Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek is ennyire ciki...

Szerintetek is ennyire ciki az Ida név?

Figyelt kérdés

Családnevünk nagyon hosszú, így eleve rövid neveket kerestünk. Szerettünk volna rövid, egyszerű, nem mostanában felkapott "divatos", de azért ismert, közérthető nevet választani, amit talán külföldön is megértenek és ki tudnak ejteni. Már van egy Éva nevű lányunk, a környezetünk arra is húzta a száját, hogy az már milyen név...

Most mgakadt a szemünk az Ida néven, szerintem egész aranyos kis név. Erre szokan leszólják, van, aki szerint szégyellni fogja majd a saját nevét.

De mégis, mennyiben rosszabb ez a név, mit az Anna, Hanna, Panna, Jázmin, Eszter, stb...?

2017. máj. 30. 18:39
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Én meg egy Kis Ida nevű kislányt ismerek, mondjuk az ő vezetéknevükkel nem tűnik olyan szerencsés választásnak, nekem legalábbis mindig a Nagyidai cigányok jut róla eszembe, de más vezetéknévvel teljesen rendben van.
2017. máj. 30. 19:03
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Jó név ez is, akárcsak az Éva. Hosszú vezetéknév mellé meg egyenesen kitűnő.

Sokkal aggasztóbb a környezeted, akik a kislányaid nevét szemrebbenés nélkül leszólják. Nem tudom, hogy miért tűröd meg mindezt, és egyáltalán hogyan kerültél olyan helyzetbe, hogy "barátaid" vagy rokonaid nyíltan ilyeneket merészelnek a képedbe mondani. Egyik névvel sincs semmi baj, nem csúnyák, nem tucatnevek, nem külföldről frissen behozott divatnevek... semmi okuk kritizálni őket, csak simán belédrúgnak, amit nem szabad hagyni.

2017. máj. 30. 19:16
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj nincs vele, ettől függetlenül nem az én ízlésem, nekem túl komor. Az Éva tetszik. Nyugodtan add ezt, ha ez tetszik.
2017. máj. 30. 19:20
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyukám Ida. Nekem tetszik. Valóban gyakori név volt az 50-es években.

Én a 70-es években születtem.

Akkoriban ha valakit Bendegúznak vagy Borinak (Borbála) stb ..hívnak ugyanilyen fura lett volna hiszen akkoriban nagyanyáinkat és nagyapáinkat hívták úgy.

És lám itt vagyunk 2017- ben egy csomó Bendegúzzal, Borival,

Franciskával stb...

Szóval hajrà! Hozátok ti divatba!

Egyébként érdemes ilyen esetben második nevet is vàlasztani ha esetleg nem tetszik neki az Ida akkor a másikat hasznàlhatja.

2017. máj. 30. 19:49
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon tetszik, szoba került nálunk is. Nemunk kisfiunk lesz, akinek eddig nem találtunk nevet.
2017. máj. 30. 20:05
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szép név, nekem az Éva is tetszik.
2017. máj. 30. 20:09
 17/26 anonim ***** válasza:

Nekem egy mese jut eszembe, Ida virágai. A kislány nagyon szerette a virágokat, akik éjszakánként életre keltek és bált rendeztek, a lány pedig egyszer titokban megleste őket.

De ha az életben találkoznék egy Idával, nagyon kellemetlennek érezném kimondani a nevét. Durva hangzású, befejezetlen érzetet kelt.

Én is nagyon rövid nevet kerestem a lányomnak, amit nem lehet becézni. Sajnos nem volt nagy választék.. Az Éva és a Zoé közül a Zoét választottam. Nincs olyan durván lezárva a vége, az é betűtől lágyabb a hangzása.

Most beugrott, az Ida hangzása egy döccenésre emlékeztet. Mint mikor autóztok, és egy bukkannón hajtotok át, valaki mondani akar valamit, de elakad a döccenés miatt.

Azzal, hogy öreges, semmi gondom, sok szép régi név van.

2017. máj. 30. 20:25
 18/26 anonim ***** válasza:
41%
Nem ciki, ahogy az általad felsorolt nevek egyike sem az. Két név van, amitől kiver a vìz: Ida és Ilona. Mindig lesz valaki, akinek nem tetszik.
2017. máj. 30. 20:27
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon szép név!! Még anno a macskajajból hallodtam először ezt a nevet :)

Egyetlen egy ismerősőm van akit így hívnak, ő orvos. Lassan nyugdíjba megy.

Teljesen válalható név! Nagyon szép!

2017. máj. 30. 20:41
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Volt egy nagy Andersen mesekönyvem, abban volt egy szép mese egy Ida nevű kislányról azóta sem hallottam ezt a nevet sűrűn, pedig szép, tetszik is.

A rokonság velemenyerol meg annyit, hogy sztem nincs olyan név ami mindenkinek tetszik, a vélemények ilyen esetben meg ne számítsanak már. Mi 2 fiú név között gondolkoztunk. A család egyik fele leszolta az egyiket a masiknak meg a másik tetszett. Fújoltak is, csak azt ne, stb...

Most 9 hónapos fiúnkra azóta azt mondják neki jól áll, végül is jó név.

Azóta a rokonságba bekerult egy kisfiú a másik névvel, és azóta sokszor hallottam h mondják más rokonok h nem tetszik nekik. És akkor mi van? Egy gyerek belenő a nevébe, és x éves korára semmi mást nem lehet hozzá elkepzelni :)

2017. máj. 30. 20:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.