Ti mit gondoltok az olyan emberekről, akiknek több gyerekük van, de középkorúként egy új partnerrel gyereket vállalnak?
Egyik ismerősöm 40-es évei közepén jár.
Van két gyereke,és most összejött egy olyan férfival,akinek már 3 gyereke van,és most vállalnak közösen a férfinek 4.,a nőnek pedig 3.gyereket.
Közben az eddigi gyerekeik szanaszét vannak,hol itt vannak,hol ott.
Miért vállal valaki ennyi idősen új kapcsolatba gyereket,ha már amúgy is több gyereke van?
Nem.Nem én vagyok az egyik gyerek.
Húgom barátnőjének az anyjáról van szó.
Nem a kora az elsődleges baj.
Ha eddig nem lett volna gyerek,megérteném.
De ha már amúgy is van neki és a párjának is több gyereke,akkor miért nem azokat támogatják?
Már önmagában ez hatalmas dolog,hogy kettőjüknek 5 kiskorú gyerekük van.
Szerintem felelőtlenség még ilyen állapotban bevállalni még egy gyereket.
"Ha eddig nem lett volna gyerek,megérteném."
Akkor miért értenéd meg? Szerinted a gyerekvállalás egy olyan projekt, ami ha egyszer már megvolt az ember életében, akkor ki van pipálva, kész, nem kell vele többet foglalkozni? Te is ilyen funkciógyerek vagy, aki csak azért kellett a szülőknek, hogy ne szólják meg őket, hogy még gyerekük sincs, de egyébként csak útban vagy nekik? Sajnállak, ha így van.
Miért lenne nagy elvárás,hogy otthon lakhasson a családi féeszkben 18 évesen?
Vagy,hogy esetleg támogassák a tanulmányait a szülők?
Nem csak megszülni és etetni kell a gyereket,hanem segíteni a jövőjét,amennyire lehetséges.
Utána meg sírnak itt az emberek,hogy sok a tanulatlan,segélyen élő ember,aki csak szüli a gyereket a semmire.
Nem,nem azt jelenti,hogy csak egy gyereke lehetne.
Nem gazdagok,hogy ennyi gyereket gond nélkül kitudnak iskolázni,vagy hasonló.
Szerintem nagyon nagy önzőség a többi gyerekkel szemben,hogy még további gyereket bevállalnak,mert csak.
"Miért lenne nagy elvárás,hogy otthon lakhasson a családi féeszkben 18 évesen?" - Mert nem olyanok a körülmények. És felnőtt ember.
"Vagy,hogy esetleg támogassák a tanulmányait a szülők?" - Eddig támogatták. Most már felnőtt. Dolgozhat is, tanulhat is, ahogy tetszik, amilyen sorrendben jónak látja.
"Nem csak megszülni és etetni kell a gyereket,hanem segíteni a jövőjét,amennyire lehetséges." - Amennyire lehetséges, igen. Léteznek olyan körülmények, amelyek miatt tovább már nem lehetséges. Van, akit már ötévesen sem tudnak tovább segíteni a szüleik, olyanok a körülményeik. Akinél ez csak 18 éves korban jön el, amikor már felnőtt, örülhet.
"Utána meg sírnak itt az emberek,hogy sok a tanulatlan,segélyen élő ember,aki csak szüli a gyereket a semmire." - Szerinted hogy kellene megakadályozni, hogy gyerekeket szüljenek egy csökkenő népességű országban?
Pont ezért,ha ilyenek a körülmények,nem kellene további gyerekeket vállalni.
Persze utána mindent lehet a körülményekre fogni,de minden döntés eredménye volt.
"Szerintem nagyon nagy önzőség a többi gyerekkel szemben,hogy még további gyereket bevállalnak,mert csak."
Szerintem meg nagyon nagy önzőség a többi - főleg a nagykorú - gyerek részéről, ha elvárják, hogy ne születhessenek meg a további testvérek csak azért, hogy ők kényelmesebben élhessenek.
"Szerinted hogy kellene megakadályozni, hogy gyerekeket szüljenek egy csökkenő népességű országban?"
Igen,mivel a minőség számít nem a mennyiség.
Ezekből a gyerekekből jó eséllyel nem lesz magasan kvalifikált,képzett munkaerő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!