Havi 300. 000 ft bevétel csak szerintem kevés egy párnak egy babával?

Ki kell, hogy jöjjetek ennyiből... még ha tápszeres is lenne, akkor sem kerülne havi 20nál többe. Nyilván a babakelengyét meg kell venni, de azt is lehet apránként.
Mi 60at fizetünk hitelre, télen még 50 a rezsi+telefonszámla meg áruhitel, ez összesen kb 150. Van autó, azt tankolni kell, kaját kell venni, stb. Nekünk mondjuk vn félretéve több pénz, de 300ból bőven kényelmesen kijövünk.
Az igaz, hogy a fizud csökken, én pl. 112-t kerestem, most a gyedem 95, ehhez jön 10e adókedvezmény, 12e csp, szóval majdnem hogy ugyan ott vagy. Nekem pl. a saját kiadásaim is csökkentek, mióta nem dolgozom, mert nem veszek minden nap reggelit, üdítőt, energiatialt a munkában, nem megyünk össznépien a kollegákkal kajálni, ilyesmi. Sok kicsi sokra megy.
Neked kell tudni kiszámolni, de ha tartasz a dologtól, én azt mondom egy 500.000-t tegyetek félre, aztán kezdjetek próbálkozni.
Nekünk a 300 kényelmesen elég, havonta többször rendelünk pl. pizzát, megyünk moziba, mindig vásárolok a kislánynak is ruhát, játékot...

"még ha tápszeres is lenne, akkor sem kerülne havi 20nál többe"
Csak a tápszer került havi 25-be nekünk. :) Semmi extra csak HA + Nutriton sűrítő bukásra, az AR hiába lett volna tizedannyi ha nem bírta.

és azért kell lepontozni, mert NEKTEK épp ilyen necces lett a helyzet??? Nyilván nem azt az esetet írtam, mikor minden baja lesz a gyereknek és spéci kaja, spéci fejlesztések, gyógyszerek.
Az én gyerekem már 8 hós, kezdetektől tápszeres, lactogent eszik, 900/doboz, 3-4 doboz ment el havonta, eleinte inkább 3, később 4, most meg már eszik mást is. Pelus kb 10-12e6 hó, még a popsitörlő, krém, stb, amiket ugye nem veszel meg havonta (nekem legalábbis a közepes sudocrem 4 hónapig elég volt, fürdető 2 hónap)...
szóval, ha nincs semmi EXTRA igénye a babának, nem beteg, miért is nem elég az a 25???
Nyilván nem az 1x-i nagyobb kiadásokról beszélek, hanem a havi fixről... szóval????
(és még mindig vicc, hogy 300e nem elég 3 embernek... és persze, pontozd csak ezt is 0-ra, mert nálatok épp nem így volt)

54, azt áruld már el nekem, hogy a ki a jó fene tudja előre, hogy "milyen gyereket" dob a gép?
Nem csak a "gazdag" (az én értelmezésemben inkább nevezzük felelősen előre gondolkodónak) kaphat "spéci" gondoskodásra szoruló gyereket, hanem az is, aki úgy gondolja egy csecsemő semmibe nem kerül és be is vállalja a semmire.
Csak tudod mi a baj? Hogy attól még hogy nincs pénzük rá, a gyerek szükséglete fennáll és konkrétan szenvedni fog, ha "rossz helyre", "majd csak lesz valahogy" felfogású emberekhez születik.
Egyébként a Lactogen is spéci táp. Szüksége van rá a gyerekednek vagy csak azért írattad, mert olcsó (rémlesz egy másik kérdésből)?
Ha ez utóbbi, akkor kérlek tb csaló vagy és a több adót fizetők zsebére vágsz fel azzal, hogy milyen kevésbe is van a gyereked. Ez lenne a követendő?

nem tudom miről beszélsz. miért ne lenne rá szüksége? nyilván azt eszi...
és bőven kijön a pénzükből a drágább tápszer is, meg a gyógyszer is, én leírtam egy alapesetet, hogy mi az átlag. Ennyi. Te meg leálltál kötekedni, hogy de a te gyereked meg így meg úgy. Nyilván a kérdező is tisztában van vele, hogy nem egyforma az összes gyerek. Ha minden spéci igényre fel akar készülni, a büdös életben nem lesz gyereke.
És é itt befejeztem

Nehogy már felelőtlennek nevezzük azt aki 300ezerre gyereket vállal, mert falnak megyek ettől.
Tudjátok ti mennyi ma Magyarországon az átlagkereset. Megsúgom: ~160e nettó. És ezt erőssen felhúzza az a kevés nagyon jól kereső, a többség kevesebbet kell, hogy beosszon.
Félreértés ne essék, én sem értek egyet azzal, ha valaki a SEMMIRE szül gyereket, pl. 18 évesen, munka, végzettség, pénz, normális lakhatás nélkül. DE ez nem az.
Abból pedig nem lehet kiindulni, hogy "de, ha ilyen meg olyan betegsége lesz a gyereknek". És itt nyilván nem a kicsit drágább tápszerre gondolok vagy gyógytornára, ugyanis annak ebbe bele kell férnie, hanem komoly betegségre.
Babakelengyére és egyéb váratlan kiadásra gyűjtögessetek még, de simán lehet ennyi pénzre, 1 vagy 2 gyereket vállalni.
Ugyanis egy gyereknek nem attól lesz boldog a gyerekkora, hogy a legújjab IPHONE van a kezében, vagy 3 évesen NIKE cipőben menőzik a játszótéren!
Én inkább szülők 250ezerre most 28 évesen gyereket, mint 10-15 év múlva dupla ennyire. De ugye most "trend" 40-45 évesen szülni...

na igen.. és azt a gyereket nem csak megszülni kell, de fel is kell nevelni... hajolni, mikor járni tanul, szaladni, mikor biciklizni... táncolni az esküvőn, kézbe venni az unokát, tán még a dédunokát is. Az én kislányomnak van dédije, 3 is. Pedig sem én, sem anyám nem szült hű de fiatalon. A mai gyerekek, az én korosztályom (25) nem lesz dédi, nagymama sem biztos, főképp, ha halasztgatja a gyerekvállalást, mindenre fel akar készülni, ha 300ra nem mer gyereket vállalni. Tudom, hogy az isten pénze sem elég egy gyerekre, ha az ember tényleg mindent meg akar adni. De ha a realitások talaján maradunk, ez azért nonszensz. Lassan ott tartunk, hogy addig ne vállaljanak a fiatalok gyereket, míg nincs pénz a majdani egyetemére. Aztán mire ez a pénz összejön, a szülő meg sem fogja érni, hogy a gyerek egyetemre menjen...
nem jó ez így.

"És itt nyilván nem a kicsit drágább tápszerre gondolok vagy gyógytornára, ugyanis annak ebbe bele kell férnie,"
Pont hogy EZ a kicsi se fér bele!
Mára makkegészséges a gyerekem, sőt szigorúan nézve soha nem is volt igazán beteg, de az első pár évében bizony havi 100 volt az a kis drágább tápszer, meg a kis gyógytorna, az ortopéd cipő, a tápkiegészítők.... stb.
Csak ő 100.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!