Miért reagálnak az emberek rosszul ha elmondom, hogy most vagyok várandós a ötödik gyermekemmel és még nem dolgoztam munkahelyen, mert hivatásos anya vagyok?
Nővérem is háztartásbeli családanya. Őt is sokan megkövezik; most 44 évesen csak azt bánja, hogy nem vállaltak több gyereket :-) Van akinek ez elég - lehet mondani hogy igénytelen, hogy semmit nem mutatott fel az életben, de ő és a családja boldog. Ők nem vágytak többre az életben, miért kellett volna akkor máshogy élniük?
A férje 2 éve hunyt el, a biztosításból vett 2 lakást amit kiad és óvónőként dolgozik (még az első gyerek mellett fejezte be a sulit).
Én elismerem azokat az édesanyákat akik sok gyereket nevelnek tisztességben,mert szerencsére az én környezetemben ilyenek vannak.
Nekünk 1 gyerekünk van,és dolgozom most már,igaz a gyerekünk betegsége miatt 5 éves koráig nem dolgoztam.Éreztem is magam élősködőnek,pedig utólag visszagondolva nevetséges,a gyerekemet ápoltam,és mégis ... mert ilyen a világ.De 5 évig ANYA voltam,így nagybetűvel,mindig ott voltam a gyerekemnek.Most dolgozom,és nem könnyű.Kevés a szabi,ha beteg akkor nem nagyon kellene táppénzre menni,mert kirúgnak,meg a kollégák keresztbe tesznek,hol a nagyira lőcsölöm,hol a nagymamámra,aki 76 éves és cukorbeteg,hol egy barátra,nagynénire...az oviban úgy néznek rám mint a véres rongyra ha ügyeletben is vinnem kell,vagy ő az urolsó,mert nálunk fél 5-re már kiürül az ovi,én addig dolgozom...Érdekes,hogy itt ahogy írják a dolgozó anya van megbecsülve,a világban valahol pont nem ezt érzékelem,több pénzünk van,van munkám,de nem tudok olyan minőségben anyja lenni a gyerekemnek mint abban az 5 évben.Biztos van aki ezt leszarná,mert neki ez nem annyira fontos,de nekem igen.Ilyen szinten irigylem a hivatásos anyákat,bár magam nem tudnék ez lenni.Az is szomorú,hogy manapság ennyire általános lett,hogy "majd ha a férjed lelép" " majd ha a férjed megcsal"... szomorú világ...
Kérdező,minden jót nektek :)
"Csak tudjátok az a potyogtatás szó... Magadra és Anyukádra is így gondolsz:semmi tisztelni való nincs anyámban azért,mert a világra potyogtatott engem."
Az én anyukám nem potyogtaott, 2 gyereket szült de ekőtte és utána is tisztességesen dolgozott. Hihetetlen hogy nem érted a különbséget a 2 között.
"Csak tudjátok az a potyogtatás szó"
A gyakorin ez sajnos így működik: az első és második gyereket megszüli a nő, a többit csak potyogtatja.
Úgy tűnik, sok 1-2 gyerekes úgy gondolja, ha ők "csak" ennyi gyereket tudnak tisztességesen nevelni, mád se tudhat többet.
Kedves 54-es,mi a problémád? Írtad a kérdezőről,hogy "potyogtatott" 5 gyereket?Ha nem,akkor minek háborogsz.?
Ha igen... nos akkor szállj magadba és ne sértegesd 5 ember anyját,mert látod,neked se esik jól.
Áhh utolsó szerintem ne erőlködj, látod ezek nem értik!
Szerintük ha egy nő dolgozik+gyereket nevel az pont ugyan annyi mintha gyereket nevelne...sőőőőt, azért már külön tisztelet is jár.
Meg ez a duma hogy ha én sem tudnék 5 gyereket felnevelni más sem....hát ne haragudjatok meg de azt az 5-öt sem ő etetei, ruházza stb.
Igen én kijeletem hogy fele-felébe nem tudnék 5 gyereket felnevelni, mert ha szül az ember lánya többnyire nem dolgozik, meg még utána sem egy darabig. Ez meg nem csak rám igaz, hanem a kérdezőre is tehát nem kell a nagy mellény azzal hogy de ő fel tud nekevelni....(ja fel, mert van egy rendkívül pénzes férje-ismét csak egy tény-)
Ezen meg nem tudom mit kell megsértődni. Ez tény. Aki csak szül sorjában az nem járul anyagilag hozzá semmivel a gyerekek neveléséhez, sok sok sok éven át.
Ha ez valakinek sérti az önérzetét akkor ne szüljön 5 gyereket.
Ha meg szerinte ez így jó akkor meg ne csináljon belőle problémát.
Magyarázkodhattok itt még egy darabig meg beszélhettek félre, a tények akkor is tények maradnak, ezen kár vitázni.
Most az a porblémád, hogy jelenleg a férje fizetéséből ruházzák és etetik a gyerekeiket? A közösen vállalt gyerekeiket a család nevű vagyonközösségben? Egy szóval sem írta a kérdező, hogy soha nem szeretne munkába állni. Ők el tudnak látni 5 gyereket, feltételezem, van megtakarításuk arra az esetre is, ha apukával történne valami. Ti kettőt tudtok, ezért ennyit vállaltatok. Nem kell túlragozni. Az meg legyen az ő gondjuk, hogy miből van a megtakarítás. Igen, valószínűleg a férj keresetéből, borzalom. Nem kellene folyton más családok életében vájkálni.
Margóra: hat gyerekes családban nőttem fel, a szüleim 19 év alatt vállaltak minket. Anyám a legkisebb utáni gyes után állt munkába, azóta (4 éve) aktívan dolgozik. Előtte a kb.250-300 ezer ft-t kereső apámon "élősködtünk". Hitelmentes házban, falun, autónk mindig volt, ketten már elvégeztük az egyetemet. Nagyszülők nincsenek. De volt, vam nagy kert, állatok, mindent kitermeltünk magunknak. Nem kell milliomosnak lenni a több gyerekhez. Majd elfeledtem, van megtakarítása is a családnak. Apámnak SOHA meg se fordult a fejében olyat mondani, hogy anyám csak egy eltartott és minket is ő ruház és pénzel.
Hol vájkálunk? Téged nem zavar hogy a KÉRDEZŐ ÍRTA KI A KÉRDŐST HOGY !!SZERINTÜNK!! MI VÁLTHAT KI ROSSZALLÁST AZ EMBEREKBŐL?
Hihetetlenek vagytok.És ki mondta hogy ez engem vagy mást zarar? Mi csak leírtuk azt ami van.
Illetve reagáltam arra a nagy tisztelet követelésre ami egyesek szerint a háztartásbeli anyukáknak jár.
Mint írtam rengeteg nő dolgozik+ nevel gyereket, de valahogy őket senki nem akarja hétköznapi hősöknek beállítani, pedig biztos nehezebb úgy megoldani a mindennapokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!