Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért jön a húsvéti nyuszi,...

Miért jön a húsvéti nyuszi, ha nem hoz ajándékot?

Figyelt kérdés
Kérdezte az 5 éves fiam, pedig nem szoktunk húsvétra ajándékozni, de ugye tavaly is mondogatták az oviban, hogy ezt hoz, azt hoz, nem hoz. Bevallom, nem tudtam mit mondjak. Egyáltalán mi is ez a húsvéti nyúl? Miért nyúl? És nálatok hogy van?
2017. ápr. 2. 14:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
72%

Nálunk játszani jön. Egy csokinyuszit vagy tojást rejtünk el, és neki feladatokat megoldva kell megtalálnia. Utána pedig elmegyünk vagy játszóházba, vagy kirándulni, attól függ milyen az idő. Így még is kicsit különleges a nap, de nem köti az anyagiakhoz.7 éves jelenleg.

Most még meg lehet nekik tanítani, hogy nem az a lényeg mit hoz, hanem hogy jól érezzük magunkat.

2017. ápr. 2. 14:30
 2/15 anonim ***** válasza:
36%
A nagyszülők,dédik nyuszija szokott hozni egy rahedli édességet amit én nem igazán szoktam értékelni. Tőlünk nem szoktak semmit kapni egy családi kiránduláson kívül,ez ilyen kívánság műsor alapon szokott lenni,hogy nah hova szeretnétek menni?
2017. ápr. 2. 14:53
 3/15 anonim ***** válasza:
82%
Nalunk aprosagokat rejt el a kertben, amiket megkeres egyutt a csalad (4 generacio :))
2017. ápr. 2. 16:06
 4/15 anonim ***** válasza:
92%
Azért nyúl, mert mint minden egyéb keresztény ünnep ez is keveredett a pogány hagyományokkal, jelen esetben a termékenységünnepekkel, a nyúl pedig ősidők óta a termékenység egyik jelképe a tojàssal együtt. A mai húsvéti nyúl a Mikulásra emlékeztet, csokinyuszit és csokitojást hoz, ilyesmit biztos te is láttàl már. Ezeket elrejti a kertben, ha erre nincs mód, a lakásban. Előtte való nap lehet neki fészket csinálni, az jó buli.
2017. ápr. 2. 16:15
 5/15 anonim ***** válasza:
50%

Dehogynem hoz. Mindharom gyerekem kap.

8, 14 es 17 evesek.

2017. ápr. 2. 16:30
 6/15 anonim ***** válasza:
45%

Hát mifelénk sosem jött ajándék, mármint játékok, ajándéktárgyak formájában, a fiúk jöttek locsolkodni, cserébe kaptak csokitojást, csokinyuszit, a nagyon fiúk pénzt. Sokat jártunk kirándulni is. Nagyon szerettem a húsvétokat, örülök hogy nálunk nem anyagiasodott el, és még a programokról, szokásokról szólt :)

Megpróbálom a fiamnak is ilyen élményekkel telivé tenni ezt az ünnepet, de nyilván ha mindenhonnan azt fogja hallani az oviban hogy kinek mit hozott, muszáj leszek valami kis apróságot bevezetni. Változik a világ, na :)

2017. ápr. 2. 17:44
 7/15 anonim ***** válasza:
50%
*a nagyobb fiúk
2017. ápr. 2. 17:44
 8/15 anonim ***** válasza:
77%
Nem tudom, nekem már a szüleimnek is hozott a nyuszi ajándékot, nem mai találmány ez. Az anyagiasság meg nem hiszem, hogy ott kezdődik, hogy a gyerekeim kapnak egy csokitojást.
2017. ápr. 2. 18:16
 9/15 anonim ***** válasza:
75%

Nalunk is 4 generacio keresi az ajandekokat, ahogy irtam is, vicces a dedmami es dedpapi is kutat a bokrokban a csokik utan :) Azzal neveled a gyereket anyagiassa ha mindent elitelsz, amikor ajandekozhatnal is. A nem-ajandekozassal azt sem tanitod meg, hogy milyen jo adni. Ha meg amugy adsz, csak Husvetra nem, akkor meg most oszinten, nem mindegy? :)

Nalunk a husveti csoki ajandekozas nem a program helyett, hanem MELLETT van. Es szuper Husvetunk van minden evben! Szombat unnepi sonkavacsora, vasarnap a csokikereses ebeddel osszekotve, hetfo locsolas kirandulassal osszekotve. Evek ota, kisfiamtol dedikig.

2017. ápr. 2. 18:24
 10/15 anonim ***** válasza:
70%

Valahogy minden evben elojon ez a kerdes;) Aki semmit nem ad, szereti a tobbieket anyagiasnak beallitani.

Meg en is kaptam gyerekkent, pedig 41 multam.

Egy korabbi valaszolo.

2017. ápr. 2. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!