Miért reagálnak az emberek rosszul ha elmondom, hogy most vagyok várandós a ötödik gyermekemmel és még nem dolgoztam munkahelyen, mert hivatásos anya vagyok?
Mert keverik a pénzért, munkahelyen való foglalkoztatottságot a munkával, mint tevékenységgel.
És igen tiszteletreméltóbb gyerekeket nevelni 24 órában, mint 12-ben és mellette egy akármilyen munkahelynek profitot termelni.
Mondjuk a tanári hivatásban dolgozó anyák más téma. De nem a tanári állásból élőké.
"És igen tiszteletreméltóbb gyerekeket nevelni 24 órában, mint 12-ben és mellette egy akármilyen munkahelynek profitot termelni"
Aztán miért is? Mert te nem tudsz mást csak gyereket nevelni??
Érdekes, hogy sokan írják, hogy dolgozó anya meg egzisztencia. Csak úgy kíváncsiságból a dolgozó anyukák nagy része hol dolgozik? Minimálbérért valahol a közszférában, óvodában kisegítő, eladó. Akinek nem inge...
Hány olyan anyuka van, aki dolgozott a gyerek előtt, majd nem vették vissza miután elment szülni és alig talál új munkahelyet a szakmájában? Így marad a fent felsorolt munka?
Ha valami balul sül el a házasságában akkor miért feltételezitek itt sokan, hogy nem fog tudni hasonló munkakörben elhelyezkedni? Ha úgy vesszük neki már van nagyobb gyerek is aki, ha beteg a kicsi vigyázni tud rá vagy magára tud vigyázni ilyenkor így pl. kevesebbet hiányzik majd a munkahelyéről. Tehát ki indul nagyobb eséllyel egy állásinterjún? Akinek mondjuk 2 kicsi van és majd állandóan otthon lesz a beteg gyerekkel vagy akinek már nagyobbak és így ezt ki tudja küszöbölni?
Most felneveli az 5-6 gyereket (ami hozzáteszem számomra sok lenne) utána ő megszakítás nélkül tud majd dolgozni és akár így feljebb törni, ha van hozzá egziszteniája. Aki szül 2 gyereket úgy, hogy közben visszamegy pár évre dolgozni a pénz miatt, persze a bölcsibe adja a gyerekét (ami állami, tehát ki is fizeti?) majd újra terhesen egyből táppénz stb.? Az miért is jobb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!