Hogyan készültél tudatosan a gyerekvállalásra, mit
tettél, utólag mit gondolsz, mit kellett volna tenned,
vagy másként tenned?
Figyelt kérdés
Jövőre mindenképpen szeretnénk már babát, most kezdjük a családtervezést a gyakorlatban.
Az első lépés, hogy elmegyek rákszűrésre, ami egyébként is időszerű már, illetve van egy szemölcs a mellem felett, ami eddig nem zavart, de a baba biztos megtalálná szoptatáskor, ezért inkább eltávolíttatom. Hogyan tovább, mit kellene még a teherbeesés előttre időzíteni a tapasztalatok szerint?
Előtte a szokásosat könyveket olvastam egészséges táplálkozás vitaminok terhes torna, lelki gyakorlatok szóval amit mindenki. Utólag annyit változtatnék hogy inkább elmentem volna abortuszra ameddig még lehetett.
2016. szept. 4. 12:13
2/8 anonim válasza:
Szerintem nagyon semmit. Ha már élesben megy a dolog elkezdhetsz szedni terhes vitamint, sok fajtája van. Vannak olyanok is amit ilyenkor ajánlanak pl. Femibionnak vagy a Czeizel félének, külön erre az időszakra es az első 3 hónapra. Mi mást nem tettünk,most kistesót szeretnénk. Csak a vitamint szedem semmi más.
2016. szept. 4. 12:48
3/8 anonim válasza:
Híztam 5 kilót, mert gebe voltam. Elmentem fogorvoshoz, és az egész számat rendbe rakattam (ez hiba volt, mert a barom az egészséges fognyakakat is megcsiszolta, betömte és hullanak a számból a tömések). Elkezdtem D-vitamint , folsavat szedni. Készült komoly vérkép, vizelet.
Tapasztalatból mondom: a terhesvitamin több bajt okoz, mint jót tesz- azt nem is szedtem. Abbahagytam a kocadohányzást.
2016. szept. 4. 14:07
4/8 anonim válasza:
Mi októbertől fogunk "élesben" próbálkozni, augusztusban elmentem rákszűrésre, most szeptembertől szedem a Femibiont, valamint hamarosan megyek fogorvoshoz mert pont ma találtam 2 kezdődő pici fekete pontot 2 fogamon és mielőbb betömetem. A férjem is szed vitamint, egy általánosabb multivimaint, de minden van benne. Különösképpen ezen kívül mi semmit nem csinálunk másképp, vagy tornázunk stb.
2016. szept. 4. 19:55
5/8 anonim válasza:
Abbahagytam az alkoholfogyasztást, napi 2-3 kávé helyett csak 1, inkább teákat iszom. Rászoktam,hogy minden nap reggelizek. Kb. ennyi.
2016. okt. 2. 12:47
6/8 anonim válasza:
A baba elott dietaztam(160grammos dieta) most azt mondanam, egy terhesseghez minimum 5kg plusszal kell nekivagni, a hanyas es etvagytalansag miatt. A fogaimat teljeskoruen kijavittattam, atnezettem. Ez utolag nagyon jo dontes volt. Szerintem egy teljeskoru vervetel sem artana, vasszint,pajzsmirigy megnezessel(ezt "nagylaborkent" kerheted a haziorvostol). A nogyogyasznal erdemes rakszurest csinaltatni.
Folsavat erdemes szedni csak. Es ennyi :)
2016. okt. 2. 13:49
7/8 anonim válasza:
Pl. nem a baratnombol indulnék ki, akinek egy eszik-alszik álombaba jutott elsőnek, hanem megkerdeznék mas anyukákat is. Nem szoronganék minden szaron, nem bujnam a netet miután megszületett ejjel nappal. Felkészülnék gondolatban a császárra is, nem utasítanam el élből, h úgysem az lesz. Nem érdekelne a sok napirendes baromsag (ugyis kialakul magátol), es nem érdekelne a nem szabad vele egyutt aludni téma sem. Megprobalnek lelkileg teljesen a babára hangolodni, hallgatni az osztoneimre ahelyett, h fórumokat olvasgatok meg könyveket ,meg szarrá aggodom magam. Lazabbra venném az egészet, többet kimozdulnék es keresnék magamnak anyuka barátnőket. Nem zabalnék annyit szoptatás alatt, sot terhesseg alatt sem, előbb elkezdenek sportolni. En ezeket csinálnám másképpen. A gyerekre egyebkent nem lehet felkészülni. Nem tudhatod,elképzelésed sincs mit hoz ki belőled. Azt hittem jo anya leszek, mindent tudok es mindent elolvastam a témában. Ezzel nem is volt gond egyebkent, de lelkileg nem álltam készen, depressziom lett, máig nem billent helyre a lelki békém teljesen (de azert mar sokkal jobb). Annyit tanacsolhatok csak, h ne hallgass másra, add at magad az anyasagnak, hallgass az osztoneidre es ne aggódj semmin. Ha megis elakadsz akkor egy embert kérdezz meg akiben bízol, véletlenül se neten keress ra.
2016. okt. 2. 20:24
8/8 anonim válasza:
Vitamin, étrend, mozgás, ezekre figyeltem jobban. Figyeltem a ciklusomat. Olvastam a témában igazi szakirodalmat, nem fórumokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!