Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem bántátok meg, h nem...

Nem bántátok meg, h nem mentetek vissza dolgozni?

Figyelt kérdés

Azoktól az anyukáktól kérdeznek akik nem, vagy csak részmunakidőbe (4 óra, nagyon minimális fizetésért) mentetek vissza dolgozni. 3 gyerek mellett?

Nem bántátok meg, h a férjetek/párotok tartott el benneteket?hogy alakult az életetek? milyen a napi rutin?

2017. márc. 25. 22:11
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Az egyik barátnőmnek sikerült elmennie 4 órában. Náluk "csak" 2 gyerkőc van, az ő férje is sokat dolgozik, ott is messze laknak a nagyszülők.

Szerencsére olyan jó munkaerő volt, h közölte, ő innen vagy elmegy vagy 4 órában marad. Az utobbit választották. Szerintem így tökéletes, van ideje mindenre.

Az szerintem sem jó érv, h mi lesz velünk, ha apa lelép, meghal, lebetegszik stb. Szerintem ezt minden család megsínylené. az én környezetemben az az altalános, h a férfi jovel többet keres a nőnél, de ha nem így van, hanem mindkettő hazavisz egy átlagos jó keresetet akkor is nagyon hiányozna a kiesett jövedelem.

Nekünk pont erre van vésztartalékunk, ami egy olyan számla ami csak az én nevemen van és csak én férhetek hozzá. Ha bármi történne a fent felsoroltak közül a férjemmel, abból a pénzből pár hónapig kijönnénk, én meg természeseten keresnék munkát. (diplomás vagyok, de pont most gondolkoztam valami OKJ-s képzésen, amit saját vállalkozásként tudnék itthonról is csinálni)

De azt is vallom, h józanul, a lehetőségeinket mérlegelve a lehető legnagyobb biztonságra kell törekedni, de nem lehet állandóan a legrosszabbtól rettegni.

2017. márc. 30. 21:48
 22/27 anonim ***** válasza:
80-120 ezer nettóra ne akarjon 3 gyereket szülni az ember.szerintem...
2017. márc. 30. 21:50
 23/27 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem mindenki csinálja úgy, ahogy akarja. Ha neked jó otthon, akkor maradj, de nagyobb az esélye, hogy meg fogod bánni, mint hogy nem. Kifogásokat lehet találni, de tény, hogy anyukák milliói dolgoznak. Az meg nagyon is jó érv, hogy történhet valami az apával és akkor nagyon nem mindegy, hogy a nő dolgozik-e, vagy nem. Te, aki épp arra készül hogy egy fizetésből fogtok élni öten, ne mondd már, hogy olyan hihetetlen, hogy más is képes egy fizetésből eltartani a gyerekeit, úgy hogy ráadásul nem kell még egy másik felnőtett is pénzelnie. Nagyon sok nő képes erre, bármennyire is hihetetlen ez neked.
2017. márc. 31. 16:45
 24/27 A kérdező kommentje:

Idézem magamat: "hiányozna a kiesett jövedelem."

Én azt sehol nem írtam, h lehetetlen, meg elképzelhetetlen, sőt pont az ellenkezőjét részleztem: hogyha apával történne valami, mi is csak pár hónapig bírnánk ki a tartalékból, nekem is egy fizetésből kéne megoldanom. Biztos hogy ezt nők ezrei megoldják, szóval nemigazán értem a kommentedet....

2017. márc. 31. 18:25
 25/27 A kérdező kommentje:
és azt még kifelejtettem, h hiába van diplomám, én is gondolkozom valami egyéb szakképesítésen, olyanon, ami érdekel, pont azért, h bármilyen eshetőségre felkészüljek.
2017. márc. 31. 18:27
 26/27 anonim ***** válasza:
Nálatok egy fizetés sem maradna, ha az apával történne valami.
2017. márc. 31. 18:27
 27/27 A kérdező kommentje:
Légyszives olvasd vissza a kommentjeimet, utána ha van észrevételed szívesen meghallgatom, de ismételni nem szeretném magam.
2017. márc. 31. 18:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!