Mikor kell a húsvéti ajándékot adni? És sonkát enni melyik nap szokás?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 22. 11:02
1/7 anonim válasza:
Nálunk a családban mindig is Nagyszombaton (azaz holnap) kerül sor a sonkafőzésre, tojásfestésre. (egyszerűsítve: a sonkát manapság én már nem főzöm, csak megveszem, 10 db tojást festek, 10-re pedig tojásfóliát teszek) Aznap este a vacsora nálunk sonka, torma, főtt tojás, de nem a festettet kezdjük meg, erre a vacsira külön főzök meg pár db tojást.
A nyuszi a három gyerekemhez vasárnap reggel jön.
2/7 anonim válasza:
Nálunk úgy szokott lenni, hogy Nagyszombaton megy a főzés meg minden, és aznap este húsvéti vacsora (sonka, kalács, kukorica saláta, főtt tojás, stb.), illetve vasárnap reggel ugyan ez a húsvéti reggeli. A "nyuszi" vasárnap reggelre jön. Vasárnap és hétfőn "ünnepi" ebéd van, szóval valami sonkás cucc, de azt nem én főzöm, mert vasárnap mindig anyukámnál ebédelünk, hétfőn meg nagymamámnál, vagy keresztanyámnál.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi. Tehát szombattól indul a sonkaevés és vasárnap az ajándéozás.
2011. ápr. 22. 14:48
4/7 anonim válasza:
Szia
Én idén elköltöztem új helyre. Itt az a szokás, hogy vasárnapra főzik a sonkát. Engem néznek hülyének a szombattal :-D, de ezek szerint nem, csak itt mások a szokások : TÓTKOMLÓS, Békés megye
5/7 A kérdező kommentje:
Én asszem maradok a szombatnál. Alíg várom már, hogy holnap legyen. Te is vezesd be Tótkomlóson, ne kelljen annyit várnotok. :-)
2011. ápr. 22. 16:51
6/7 anonim válasza:
Elméletileg a sonkát nem tegnap este, az ajándékot meg ma reggel.
7/7 anonim válasza:
Rosszul írtam, a sonkát tegnap este...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!