Miért reagálnak az emberek rosszul ha elmondom, hogy most vagyok várandós a ötödik gyermekemmel és még nem dolgoztam munkahelyen, mert hivatásos anya vagyok?
Utolsó, ennek semmi köze a keresethez.
Számos anyuka van aki dolgozik, teszi a dolgát, gyereket nevel, és tesz is a közös kasszába. Most az hogy mennyit nem számít, tesz és kész.
Aki meg nem de azért ekézi a többi nőt, meg ilyen karrrierista fröcsögésbe kezd az annál inkább probléma.
Főleg hogy (szerintem) egy magával elégedett anyuka nem megy le ilyen siralmas szintre, hogy kinek mennyi fizu elég, és mennyit van otthon a gyerekével, vagy mikor adja bölcsibe.
Aki 5 gyerekkel van otthon az is tesz a kasszába, mert kapja a csp-t meg a nem tudom mi jár ilyenkor + az adókedvezmény amit gondolom az apuka kapja a fizetéssel. Szóval akkor, ha úgy vesszük ő az 5 gyerek után járó juttatásokkal járul hozzá a családi kasszához.
De mindegy is, engem nem érdekel ki miből él és hány gyereket szül, mikor válik el stb. csak érdekes volt olvasni, hogy sokan a kiszolgáltatottságról ír miközben egy gyerektelen is bármikor kerülhet olyan szituációba, hogy más kell, hogy eltartsa. (Nem azt írom, hogy akinek sok gyereke van a férje tartja el, mert gondolom a férjjel meg lett beszélve, hogy otthon marad az anyuka a gyerekekkel, szóval szó sincs élősködésen stb.)
Főleg hogy (szerintem) egy magával elégedett anyuka nem megy le ilyen siralmas szintre, hogy kinek mennyi fizu elég, és mennyit van otthon a gyerekével, vagy mikor adja bölcsibe.
Persze,de akkor az 5 gyerekes ht-t se szóljuk le...
Én nem nézem le egyáltalán, csak mint írtam kicsit bosszantó hogy aki meg gyereket is nevel meg dolgozik is az egyesek szerint nem ér annyit.
Lásd az egyik hozzászólót:
"És igen tiszteletreméltóbb gyerekeket nevelni 24 órában, mint 12-ben és mellette egy akármilyen munkahelynek profitot termelni. "
Ez nem baj?
Tudod ha az egyik ne nézze le a másikat, akkor fordítva sem.
15.39.
Az idézetben nincs lenézés.
Egy tevékenységnek nem csak anyagiakban kifejezett értéke lehet, hanem azon kívüli is. Ha ugyanazt a dolgot teszi valaki fizetés nélkül, pl. attól még nem lesz értéktelenebb.
Normális esetben egy anya, aki komolyan veszi a hivatását, elvégzi több más foglalkozás tevékenységét is, fizetés nélkül. Amit egy olyan anya, aki napközben munkahelyen dolgozik, megkap kedvezményesen-ingyen-fizetősen, és valaki más kap fizetést érte. Társadalmi szinten bizonyos gyerekszám felett még meg is éri a hivatásos anyaság, mint olyan.
Persze a teljes foglalkoztatottság szempontjából más a helyzet.
"egy olyan anya, aki napközben munkahelyen dolgozik, megkap kedvezményesen-ingyen-fizetősen, és valaki más kap fizetést érte."
Ez csak ott sántít hogy ovodába, iskolába kötelező járnia a gyereknek akár htb az anya, akár nem.
A gyereknek kell az ovi mert szocializálódnia kell,majd iskola és még több iskolna.
Anyuka mit csinál míg a gyerekek oviban-iskolában vannak? Mondjuk háztartást vezet, meg ügyet intéz, oké. De akkor ne gyere nekem azzal hogy mind azt megcsinálja, amit a munkahelyen lévő bezzeg nem.
Teljesen értelmetlen az írásod, de mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!