Baba az autóban?
Történet a következő. 3 hós baba az autóban bebugyolálva alszik. Anya beszalad a boltba. Az autóval a bejárattól kb. 5m-re állt meg, a boltban 3 percet töltött. Kisváros, házak közti kisbolt, sosincs benn tömeg, max 30nm az egész, tehát tényleg kisbolt.
Ti kinn hagyjátok ennyi időre, vagy viszed-ébreszted? 1 zsemle megvételéről volt szó amúgy.
nincs szükség 1 zsemlére... ezt mégis te honnan tudod? Nagybevásárlást hétvégén 3asban vagy egyedül oldjuk meg, tegnap elfogyott a kenyér. Ma voltunk bababoltban a városban, hazafelé megálltam egy zsemléért, hogy legyen ebédem, mert a férjemnek odacsomagoltam a főttkaját. Nem tudom, ezen mi olyan képtelenség...
Amúgy mivel a kocsiban meleg van, ki volt takargatva, sapka nem volt rajta, meleg volt. Ha be akartam volna vinni, biztosan felébred az öltöztetésre.
#14, nekem kicsit nonszensz lenne, hogy ráteszem a kocsira, betolom a boltba, 2 perc múlva meg kitolom. Tovább tartana a babakocsis művelet, mire kiveszem az autóból,ráteszem a gyereket, majd ugyan ez visszafelé. Plusz a babakocsit nem hordom, kicsi a csomagtartó, kalaptartó alatt nem is fér el. Illetve a boltba is lépcsőn kell felmenni.
#6 ha így járok, simán megkérek valakit, hadd fizessem ki, 20ft. Vagy odaadom a pénztárosnak miközben söpör. Nagyon lehetetlen esetben nem veszem meg, rendelek pizzát. (azért nem rendeltem alapból, mert nem szeretek ilyenre költeni).
#8 bezártam az autót. Nem látom kintről, csak tapasztalat. Ha 8an vannak előttem, akkor ahogy előbb írtam, megkérem, hadd fizessem ki az 1db zsömlémet.
#10, teljesen egyetértek.
Amúgy ez nem a veszélyeztetés kategória.
És semmi kajának való nincs otthon? Ha nem veszel 1 db zsömlét reggelig éhezel?
Ne már. De a te dolgod. Én a magam kényelme miatt nem hagyom magára felügyelet nélkül a babámat/gyerekemet az utcán. Akár autóba van zárva, akár nincs.
Mindenki maga tudja, nála mi a határ. Nálam nem fér bele.
Veszélyeztetesnek minősül, ha tetszik ha nem. egyedül hagytad a gyerekedet az utcán, most azt teljesen mindegy hogy milyen messze voltál, be volt zárva az autó vagy nem , ha arra jár egy rendőrautó és észreveszi az autóban magára hagyott gyereket akkor viszont most nagy bajban lennél.
De elég egy szemfüles gyalogos, aki meglátja az autóba zárt babát egyedül, ő is egyből jelenthet a gyámhatóságnak, a rendőrségnek és igen akkor már hiába magyarázkodsz hogy te csak egy zsemléért mentél be.
"Ha kimegyek begyújtani a kazánt, akkor is bent hagyom. Ami nem 2 perc. ÚÚÚ mi van, ha rosszul leszek odakint?"
amíg kicsi volt (értsd: nem tudta volna kulccsal kinyitni az ajtót, hogy átmenjen a szomszédba) a szemetet sem vittem ki, a postáért sem mentem le úgy, hogy a gyerek egyedül maradjon a lakásban. nem kocsiban, hanem lakásban!
27- es vagyok , azt tenném hozzá hogy most majd írod , hogy a kis falu tokban nem járnak idegenek, nem járnak rendőrök. Ez nem így van, én 3500 fős faluban lakom és van rendőrség , sőt járkálnak is, van polgárőrség, sőt van átmenő forgalom is, és biztosan van rosszakaró szomszéd is, akinek épp elég volna hogy meglássa gyereket hogy egyedül hagytam. Máris csinálja fényképet.
Nálunk egyébként a pékség olyan, hogy lépcsőn kell felmenni, tehát oda nem tudom feltolni a babakocsit , ezért az ajtóban hagyom, de csakis úgy hogy megkérek valakit hogy figyeljen rá. Na mivel a fél falu odajár, és mindenki szereti nézni a picimet valaki mindig örömmel akad aki megvá vele az ajtóban, babakocsiban, és addig is nézegeti megbeszél hozzá. Ha nincs ilyen akkor várok 5 percet. Vagy visszajövök később a pékségbe . De mint mondom ilyenkor az ajtóban van és még úgy sem hagyom egyedül .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!