Mindig azt hallom hogy kevés az adòbevétel. Miért nem állìt fel a kormány egy adòrendöséget? Szerintem megtérülne.
Zseniális!
Szerintem kéne még egy olyan szerv is persze, ami elbírálja az afózással kapcsolatos jogvitákat. És a büntetőtörvénykönyvbe is kéne egy ilyen tényállás, hogy el lehessen ítélni az adócsalókat.
De merészek vagyunk ma reggel!
Miért kell ehwz meréség?
Mindenki tisztába van aval hogy merre kéne keresgélni.
Mégse tesznek érte semmit,csak pupulyák az adofizetöket,mwrt az a legkönyebb.
Ez jogállam?!
Milliárdos adócsalók nyugodtan élnek szabadon. Minden évben kiadnak egy kistát a 10milliónál nagyobb adótartozással rendelkező magánszemélyekről, és egyet a milliárdos tartozást felhalmozó cégekről és ennyi. Ez nagy büntetés.
Cigány sómen, kövér énekes-tévés-celeb-tudomisénmi nyugodtan élnek évek óta szabadon, úgy hogy több 10 millióval tartoznak az államnak.
Ez jogállam? Itt érvényesül a jog előtti egyenlőség?
Kérdező...
Az első hozzászóló ironizált, van már "adórendőrség", a NAV...
Kedves kérdező!
Ma adóügyekkel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) foglalkozik, aminek egész komoly jogkörei vannak az adózás ellenőrzésére.
Nyilván olyan "adórendőrségre", mint a rendes rendőrség, ami járőrözne meg szirénázva rohanna "adóügyi vészhelyzetekhez" nincs szükség, a nyomozati munkát pedig ma is elvégzi a NAV, ma is célja és feladata a visszaélések felderítése.
tudom.nemrég voltam egy természet gyogyásznál"sajnos"
Tömve volt a váró .nem kevés pénzt kért.ja és nem gyözte a számlat kitöltenni.mert nállam már elfogxott :-)
Kicsit töBB fantàziával kéne ellátni az elenőrőket.
Nem hiszem hogy ehez diploma kene csak jozan paraszti ész.
Van "adórendőrség" , Nav , Apeh.
Magyarországon rossz az adózási morál , azért mert az emberek nem látják hogy fejlődne az ország , csak azt látják hogy a politikusok tömik a zsebüket az ország meg egyre rosszabb , így inkább aki teheti nem fizet adót.
A másik ,a vállalkozásoknak óriási adóterhei vannak ,szinte lehetetlen egy kis ügyeskedés nélkül jól profitálni belőle.
Az adózási rendszer teljes átalakítására lenne szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!