt megcsinálom mint a kérdező. Vagyis majdnem ugyan azt, mert nekem két gyerekem van, csak az egyikük speciális igényű(szintén étkezés) és őt tolerálja az óvoda, ellátom a házat és az állatokat, játszom a gyerekekkel,sőt még havonta egyszer el is járok szórakozni, meg tanulok. Csak azt mondtam mindenki úgy éljen ahogy akar, én semmi miatt nem nézek le senkit, de ne várjon elismerést sem, mikor az anyák jóval több mint fele megcsinálja ugyan azt mint a kérdező, munka mellett.
Főzni nem kell minden nap, a gyereknek nem lesz baja ha két napig ugyan azt az ebédet viszi, pár szendvicset összedobni meg napi 5-10 perc maximum. Az állatok ellátása is maximum napi 2 óra és akkor már nem egy-egy malacról beszélünk, így marad neki bőven napi legalább 12 órája szabad felhasználásra, főleg hogy 8-15 óra között a gyerekei sincsenek vele, ha napi szinten takarít az is maximum napi 1 óra. Tehát körülbelül jóindulattal napi 4-6 órát tölt munkaként értelmezhető tevékenységgel. Akkor megérteném hogy nem dolgozik ha csak a délelőttje szabad, délben meg elhozza a gyerekeket, mert akkor délután velük kell foglalkozni, tanulni, játszani.
Én is szeretek dolgozni, és hasznosnak érezni magam, de azért így apa nélkül, ha rámarad minden, meg tudom érteni ha így dönt ahogy.
Ne hasonlítsd össze olyan nőkkel akiknek apuci minden délután rendelkezésre áll, és szabad hétvégék vannak.
De mit magyarázom, hisz akkor tudod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!