Havi 300. 000 ft bevétel csak szerintem kevés egy párnak egy babával?
Attól függ, mire van szükségetek, hogyan éltek és később mire lehet számítani, mint várható pozitív változás.
Ha ez így a maxmum, akkor nem az éhenhalás (szüleim is ennyiből - viszonyítva - élnek/éltek és kitanítattak két gyereket is egyetemen, de nekik ott van volt a fölt és művelik is. Ebből van jócskán extra bevételük és pl hitel alap, ha valami történne.
Mi mostanra ennél sokkal többet költünk el, mert az igények megnőttek és pl. ahhoz hogy jól keressünk, a gyerekeknek minden helyben legyen és jó iskola, jó ovoda, jó uszoda stb. meglegyen, drága helyen kell laknunk, drága lakásban. Emiatt minden hétvégén elhúzunk péntektől hétfőig vidékre, ahol a nyaralóban töltjük a szabadidőt, távol a betontól. Ennek az életvitelnek és a megugrott rezsi, lakás, autó, hitel, befektetés összesen bővel elviszi ezt az összeget. Ha nem költjük el, akkor a rezsi+kajára nyilván elég, de én pl. a fiúkat 1-1 lakással és ha lehet külföldi ösztöndíjjat támogatva akarom az útjukra indítani majd. Megjegyzem azért, hogy amikro elkezdtünk a gyerekvállaláson gondolkozni, akkor kb 400ezret hoztunk haza és 30m2-en laktunk 4-en egy ideig, de egy percig sem tekintettem tartós állapotnak sem a jövedelmet, sem a lakást és a lehetőségeket...
A babára elég, a jövőtökre így önmagában nem hiszem.
Szerintem simán elég lehet.
De attól függ, hogy mennyire éltek "nagy lábon".
Mi 250e-re vállaltunk gyereket (én 100-at kerestem, most 80-at kapok /adminisztrátorként/, férjem 170-et /mérnökként/, van saját ház (örökségből) és autó, hitel nincs). Rezsink 40-45eFt.
Most itt biztos lepontoznak majd, mert szerintük ez kevés...
Pedig az ország nagy része nem él több pénzből, nem keres vagyonokat.
Utolsó, itt nem erről van szó. De úgy, hogy kb. 200.000 fix kiadása van az embernek (a kérdezőéknek pontosan 195.000 amit felsorolt), lejön az összbevételből az, hogy az édesanya GYED-et fog kapni, és jön pluszköltségnek a pelenka, esetlegesen tápszer (sajnos erre is gondolni kell), babaruhák-bútorok, esetlegesen gyógyszerek, babaápolószerek... hát úgy marha kevés.
Nem azt mondom, hogy nem lehet kihúzni a GYED időszakot így, de jobb ha van mellette félretett pénz, mert ha bármi történik nem fog maradni rá. Amit költenek pl. ételre az már most a minimum minimuma, tehát érezhető hogy most sincsenek eleresztve.
Itt én most nem a tartalékokról beszéltem és a babakelengye megvételéről, ami szerintem az igényektől függően, de átlagban több százezer forint.
Hanem havi szinten nem kevés ez a pénz! Tartalékon pedig még nyilván "dolgozni" kell.
Ebből még bőven félre is kellene tudni tenni...
Nézd át a kiadásaitokat.
"Tartalékon pedig még nyilván "dolgozni" kell."
Ezt írtam kedves # 47-es. Tehát képezzenek tartalékot a baba előtt. Mert néhány évig ugyanebből a bevételből nem igazán fognak tudni, de megélhetésre elég, főleg, ha esetleg visszavesznek az "igényekből" egy darabig a baba mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!