Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen barátnő az ilyen?

Milyen barátnő az ilyen?

Figyelt kérdés
Beteg a gyerek (nem nátha!!) és szembeáll veled meghallgat, lesajnál majd közli, hogy nem mondja azt, hogy minden rendben lesz. Mert mi van ha nem, és akkor ő hamis reményekkel álltatott!? :-˙( :-(
2017. júl. 2. 15:18
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
66%
Barátnő szapulás helyett jobban járnál, ha igényelnéd a kórházi pszichológus segítségét, szinte minden súlyosabb esetekkel foglalkozó kórházban van. Nem rosszindulatból írom, hanem mert AZ tényleg segítség. A puffogás nem.
2017. júl. 2. 15:46
 12/23 anonim ***** válasza:
83%

Elképzelhető, hogy ő se ezt akarta mondani, csak nem tudta kifejezni magát. Zavarba jött, hogy mit is mondhatna egy ilyen rossz hírre, és kicsúszott ez a hülyeség.

Én is így vagyok hasonló helyzetben, pl. mikor a barátnőm apja elhunyt. A "részvétem" személytelen, és tudom, hogy semmilyen szóvirággal nem enyhíthetem a fájdalmát. Jobb híján nem mondtam semmit, csak átkaroltam.

Te ismered, hogy milyen barát. Ha eddig mindig számíthattál rá, akkor biztosan nála is azért csúszott ki ez a mondat, mert tudja, hogy a te bánatodra most semmilyen pátyolgatás nem orvosság.

2017. júl. 2. 15:54
 13/23 A kérdező kommentje:
Nincs szükségem pszichológusra, egészen eddig tartottam is magam, amíg a barátnőm meg nem jelent ezzel a mondatával. Nem szapulom, csak kíváncsi voltam a véleményekre. Egy mondatot kivettem a szájából, messze nem szapulás. Egy rossz szót nem írtam rá!!!
2017. júl. 2. 15:55
 14/23 anonim ***** válasza:
80%
Ha baj van, azzal szembe kell nézni, nem az a megoldás, hogy azt várod, hogy úgy csináljanak körülötted, mintha nem lenne. Azért kérdezgetem itt, hogy mi az a baj. Itt van egy csomó szülő, aki lehet, hogy tapasztalatból tud az aggodalmaidban osztozni, praktikus tanácsot adni.
2017. júl. 2. 15:57
 15/23 A kérdező kommentje:
Nem gyerekkori barátnő, így nem tudom hasonló helyzetekben hogy reagál. Eddig nekem nem volt szükségem együttérzésre bátorításra. Sokszor voltunk az utóbbi időben orvosnál, volt, hogy kérdezte mi volt, volt hogy eltűnt 1 hónapra is. Én nem akartam a bajainkkal zargatni. Ha kérdezett válaszoltam, de terhelni sem akartam.Most jó lett volna pár jó szó tény és való. Mivel tényleg az ember magából indul ki, rettentő rosszul esett, hogy közölte, mi van ha nem lesz minden rendben...ő nem is biztat így ugy. ezt még a leghidegebb doki sem mondta. ŰViszont így nem tudom mennyire is engedjem közel hozzánk. Hisz csak azért , hogy téma legyünk, nem akarom, ha már biztatni nem akar :(
2017. júl. 2. 15:59
 16/23 A kérdező kommentje:
Kedves 14-es! Nem várok és semmit!% Ettől független teszem a dolgomat most is tovább. Van mit. Csak nyilván picit jobb ha az ember lelkének segít egy barát! De nem várom! Most is csak azért mondtam el neki, mert épp megkérdezte. egyébként nem estem volna neki panaszkodni. Az persze már más, hogy rosszul esett a reakciója. Én egy baráttól nem ezt "vártam" volna el (mondom úgy, hogy tervbe sem volt, hogy a kórházról beszélek vele, mert vagy érdekli vagy nem)
2017. júl. 2. 16:02
 17/23 anonim ***** válasza:
81%
Érdekli, azért kérdezte. Nyugodtan terheld, arra való a barátnő. Nem az irreális biztatásra, hanem hogy legyen kivel megosztanod a problémádat. Nem kell egyedül maradnod a problémákkal, és nem kell tartani magad, mindenféle érzésnek szabad utat lehet engedni.
2017. júl. 2. 16:29
 18/23 anonim ***** válasza:
93%
Nem vagyunk egyformák. Én az őszinte emberekkel barátkozom, nekem mondhat ilyet a barátnőm, ha így gondolja. Mert tudom, hogy támogat. Ki nem állhatom a "minden ok" álszenteskedést, aztán, amikor hátat fordítasz sziszegve sajnál. De mondom, nem vagyunk egyformák.
2017. júl. 2. 16:52
 19/23 anonim ***** válasza:
88%

Hogy milyen baratno az ilyen?

Oszinte. Eros, kemeny, aki majd tamasz lesz a bajban. Mert racionalis es ket labbal all a foldon.

Nalad viszont valami nem stimmel ha ekkora problemad van es ebben a borzaszto helyzetben erre b*aszod az energiad hogy a baratnodet szidd az interneten.

2017. júl. 2. 17:23
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg keress fel egy pszichológust, a saját érdeked. Így csak másokra vetíted ki a fájdalmad.

Barátnőd pedig őszinte. Valószínűleg nem tudott mit mondani és ez jött ki. Egyébként igaza van. Én sem értem amikor súlyos beteg emberek esetén a rokonság és barátok folyamatosan a minden rendben lesz és Isten segít maszlaggal jönnek. Sajnos láttam egy-két tragikus esetet, már csak emiatt sem mondanék ilyesmit.

2017. júl. 2. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!