Miért reagálnak az emberek rosszul ha elmondom, hogy most vagyok várandós a ötödik gyermekemmel és még nem dolgoztam munkahelyen, mert hivatásos anya vagyok?
Ha neked öt gyereked van, akkor jó eséllyel könnyen esel teherbe. Nekem nincs gyerekem, még csak tervezgetünk, de baromi könnyen el tudom képzelni, hogy az ismerősöd, aki lombikozik, és csakazértse esik teherbe, szíből utál, amiért neked folyton összejön, neki meg egyszer sem.
Amúgy ne haragudj, ne nem gondolnám, hogy bármi tiszteletreméltó lenne abban, hogy valaki szült. Ha szépen neveli a gyerekét, meg jó anya (meg a többi ilyen), akkor oké, de önmagában az anyaságnak nincs köze a tisztelethez.
Számomra fura az öt gyerek és hogy még soha nem dolgoztál. Nekem - hangsúlyozom, nekem - az a normális, ha az embernek van "igénye" arra hogy dolgozzon, és aztán utána szül egy-két gyereket. Valszeg mások, akik furán néznek rád, hasonlóan gondolják. Ettől függetlenül persze élj, ahogy kedved tartja, engem aztán nem zavar, csak én nem tudnék így élni.
Ha pedig a lombikos ismerősnek még az orra alá is dörgölöd, hogy anyának lenne mekkora királyság (erről nem írtál, ezért "ha"), akkor meg természetes, hogy rosszul reagál.
Azért reagálnak rosszul, mert már túlságosan anyagias ez a világ. Csak a holnapot látják és kiszorulnak az emberi érzelmek.
Mégis kinek mi köze van ahhoz, hogy más hogyan él?
Na de ha már logika...
Azzal, hogy sok gyermeket vállal csak az országnak tesz jót!
Miért? Mert lesz, aki fizeti a nyugdíjad tovább fog mozogni az ország fogaskereke. Ha minden család 1 max 2 gyermeket vállalna pár évtized múlva arra lennénk figyelmesek, hogy basszus.. alig van ember. Nincs elég adóbevétel. A mostani fiatalok nem kapnak nyugdíjt már ha nyugdíjba mehetnek, mert ha nincs elég bevétel akkor a korhatárt mégjobban kinyújtják.
Szóval az egész gazdaságnak szüksége van arra, hogy több és több gyerek szülessen, hiszen van helyük! Nem az a helyzet, hogy már túl sokan vagyunk. Hanem az, hogy fogyunk miközben még mindig nőni kéne!
Ez meg majd nem csak rád, de majd a gyermekeidre és mindenkire ki fog hatni.
Szóval ha már erős anyagiasság, akkor még az is jobb közvetve neked, hogy dupla annyi családit fizetnének a nagycsaládosoknak hiszen annak a jövőben csak te látod a hasznát!!!!
Ha már családi... tudják itt páran, hogy az mennyi?
Elárulom a nagy igazságot, hogy egy hatalmas hülye volt, az aki kitalálta, hogy a családiért megy a gyerek.
Egyszerűen nem lehet belőle gyerekeket eltartani. Csak kiegészítés.
5 gyermek, az akkor 80e Ft jelenleg(ha egészségesek és nem egyedülálló.)
Azonban nem egy gyermeket kell etetni, hanem ötöt!
Nem egy kindertojást kell venni, hanem ötöt.
Mennyibe is kerül 5 kindertojás? Szerintem biztos 1.000-1.500 Ft fölött lenne(már jó rég nem vettem. :D)
Vegyél mind az ötnek egy pólót az iskolakezdésre, jah hogy az már kapásból 10-15 ezer ft?
Itt kezdődik a matek.. szóval a családi semmire sem elég.
Én csak annyit tennék hozzá kérdező, hogy amennyiben tényleg rendesen feltudjátok nevelni azt az öt gyermeket, akkor hajrá.
Illetve felesleges hergelni az embereket "legszebb, legtiszteletreméltóbb". Ezt olvasva páran azt gondolják, hogy ezzel arra célzol, hogy ők nem érnek annyit, mint te...
Miközben gondoljunk már bele... amennyiben egy normális családban nevelkedsz, tényleg az anyukád az a személy, akit a legjobban tisztelsz és szereted.
Ezen a vonalon végighaladva meg akkor minden normális anyukát megillet ez a rang. Így végülis nem is állít hazugságot a kérdező. Csak elkell vonatkoztatni és az állítást átültetni a saját anyukátokra.
Alapvető minimális tisztelet minden embernek jár, ameddig nem tesz róla, hogy elveszítse azt. Ez a kulturált együttélés alapja.
Aztán ezen felül, hogy ki mit tisztel az teljesen egyéni értékrend kérdése. Például önmagában a tény, hogy szültél 5 gyereket nálam még nem üti meg a szintet. Ha látnám hogy mindegyikkel egyformán szeretetteljes a kapcsolatotok és egyforma mennyiségű aktív időt tudtok rájuk fordítani és közben menedzselni az életet azért már talán. De ezt elég nehezen lehet kivitelezni szerintem.
Szóval ne várd, hogy mások a te mércéddel mérjenek, mert nekik is van saját.
A horcsogom is nemreg szult 12 kicsit, akkor o is tiszteletre melto?
Minden emlos szul, ettol nem tobb, nem kevesebb valaki/ valami.
Tiszteletet akkor erdemel, ha szepen eltartja oket. Amit jelen esetben a ferjed tesz. Ugyhogy igen, a ferjed tiszteletremelto.
Abban nincs mit tisztelni hogy szültél, arra minden nő képes.
Az meg hogy fogtál egy pénzes pasit aki mellett nem fogsz dolgozni "anyaság" címén az megint nem tudom miért olyan nagy dolog.
Tudod, sok nő van aki anya is meg dolgozó nő is egyben, annak vajon nem jár tisztelet?
Nem nem szorulsz segélyre csak a pénzes férjed fizetésére.
En azokat a noket tisztelem legjobban, akik dolgoznak es mellette gyereket is nevelnek szeretetben, mert az az igazan nehez! Aki a ket terep helyett (munka es haztartas) csak az egyiken allja meg a helyet, az ezerszer konnyebb helyzetben van, mint aki a gyermekeert es a napi kassza tartalmaert is tesz valamit.
Ez a "biztositom a hatorszagot" meg a lehnagyobb bullshit. Mintha egy csataban lennel.......nem. A hetkoznapi hosok a dolgozo edesanyak! Akik szepen nevelik agyermeket es szeretetben, de mast is fel tudnak mutatni mint a fincsi muffin meg husleves. Munka mellett a haztartas es boldog csaladi elet: na az tiszteletet viv ki bennem is.
A gyerekeim kora: 16 éves ikrek, 10 éves, 5 éves és augusztusra várjuk a legkissebet.
Természetesen az anyaság tiszteletreméltóságát minden édesanyára írtam, akik még a munkahelyükön is teljesítenek külön elismerésem.
Én önkéntes munkát szoktam vállalni segélyszervezeteknél, illetve a gyerekek óvodai- iskolai szülői munkaközösségeiben sokat tevékenykedem, igyekszem hasznossá tenni magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!