Ti mit gondoltok az olyan emberekről, akiknek több gyerekük van, de középkorúként egy új partnerrel gyereket vállalnak?
Egyik ismerősöm 40-es évei közepén jár.
Van két gyereke,és most összejött egy olyan férfival,akinek már 3 gyereke van,és most vállalnak közösen a férfinek 4.,a nőnek pedig 3.gyereket.
Közben az eddigi gyerekeik szanaszét vannak,hol itt vannak,hol ott.
Miért vállal valaki ennyi idősen új kapcsolatba gyereket,ha már amúgy is több gyereke van?
"Szerintem meg nagyon nagy önzőség a többi - főleg a nagykorú - gyerek részéről, ha elvárják, hogy ne születhessenek meg a további testvérek csak azért, hogy ők kényelmesebben élhessenek."
Ezzel gyakorlatilag kijelentetted,hogy mindegy milyen körülmények közé születik a gyerek,csak megszülessen.
Ezt hívják nem tudatos gyermekvállalásnak.
Egyesek el is mennek nem tudom hány gyerekig,aztán mindenki itt szidja őket,hogy az állam tartja el őket.
De ha meg meglehetne előzni a bajt,akkor meg mit szólnak bele,az ő döntésük.
Remélem öreg korukban azt fogják visszakapni az ilyen ember,amik adtak a gyerekeiknek.
"Ezekből a gyerekekből jó eséllyel nem lesz magasan kvalifikált,képzett munkaerő."
De valamennyi esély mégis van erre, ha egyáltalán megszülethetnek. Ha viszont meg sem születhetnek, akkor még alacsonyan képzett munkaerő sem lehet belőlük, pedig arra is szükség van. Vagy szerinted a magasan kvalifikált, képzett munkaerő szállítja el a házaktól a szemetet nap mint nap, hogy ne fulladjunk bele? Minden munka egyformán értékes.
Nem mellesleg pedig ez a - mondjuk - nem magasan kvalifikált munkaerő fogja felnevelni a következő generációt, akiből aztán megint nagyobb eséllyel lesz egyre magasabban kvalifikált munkaerő. Viszont ha meg sem születhet, akkor a következő generációkra sincs semmi esély.
"Alapvetően nem tartom furának, nem ítélem el, mert sztem biológia, hogy a többség akar az aktuális szerelmével gyereket. "
Az ember nem ösztönlény,hanem gondolkodó lény.
Legalábbis merem azt hinni.
Ezzel az erővel mindenkinek lehetne 10-20 gyereke is.
"De valamennyi esély mégis van erre, ha egyáltalán megszülethetnek. "
Itt nem arról van szó,hogy becsúszott a gyerek,hanem DIREKT akarták ezt a gyereket!
"Ha viszont meg sem születhetnek, akkor még alacsonyan képzett munkaerő sem lehet belőlük, pedig arra is szükség van."
Persze,csak ha szeretem a gyerekeimet,szeretetből vállalok gyereket,akkor nem a lehető legkevesebbet kívánom nekik,hogy csak egy segédmunkás legyen belőlük,és annak megfelelő életszínvonalon éljenek.
"Az ember nem ösztönlény,hanem gondolkodó lény.
Legalábbis merem azt hinni.
Ezzel az erővel mindenkinek lehetne 10-20 gyereke is."
Régen sem ösztönlény volt, mégis elég sok családban volt akár 10 gyerek is, vagy még több. Nem is voltak se népességfogyási gondok, se ennyi mozaikcsaládos gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!