Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért reagálnak az emberek...

Miért reagálnak az emberek rosszul ha elmondom, hogy most vagyok várandós a ötödik gyermekemmel és még nem dolgoztam munkahelyen, mert hivatásos anya vagyok?

Figyelt kérdés
Szerintem a legszebb, legtiszteletreméltóbb dolog az anyaság.
2017. júl. 7. 07:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
24%

Mert keverik a pénzért, munkahelyen való foglalkoztatottságot a munkával, mint tevékenységgel.

És igen tiszteletreméltóbb gyerekeket nevelni 24 órában, mint 12-ben és mellette egy akármilyen munkahelynek profitot termelni.

Mondjuk a tanári hivatásban dolgozó anyák más téma. De nem a tanári állásból élőké.

2017. júl. 11. 06:05
 62/81 anonim ***** válasza:
70%

"És igen tiszteletreméltóbb gyerekeket nevelni 24 órában, mint 12-ben és mellette egy akármilyen munkahelynek profitot termelni"

Aztán miért is? Mert te nem tudsz mást csak gyereket nevelni??

2017. júl. 11. 11:38
 63/81 anonim ***** válasza:
70%
Dolgozni kimerítőbb mint gyerekekkel foglalkozni. Melyik a nehezebb? Egész nap a munkahelyeden rohadni, vagy otthon játszani és foglalkozni a gyerekekkel, akiket szeretsz? Gusztustalan hogy szerinted tényleg nehezebb 24 órában gyerekkel lenni (ami amugy nem lehet, mert ők is alszanak) mint dolgozni és gyereket nevelni. Gondolom te is otthon hereverélsz. Gusztustalan ember vagy, de meséld be magadnak, hogy amit te csinálsz, az nehezebb mint egész nap mondjuk egy boltban rohadni.
2017. júl. 11. 11:57
 64/81 anonim ***** válasza:
25%
Hát kedves utolsó,szerintem meg te vagy gusztustalan. Azt hiszed,ha ilyen alpári stílusban fröcsögsz azokra,akik másként élnek,akkor igazad lesz? Csak magadról állítasz ki szegénységi bizonyítványt. Egyébként meg akik szerint happy-sunshine-holliday(gugli a barátod,ha nem érted mi ez) a gyereknevelés,annak tuti nincs gyereke.
2017. júl. 12. 23:45
 65/81 jafnrétti ***** válasza:
42%
A guglit neked is ajánlom, akkor talán sikerül helyesen leírni azt, hogy HOLIDAY :D Ha már itt tartunk...
2017. júl. 13. 07:49
 66/81 anonim ***** válasza:
45%
63-as neked tuti, hogy nincs gyereked...
2017. júl. 13. 10:34
 67/81 anonim ***** válasza:
11%
Azért az érdekes, ha ide egy tini vagy fiatal lány ír hogy iskolába jár és terhes lett mindannyian nekiestek hogy vetesse el, hogy képzeli hogy a szülei pénzére szül.. miben más az ha egy felnőtt nő szül valaki más pénzére? Szerintem semmiben.
2017. júl. 13. 12:32
 68/81 anonim ***** válasza:
42%
Azt a mindenit, tudsz három szót angolul, és abból kettőt le is tudsz helyesen írni! :o :O nem hiszem el, hogy komolyan ezzel vágsz fel, vagy nem tudom mit akartál ezzel XD szánalom a köbön.
2017. júl. 13. 12:56
 69/81 anonim ***** válasza:
40%

Érdekes, hogy sokan írják, hogy dolgozó anya meg egzisztencia. Csak úgy kíváncsiságból a dolgozó anyukák nagy része hol dolgozik? Minimálbérért valahol a közszférában, óvodában kisegítő, eladó. Akinek nem inge...

Hány olyan anyuka van, aki dolgozott a gyerek előtt, majd nem vették vissza miután elment szülni és alig talál új munkahelyet a szakmájában? Így marad a fent felsorolt munka?

Ha valami balul sül el a házasságában akkor miért feltételezitek itt sokan, hogy nem fog tudni hasonló munkakörben elhelyezkedni? Ha úgy vesszük neki már van nagyobb gyerek is aki, ha beteg a kicsi vigyázni tud rá vagy magára tud vigyázni ilyenkor így pl. kevesebbet hiányzik majd a munkahelyéről. Tehát ki indul nagyobb eséllyel egy állásinterjún? Akinek mondjuk 2 kicsi van és majd állandóan otthon lesz a beteg gyerekkel vagy akinek már nagyobbak és így ezt ki tudja küszöbölni?

Most felneveli az 5-6 gyereket (ami hozzáteszem számomra sok lenne) utána ő megszakítás nélkül tud majd dolgozni és akár így feljebb törni, ha van hozzá egziszteniája. Aki szül 2 gyereket úgy, hogy közben visszamegy pár évre dolgozni a pénz miatt, persze a bölcsibe adja a gyerekét (ami állami, tehát ki is fizeti?) majd újra terhesen egyből táppénz stb.? Az miért is jobb?

2017. júl. 13. 13:55
 70/81 anonim ***** válasza:
19%
Utolsó: általában azok dobálóznak az "állam tart el,meg a mi pénzünkből" mondatokkal akik nettó 150-200 ezernél többet nem keresnek.Az ilyenek meg ne ítélkezzenek egy 5 gyerekes anyán!
2017. júl. 13. 16:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!