Baba az autóban?
Történet a következő. 3 hós baba az autóban bebugyolálva alszik. Anya beszalad a boltba. Az autóval a bejárattól kb. 5m-re állt meg, a boltban 3 percet töltött. Kisváros, házak közti kisbolt, sosincs benn tömeg, max 30nm az egész, tehát tényleg kisbolt.
Ti kinn hagyjátok ennyi időre, vagy viszed-ébreszted? 1 zsemle megvételéről volt szó amúgy.
"Egyébként teljesen mindegy, de jogilag az utcán egyedül hagyni egy gyereket egy bezárt autóban miközben én egy épületbe bemegyek ez jogilag a gyerek veszélyeztetése.
A törvények rád is vonatkoznak
Még a törvény szemében is veszélyeztetés. Mondd a címed!"
Nemhogy nevetséges, egyszerűen szánalmas, hogy a törvényből indultok ki :D Úgy beszéltek mintha olyan hű de nagy mintapolgárok lennétek. Bár lehet, hogy a felsők seggnyalói vagytok, ne játszátok már hogy életetekben egy törvényt sem szegtetek még meg. Magyarországon szabálysértésnek számít, ha kibontod a házastársad levelét, félelemkeltő lufival sétálsz, de még a betörő is beperelhet téged (halál komoly). Úgyhogy erre figyeljetek oda ti nagy tisztességes polgárok, nehogy lecsukjanak titeket.
Ha nem tudtok más érvet felhozni a mentális beszűkültségetek mellett, akkor utána néztek a törvényeknek és azzal próbáljátok igazolni hogy ti milyen jó anyák vagytok. Szánalom :D
62, neked nem elég érv, hogy valaki nem akarja egy tejesdobozon nézegetni a gyereke képét?
A törvény egy dolog, én pl akkor se hagyom az utcán/kocsiban a gyerekem, ha nem vonatkozik erre semmilyen jogszabály,többek között a fent említett ok miatt.
Teli vagyunk gyerekrablókkal ...fúú ...tényleg. Meg a tejesdobozaink is teli vannak bolt elől 2 percre zárt kocsiba hagyott ellopott gyerekekről. És pont kisbabákkkal. Nem is győzöm nézni...
Ja, hogy elszöknek kamaszok...meg lehet nézni kik. Kva jó módból, akik már nem tudnak mit kezdeni magukkal.
most nem azért. de ha a boltban leszek rosszul, és találnak egy gyereket az autóban, nyilván nem fogják otthagyni. ha otthon leszek rosszul a gyerekkel kettesben, mennyi az esélye, hogy hamarabb fogják észrevenni, mint ha kinn van az utcán egy autóban? Na ugye.
Akinek a facebookomat ígértem, írtam, hogy megírom, ha kéred, nem kérted, csak vagdalkozol. Tudod mit? Egyél kefét.
A 8éves gyereket a sparban hagyó anyánál sem értettem. Basszuskulcs, 8 évesen a gyerekek 90%-a (NÁLUNK! nem pesten) egyedül megy iskolába, egyedül veszi meg a reggelit. A biztonsági őr nem kicsit vetette el a sulykot. A rendőrnek kötelessége ebben az esetben, amit csinált, de ha már 20 éve rendőrként dolgozók lettek volna a történetben, nem olyan, akinek a fenekén a tojáshéj, ez sem fajul idáig.
Nem egy tescoba, vagy saprba mentem be. Egy kisboltba, 2 percig. Ennyit ülök a wc-n is, urambocsá, a zuhany alatt 10 percet is eltöltök, ha a gyerek alszik. Aki soha a büdös életben 2 percre nem hagyta egyedül, azt meg egyszerűen nem hiszem el.
"Akinek a facebookomat ígértem, írtam, hogy megírom, ha kéred, nem kérted, csak vagdalkozol. Tudod mit? Egyél kefét."
Azzal kezdtem, hogy mondd, te reagáltál, hogy szívesen, azóta is írod. Csak a szád nagy.
És amikor a 6 éves gyerekkel hagytam kint a bolt előtt a babakocsiban:)))
Az a durva, hogy a budapesti belvárosiaknak halvány lila f@gjuk nincs, hogy milyen egy kisváros vagy község.Nekik kb egyenlő az M5 bevezető szakaszával.
Elmondom: egy kisváros mellékutcájának a kisboltjában a tömeg max 4 főt jelent. Az utca sűrűsége úgy óránként elbicikliző 1 fő. Autósok hébe hóba szálingóznak, de leginkább reggel 7-8 között, nappal 4 körül. Közte símán engedném a 6 évesemet biciklizni egyedül az úton.
A kutya nem fog az elkerülőről letérni, hogy bemegyek piripócsra gyereket lopni. Itt a 8 évesem tök egyedül jár a 4 utcányira lévő boltba. Szomszéd utcabeli gyerekei egyedül mennek az oviba (2 ovis -2 kisisis, ovi 1,5 km) Rendőrök elszoktak menni erre, és érdekes módon senkit nem bilincseltek meg kiskorú veszéályezteteése miatt. Viszont ezek a gyerekeke életrevelóak lesznek. Nem anyuka agyonféltett kicsipujája.
Elmondom a szomszédunk kisebbségi család. Nagy család. Volt néhány tagja már börtönben is. A nagykapunk nyitva egész nap, mert a traktor ki be jár. Senki nem jön be. Mert tudod, mit itt tudjuk vidéken a kisebbségi nem fog a szomszédtól lopni soha. Ez íratlan szabály közöttük. Elmondom azt is , hogy nem zárom az ajtót, csak éjszakára. Sőt kapaszkodj meg, reggel kipakolom a gyerekeim az autóba, ami nyitva van, mert jár a motor. Kint hagyom a gyerekeim benne , visszajövök gyors összeszedem, amit kell, bezárok (mert amikor elmegyünk is bezárok), tehát a magatehetetlen kicsi és a két nagybb egyedül van közterületen nyitott autóba :)
Sokkal nagyobb veszélybe van a gyerekem, ha kimegyek bocikat etetni és őtt odateszem babakocsiba, mert bármikor meglódulhatnak. :) Vagy ha fát vágok, mert a fa repül (aki hasogatott az tudja) Aki pesti, az nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!