Szerintetek is ennyire ciki az Ida név?
Családnevünk nagyon hosszú, így eleve rövid neveket kerestünk. Szerettünk volna rövid, egyszerű, nem mostanában felkapott "divatos", de azért ismert, közérthető nevet választani, amit talán külföldön is megértenek és ki tudnak ejteni. Már van egy Éva nevű lányunk, a környezetünk arra is húzta a száját, hogy az már milyen név...
Most mgakadt a szemünk az Ida néven, szerintem egész aranyos kis név. Erre szokan leszólják, van, aki szerint szégyellni fogja majd a saját nevét.
De mégis, mennyiben rosszabb ez a név, mit az Anna, Hanna, Panna, Jázmin, Eszter, stb...?
Szép név, nekem tetszik.
Ferenczy Ida jut róla eszembe, Sisi bizalmasa.
Az Éva is gyönyörű, ne foglalkozz mások véleményével.
Szép név, adjátok nyugodtan, ne foglalkozzatok senki véleményével.
Én kifejezetten szeretem az ilyen hagyományosabb neveket. Ha nekem lányom lesz, a Tilda nevet kapja majd.
Attól különb,hogy öreges.
Előbb tudok elképzelni egy 60 éves Anna/Hanna/Panna/Jázmin/Eszter nevű nénit,mint egy 5 éves Ida/Éva nevű kislányt. Egyébként az általad felsorolt "divat" nevek közül is van olyan,ami bőven nem mostanában jött divatba,így ha nálatok bejön ez a hagyományos vonal,akkor az Anna is bőven jó lehetne. Az is rövid,tömör,egyszerű és hagyományos ugye.
De ez csak az én véleményem,ezért ha ti így szeretnétek hívni a kislányotokat,akkor nem szólhatok bele.
Dehogy ciki. Nem mintha lenne valakinek köze hozzá ha neked tetszik. nem egy népszerű jelenleg de én is egy kevésbé nepszerűt választottam és kapom is érte. (de kin*lhatnak ám...)
Legalább ha te elkiabálod magad a játszótéren nem megy oda 20 Pannácska :D
Nekem édesapám testvére Ida. Van egy barátnőm aki szintén. Dusinak becézik őket, szerintem jó név, ha menne a vezetéknevünkhöz lehet még el is gondolkoztam volna rajta én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!