Aki egész nap a gép elött ül, annak bejárónője van?
Hogy tudjátok elvégezni a házimunkát, nincs lelkiismeretfurdalásotok a gyerekekkel kapcsolatban, hogy nem foglalkoztok velük eleget.
És mi van a férjetekkel? Ő nincs elhagyagolva?
Vannak gyógyíthatatlanul sérült emberek, kiket a kapzsiság, a hiúság és az irigység oly mélyen megfertőzött, hogy nincs semmiféle mód reá, megközelíteni és megengesztelni beteg lelküket. Ezeket szánjad, de kerüljed. Nincs az a nagylelkű cselekedet, önzetlen magatartás, bátor és nemes közeledés, ami segíthet ez embereken. Különösképpen az irigység kínozza ez embereket. Epét hánynak, álmukban felordítanak, hánykolódnak vackukon, mint a nyavalyatörősök, habot köpnek, ha azt látják, hogy valaki munkával vagy a kegyes sors jóindulatával szerzett, elért valamit az életben. Betegek ezek, fertőző betegek. Kerüld a társaságukat, ne hidd, hogy érvelés, bizonyítás valaha is meggyőzheti őket. Mintha a leprásnak akarnád bizonyítani, hogy az egészségesek bűntelenek és ártatlanok! Nem hiszi el. Ha feltárod előttük betegségük igazi okát, meggyűlölnek. Ha érzéseikre akarsz hatni, fütyköst ragadnak. Oly mélyen élnek indulataikban, mint a száműzött sorsában: nem ismernek más megoldást, csak a bosszút. Ne alkudozz velük, kerüld el őket, s viseld el létezésüket a földön, mint egy sorscsapást.
Márai Sándor
Az úgy-ahogy rendben van háztartás nem azt jelenti, hogy nincs valami nagy tisztaság.
Jó hogy azt nem írtad, retkes putriban lakunk...
Ki van takarítva, el van pakolva, de ha nem jutok el az ablakpucolásig vagy a vasalásig, hát nem vágok eret magamon. Nincsenek élére állítva az újságok és néha igenis elszalad a ház, mert vagy a gyerekkel van dolgom, vagy a munkámmal. Ennyi.
Egyébként a kíváncsiságod nem lenne baj, ha ezt normális stílusban közvetítenéd és nem előfeltételezve dolgokat.
Ma már háromszor is ültem rövidebb ideig a gép előtt. Korán reggel, amikor a párom még aludt, a 21 hós lányom a kakaóját itta és mesét nézett (reggel és este engedem neki egy kicsit) én meg kávéztam. Addigra már ment a mosógép és beágyaztam a gyerekszobában, összepakolásztam. Aztán jöttem később is, egy szusszanásnyi időre, míg megittam egy joghurtitalt és lenyomtam egy kiflit reggeli gyanánt. A párom már dolgozni volt, a lányom meg biztos hihetetlen a kérdező számára, de nagyon jót játszott egyedül - egyébként innen a géptől jól látom, mit csinál. De nekem is jólesik néha leülni, ugyanis 32 hetes kismama is vagyok. Ja és eddigre nem volt mosatlan, a gyerek már reggelizett, kiteregettem, beraktam a következő adagot, beágyaztam és összerámoltam a hálószobában, felmostam mindenütt.
Most ülök itt harmadszor, az ebéd már magától is szépen elrotyog a tűzhelyen, vasalnivalóm ugyan van, de azt majd akkor, ha a kicsi elalszik, a lakásban rend van, most még a kertben se tudok tevékenykedni, mert szakad az eső... Ja és ebédfőzés közben odajött a lányom, beszélgettünk, mondókáztunk, meséltem neki - nem hinném, hogy elhanyagolva érezné magát.
Tutira fogok még ma később is benézni, mert a pocsék idő miatt aligha leszünk odakinn az udvaron egy óránál többet. A párom fél óra múlva itthon lesz, jön ebédelni, addigra frissen tálalhatom is neki. Megebédeltetem a törpit is, majd cici és alvás, én meg közben - minő fertő! - vasalok és nézek valami filmet. Ha felébred a gyerkőc, kimegyünk levegőzni, majd bejövünk, kap uzsonnát, játszunk valamit, esetleg elmegyünk barátnőmékhez, az ő gyerekeivel játszani.
Bocsi, hogy hétfő lévén nincs millió dolgom, mert a hétvégén nagytakarítottam, rend van mindenütt, még ebéd után el kell mosogatnom, ennyi. És vacsorára valószínűleg csak lecsót csinálok, az se tart túl sokáig, teljesen ráérek olykor netezni. Ha ezért meg kell engem kövezni, csak tessék, kedves kérdező, dobhatod!
Köszönöm 12:40-es hozzászóló!
Végre idetaláltál, és egyetértesz velem.
A többiek pedig mélységesen szégyelljék magukat, és nem ártana ahelyett, hogy a másikat lebunkózzák, inkább mélyen magukba nézzenek.
Folyamatosan támadtok, hiszen ez a legjobb védekezés.
Pl.Mikor olvastatok el utoljára egy jó könyvet?
Gondolkozzatok már el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!