Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik "később" vállaltak...

Akik "később" vállaltak gyereket, hogyan bírták a kioktatást, kérdezősködést?

Figyelt kérdés

Mióta gyereke született a sógoromnak, azóta mintha "bekattantak" volna és állandóan ez a téma, ha ott vagyunk vendégségben férjem családjánál.

Most egy kis lakásban élünk (28m2, egy szoba+kis konyha), kb. két éven belül tudunk venni nagyobbat. Ebbe a kis lakásba nem szeretnénk gyereket vállalni. Sógoréknak egy 90 m2, örökölt lakása van, és így osztja az észt, hogy ez csak kifogás, stb.

A legrosszabb az, hogy egyre agresszívabban, legutóbb ivott egy kicsit és hangosan, dühösen "HÁT MÁR IDEJE LENNE, HOGY ÖSSZEKAPJÁTOK MAGATOKAT." Férjem nagyon csúnyán összeveszett vele akkor. Sajnos sógornő és anyós is eléggé tolja, anyós már kérdezgette, hogy a macskától "megszabadulunk" majd, férjemnek van egy mentett cicája. Mondtam, hogy nem, a macska marad akkor is. közös ebédnél is feljön a téma, vagy simán "ez a legnagyobb öröm az életben, hogy bírjátok ki, miért vártok", "te biztosan sokat fogsz hízni".

Régebben szerettem hozzájuk járni, de mióta van baba sógoréknak, mintha dühösek lennének ránk, hogy mi még nem vállalunk és 80% ez a téma, hogy mi miért nem.

Az én szüleim, testvéreim érdekes módon nem hozzák fel, egyszer rákérdeztek, annyi.

Jövő héten lesz a keresztelő, már előre félek, mert több babás ismerősök is lesz.

Tudom, tipikus téma, de jó volt kiírni magamból, előre is köszönöm, bárki elolvassa...

32/N

2017. máj. 19. 14:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a sógorral kapcsolatban az jutott eszembe, hogy lehet az bántja, hogy ti még úgymond szabadok vagytok. Nincs kötöttség, azt csináltok amit akartok. Oda utaztok ahova akartok. Nekik ott a baba, nyilván megváltozott az életük. Amelett hogy hatalmas áldás a gyerek azért elégge fáraztó és korlátozó is. Nem lehet hogy irigy a ti gondtalan életetekre? És hiányzik neki a régi gyerektelen lét? Egy férfi miért tolná ennyira a baba témát másokra..? Anyós meg csak unokát szeretne és talált egy baszogató társat a sógor személyében..
2017. máj. 19. 23:18
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is csak az a bajuk, hogy ti még "szabadok" vagytok. Lehet, hogy én megkérdezném legközelebb, hogy savanyú a szőlő? :)

Én is utálom egyébként az ilyen embereket. Mindenki maga tudja, mikor van itt az ideje.

Engem is folyton izélgettek, csak nekem volt egy vetélésem, amiről nem tudtak, hát marha kellemes volt jó képet vágni a kiokatásukhoz.

2017. máj. 19. 23:39
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha első körben összeveszni nem akarsz velük, mondd hogy illetlen dolog a nemi életetekről kérdezősködni. (Hiszen ugye itt akkor arról beszélgetnétek, hoyg mi lett a szex eredménye.)

Ha nem válik be, akkor esetleg lehet mondani hogy próbálkoztok csak nem jön össze, és akkor ugyanott vagytok, hogy ez már a hálószobatitok kategória, hogy mikor hányszor, milyen pózban "csináltok gyereket". Talán anyós nem akar majd tanácsot adni, hoyg milyen póz a tuti.

Ha a szép szó nem használ, akkor mondd, hogy adhatják nyugodtan a milliókat a nagyobb házra, ha ennyire fontos nekik az unoka. Végső esetben meg meg lehet szüntetni a kapcsolatot, bár ennek is megvan a hátrány, szóval én nem ezzel kezdenék.

De amúgy a beleszólogatás rosszabb lesz miután megszületik, van aki abba is bele akar szólni, hogy milyen pelenkát adjon anyuka a babára vagy milyen fürdetőt használjon.

2017. máj. 20. 18:16
 14/15 anonim válasza:

35N Mi még mindig nem vállaltunk, de majd akarunk.

Aki nem bír civilizáltan állni a témához, azaz egyszer is megkérdezi, azzal nem járunk össze. Így nem mondhatnám, hogy sok mindenki maradt a rokonságból... de mással is el tudom tölteni a hétvégéimet, mint hogy mások fasságait hallgassam.

2019. máj. 19. 16:44
 15/15 anonim ***** válasza:

Nehezen.

36 N a párom 40 körül

Szeretnénk gyereket, de nehezen jön össze. Így még inkább idegesítő a kérdezősködés. A szüleim kb. kéthavonta érdeklődik körbe a rokonságot, hogy van-e már gyerek (pedig nem is tartjuk a kapcsolatot velük), nagymamám simán felhív és random megkérdezi, hogy terhes vagyok-e. Ha kioktatnám, hogy mégis mit képzel magáról, hogy ilyen kérdéseket tesz fel, leperegne róla úgyis.

2020. márc. 30. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!