Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nem tudom megnevezni az...

Ha nem tudom megnevezni az apát, mert nem tudom, hogy írják a nevét, mi a teendő?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy ki az apa, azt is, hogy melyik városban él, hol dolgozik, de mivel külföldi, fogalmam sincs, hogy kell leírni a nevét.
2017. márc. 7. 10:52
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
22%
Márpedig r betűs nőszeméls vagy, ha tetszik, ha nem. Hogy lehet valaki annyira ostoba, hogy egy olyan férfi gumi nélküli farkát engedi magába, akinek még a nevét sem tudja ? Remélem nem lányod van, nehogy az anyjára üssön. Az apát pedig hagyd békén. Edd meg, amit főztél egyedül.
2017. márc. 7. 12:26
 32/45 A kérdező kommentje:

A keresztneve csak 3 betű, ezért így nem tudtam megtalálni közösségi médiában. Mivel még csak gyakornok (diákként), nincs fent a munkahelyének a honlapján. Saját bevallása szerint FB profilja nincs is.

Nekem is feltűnt, hogy nem érdekli, hogy terhes vagyok. :D Attól, hogy berendelik egy DNS vizsgálatra, még tudom, hogy nem fog feleségül venni. Abban se bízok, hogy találkozom még vele. Van még valaki, aki kényszert érez arra, hogy kioktasson?

2017. márc. 7. 12:28
 33/45 anonim ***** válasza:
24%
Ez nem kioktatás, hanem az igazság. A helyedben inkább mélyen magamba néznék és okulnék az esetből. Nem ártana kicsit erkölcsösebben élni. Főleg a gyerek érdekében.
2017. márc. 7. 12:44
 34/45 anonim ***** válasza:
90%

32, kérdező, arra nem gondoltál, hogy jobban jársz, ha nincs apja?

Pénzt nemigen fogsz látni tőle, de ha hivatalosan az apja lesz, akkor jogai is lesznek, nem csak kötelezettségei (ami alól kibújhat).

Most nem érdekli.

De mi lesz ha igen (de te nem)? Megnehezítheti jócskán az életed.

2017. márc. 7. 12:49
 35/45 anonim ***** válasza:
83%

Akkor ez veszett ügy, keress egy jó ügyvédet, ha telik rá - vagy kirendelnek, ha nem.

De amíg nem ismeri el az apaságát, vagy nem bizonyítod teszttel, semmi követelésed nem lehet.

2017. márc. 7. 12:49
 36/45 anonim ***** válasza:
49%

21-es vagyok. Nem szoktam, nem voltam soha raszorulva, ugyanis 16 eves korom ota a ferjemmel vagyok.

De 28 evesen azert tobb eszed lehetett volna. Minimum a vedekezes. Ez nem volt stabil kapcsolat, tehat erre is gondolni kellett volna.

2017. márc. 7. 12:51
 37/45 anonim ***** válasza:
30%

Pontozgass csak. Attól még te is tudod mi vagy.

A gyerek apját fényképről tudod felismerni vagy a céghez kiraksz egy fényképes fizetett hírdetést a faliújságra : gyerekem apját keresem, de a nevét nem tudom. Mivel alig ismertem, máris odaadtam magam.

Akármit is csinálsz, nekik is meg lesz rólad a véleményük. Szerintem azoknak is megvan, akik ezt a papírt kérik. A legjobban a gyereket sajnálom. Majd szégyenkezhet iskolában, hogy az anyja sem tudja ki az apja. Nálunk pl. az ilyet kiszekálták.

2017. márc. 7. 12:54
 38/45 anonim ***** válasza:
100%

34 mondandojaban van igazság.

Nálunk tervezett gyerek volt, így volt apasági is, de egyszer csak még a terhesség alatt meggondolta magát és lelepett. Onnantól nulla volt a kapcsolattartas velem és a gyerekkel is. Évekbe telt, mire "meg tudtam tőle szabadulni", ugyanis mindenhez kellett volna az aláírása, jelenléte vagy beleegyezése, ami a gyerekkel kapcsolatos volt.

2017. márc. 7. 12:58
 39/45 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nalunk mas volt a helyzet, de ti is jarhatsz ugy, mint mi, ezert leirom.

Anyukam ferje 5 ev hazassag utan lelepett kulfoldre amikor anya par hetes terhes volt, pedig kb 3 even keresztul tudatosan probaltak gyermeket nemzeni.

Nos lelepett, 1x lattuk azota, akkor azert talalkoztak, hogy alairja az apasagit, hogy ne egy fiktiv nev legyen az anyakonyvben. Ez volt a legnagyobb butasag, amit csinalhatott anya. Mivel most az ocsem apja evek ota nem jelentkezett, az sem biztos, hogy el. Az ocsem mar 9 eves, de kb 5-6 eve nem hallottunk a csavorol. Lejart az ocsem utlevele, es most nem tudunk neki ujat csinaltatni, mert kell hozza az apa beleegyezese is, mivel meg van nevezve az anyakonyvben. Anya tobbszor is elmagyarazta, hogy evek ota az eg vilagon semmit nem tudunk rola, de nem tehetnek semmit. Nem tudunk neki egyszeruen utlevelet csinaltatni, mert ha meg is halt, akkor is kene vinnunk halotti anyakonyvi kivonatot bizonyitaskent. Ja es most kulfoldon lakunk, itt van az ocsem utlevel nelkul, a brexit miatt lehet, hogy szemelyivel mar nem is utazhat majd europai orszagokba (tobbek kozott magyarorszagra sem), ugyhogy nem tudjuk mi lesz.

Azt tanacsolom, hogy inkabb legyen egy fiktiv nev az anyakonyvi kivonatban, mert siman jarhattok ti is igy!

2017. márc. 7. 13:03
 40/45 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszi, hogy ezt leírtad.
2017. márc. 7. 13:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!