Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik "később" vállaltak...

Akik "később" vállaltak gyereket, hogyan bírták a kioktatást, kérdezősködést?

Figyelt kérdés

Mióta gyereke született a sógoromnak, azóta mintha "bekattantak" volna és állandóan ez a téma, ha ott vagyunk vendégségben férjem családjánál.

Most egy kis lakásban élünk (28m2, egy szoba+kis konyha), kb. két éven belül tudunk venni nagyobbat. Ebbe a kis lakásba nem szeretnénk gyereket vállalni. Sógoréknak egy 90 m2, örökölt lakása van, és így osztja az észt, hogy ez csak kifogás, stb.

A legrosszabb az, hogy egyre agresszívabban, legutóbb ivott egy kicsit és hangosan, dühösen "HÁT MÁR IDEJE LENNE, HOGY ÖSSZEKAPJÁTOK MAGATOKAT." Férjem nagyon csúnyán összeveszett vele akkor. Sajnos sógornő és anyós is eléggé tolja, anyós már kérdezgette, hogy a macskától "megszabadulunk" majd, férjemnek van egy mentett cicája. Mondtam, hogy nem, a macska marad akkor is. közös ebédnél is feljön a téma, vagy simán "ez a legnagyobb öröm az életben, hogy bírjátok ki, miért vártok", "te biztosan sokat fogsz hízni".

Régebben szerettem hozzájuk járni, de mióta van baba sógoréknak, mintha dühösek lennének ránk, hogy mi még nem vállalunk és 80% ez a téma, hogy mi miért nem.

Az én szüleim, testvéreim érdekes módon nem hozzák fel, egyszer rákérdeztek, annyi.

Jövő héten lesz a keresztelő, már előre félek, mert több babás ismerősök is lesz.

Tudom, tipikus téma, de jó volt kiírni magamból, előre is köszönöm, bárki elolvassa...

32/N

2017. máj. 19. 14:24
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
"azóta mintha "bekattantak" volna és állandóan ez a téma" Tehát nem a saját babájuk (aki amúgy tündéri és inkább ő lenne a téma :)), hanem hogy nekünk miért nincsen még.
2017. máj. 19. 14:26
 2/15 anonim ***** válasza:
80%

Lesz@rom tabletta!

Mást úgysem tehetsz, illetve ritkíthatod a találkozásokat.

2017. máj. 19. 14:27
 3/15 anonim ***** válasza:
76%
Mindenki mas utat jar be mas idoben. Nincs joga kioktatni,legfeljebb tanacsot adni,azt is csak akkor,ha kered.
2017. máj. 19. 14:29
 4/15 anonim ***** válasza:
56%

Mondjátok nekik, hogy rajta vagytok a témán, de ha kérdezősködnek állandóan, akkor idegeskedsz és nem fog összejönni. Mondhatod azt is, hogy 12 hetes korodig nem fogod elmondani, így az is lehet, hogy már terhes vagy, de még nem árulod el.

Vagy hazudd azt, hogy valami nőgyógyászati problémád van, orvos javaslatára még fél-1 évet kell várni.

Vagy egyszerűen mond meg nekik, hogy ha van pár felesleges milliója, akkor máris belevágtok...??? ...mert hogy 28 négyzetméteres lakásba nem fér el még a mózeskosár se...szóval ha ad pár milkát, akkor máris vesztek egy nagyobbat...egyébként meg a hozzáállásukból ítélve, nem leszel túl jóban velük még akkor sem, ha adsz nekik egy unokát...valószínű, hogy még rosszabb lesz a helyzet. Mivel most sarokba tud szorítani, megengeded neki, látja, hogy ő az uralkodó...így majd szépen anyáskodni fog feletted és mindent jobban fog tudni a gyereknevelésről...erre készülj fel, ha most nem rakod helyre anyóspajtást, úgy meg fog romolni a kapcsolatotok, hogy nem fogtok egymáshoz járni ebédekre...csak nehogy a pároddal való kapcsolat is rámenjen.

Beszéld meg szépen pároddal, hogy együtt okoskodjatok ki egy tervet, amivel helyre rakhatjátok a mama jelöltet.

2017. máj. 19. 14:43
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Jól estek.

Utolsó, kösz a tanácsokat, igen én terelni szoktam, vagy mint a macskánál, megmondtam, hogy nem, nem dobunk ki azért állatot, mert majd jön a baba. Inkább sógor az erőszakosabb ebben a témában, ami fura nekem.

Én azóta nem annyira látogattam hozzájuk.

Jól látod, tényleg fura a hozzáállása anyósnak is, pl. rokonnak nem volt teje, lustának nevezte, hogy biztos csak nem akar szoptatni, meg a fél éves gyereket is édességgel tömné ( de közben kiselőadást tart, hogy milyen fogyókúrás cikket olvasott). Ennyiből jó, hogy már látom előre, mik jelenthetnek majd problémát ilyen szempontból, ha lesz gyerekünk.

2017. máj. 19. 14:54
 6/15 anonim ***** válasza:
86%
Egyszerűen mondd meg, hogy nem akarsz erről beszélni. Nem kell magyarázkodnod, ők viselkednek udvariatlanul.
2017. máj. 19. 15:00
 7/15 anonim ***** válasza:
85%
Ezek az emberek mélységesen primitívek. Ki kell őket iktatni az életetekből, nem társalgópartnerek. Örülj, hogy a férjed nem ilyen. Ne magyarázkodj, nem tartozol nekik elszámolással. Én határozottan közölném, hogy szálljanak le rólam, aztán ha megsértődnek, azzal nem vesztenék semmit.
2017. máj. 19. 15:02
 8/15 anonim ***** válasza:
85%

Miért mentek bele a játszmájukba?

"Anyuka, Gizike, mi erről nem szeretnénk beszélni." Sé amint rákezdi, szépen hazamentek. Semmi pattogás,vita: az is csak megerősíti őket abban, hogy az általuk erőltetett témával foglalkoztok.

Az ötödik eset után nem lesz ez téma. Nem kell partnernek lenni.

2017. máj. 19. 15:06
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Kicsit felráztak. :)

Igen, kicsit egyszerűbbek. És tényleg teljesen más férjem, mintha nem is ugyanabban a családban nőttek volna fel.

Hát akkor ignorálni fogom az ilyen kérdezősködést, célzást, megmondást.

2017. máj. 19. 16:01
 10/15 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a zöld kéz.
2017. máj. 19. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!