Ti mit gondoltok az olyan emberekről, akiknek több gyerekük van, de középkorúként egy új partnerrel gyereket vállalnak?
Egyik ismerősöm 40-es évei közepén jár.
Van két gyereke,és most összejött egy olyan férfival,akinek már 3 gyereke van,és most vállalnak közösen a férfinek 4.,a nőnek pedig 3.gyereket.
Közben az eddigi gyerekeik szanaszét vannak,hol itt vannak,hol ott.
Miért vállal valaki ennyi idősen új kapcsolatba gyereket,ha már amúgy is több gyereke van?
8 évet tanultam levelezőn (két suli, diploma), 3 műszak, albérlet mellett, háztartásban magamra voltam utalva. szülők messze és nem támogattak anyagilag. Igen volt mikor hajnali 4 kor keltem mindennap és este 9-kor értem haza.
(Ezt után még tanultam, de az más volt, csak egy év és akkor nem gyár és műszakozás közben, és még most 40 felett is ősszel megyek újra suliba, még akarok egy másik szakmát, váltani akarok, de most ugye már megtehetem.)
Volt mikor éjszakás műszak után egy zuhany és be zh-t írni, vagy kötelező órára. Du-ános műszak után hajnalig amíg bírtam otthon tanulás, beadandó írása Volt mikor barátnőimet befogtam a jegyzetek készítésébe. Buszon, is tanulás, minden időt kihasználva, de persze pihenni,szórakozni is kellett. Barátokat, barátnőket nem elhanyagolni. Nehéz volt, de tudtam mi a célom, tudtam úgy kell gondolkodnom, hogy egyedül megálljak a lábamon, ahhoz meg alapok kellenek. Nehéz volt, de túléltem, kibírtam. Érdekes mód az emberek ezt a részét nem irigylik, csak azt mikor kétszer nyaral az ember egy évben, mikor nőként saját lakása van, nem kell pasit vadászni, hogy eltartsa, nem kell szar kapcsolatban benne maradni, mert jaj hogyan élek meg, mikor nem nyakig mocskos vagy mire munkaidő véget ér, nem 45 fokban dolgozik az ember (olyan is volt nekem 2 évig) hanem kényelmes, tiszta, hűtött irodába beül az ember, ráadásul nekem saját irodám van, nem kell osztoznom senkivel.
Kérdező
Neked mi közöd van más életéhez?
Te tartod el azokat a gyerekeket vagy van valami kötelességed feléjük?
Úgy gondolom nem/nincs.
Sajnos sok az olyan ember,mint te...
Mindenki életébe bele akartok dumálni... inkább a saját házad tájékán sepregess
Én már eleve azt sem értem, hogy minek 40 fölött szülni. Mert oké, tegyük fel, szül valaki 45 évesen, aztán ne adj isten idősebb korára megbetegszik, és el van cseszve a gyerek fiatalsága, mert ápolhatja az idős anyját/apját. Senkinek nem kívánok ilyen életet. PErsze, ez csak az egyik véglet.
De akkor sem szülnék 40 fölött.
Ez egy névtelen fórum.
Én nem mások életébe szólok bele,hanem ismeretlen emberek véleményét kérem ki.
Nem megyek oda személyesen az illetőhöz,hogy kérdőre vonjam.
Azért az egy kicsit erős kijelentés,hogy nincs a gyerekek felé semmi kötelesség.
Tudod,a közösből fizetik az oktatást,és egyéb dolgokat,amiket a gyerekek megkapnak.
De itt most nem ez a lényeg.
Én nem szólok bele mások életébe,véleményt formálok.
Amúgy meg nem gondolom azt,hogy a szülőnek mindenhez feltétlen jogai vannak,ugyanis a gyerek nem egy játékszer,hogy csak azt tehessenek vele,amit akarnak.
"Én már eleve azt sem értem, hogy minek 40 fölött szülni. Mert oké, tegyük fel, szül valaki 45 évesen, aztán ne adj isten idősebb korára megbetegszik, és el van cseszve a gyerek fiatalsága, "
Az ilyen emberek egyáltalán nem gondolnak bele ilyesmibe.
Mert eleve maguknak vállalják a gyereket,mert nekik joguk van hozzá.
Ugye a gyereket sosem kérdezik meg akart e megszületni vagy a szerencsén múlik ki hová születik.
"8 évet tanultam levelezőn (két suli, diploma), 3 műszak, albérlet mellett, háztartásban magamra voltam utalva. szülők messze és nem támogattak anyagilag. Igen volt mikor hajnali 4 kor keltem mindennap és este 9-kor értem haza. "
és majd szépen 50 évesen kapsz egy szívinfarktust vagy valami szép betegséget,amivel majd megtapasztahatod a nagyszerű egészségügyünket.
Azért ezt nem kellene példának beállítani,mert ez nem egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!