Ez nem igazságtalan?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy ezen az oldalon állandóan leszólják azokat a tizenéves gyerekeket, akik arra panaszkodnak hogy könyörögni kell a zsebpénzért otthon, vagy ahhoz hogy vegyen magának egy ruhát. Csak kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy miért mindig a szülőnek van igaza? Elvégre nem a gyerek kéredzkedett a világra, És bizony a szülőnek bele kell gondolnia abból is, hogy 18-20éves koráig ergo el kell tartani a gyereket. Továbbra sem értem, hogy miért szóljak le azt aki pl. sok pénzt kap vagy új telefont és a szülők elkényeztetik. Megmondom őszintén, hogy én is relatív elkényeztetett gyerek voltam, mert mindig megkaptam a legújabb telefont, és havi 30 000 Ft volt a zsebpénzem. Ennek ellenére, normális felnőtt lett belőlem. Komoly párkapcsolatom van, és az önkormányzatnál dolgozom elég jó beosztásban. Tehát nem igazán értem hogy az elkényeztetés miért baj, illetve ennek a hiánya miért azt jelenti sokak számára hogy a gyerek elégedetlen?

#gyerek #pénz #:"szülő
2016. nov. 27. 22:30
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
59%

Senki nem vitatja, hogy a szülőnek felelőssége van a gyereke iránt. Ez viszont nem foglalja magában a havi 30 ezer zsebpénzt és a mindenkori legújabb telefont.

Ha nem erre gondoltál, akkor linkeld be azokat a kérdéseket, amire a sajátodat alapozod.

2016. nov. 27. 22:55
 12/32 anonim ***** válasza:
82%

A szüleim nem kényeztettek el, zsebpénzt nem kaptam, nem is lett volna miből. És mégis felnőttem, normális ember lettem. A gyermekkoromra pedig boldog szívvel gondolok vissza. Szakmát szereztem majd érettségit és még egyetemre is jártam. Bíróként dolgozom.

Tehát én úgy gondolom egy gyerek nevelésénél a zsebpénz és a legdrágább kütyü nem mérvadó.

Ha van miből, hát kapjon a gyerek havi 30-at vagy akár 100- at is. De őszintén nem tudom mire szórják el.

Aki nem tudja mindenből a legjobbat adni a gyereknek az ne is szüljön?

2016. nov. 27. 22:56
 13/32 anonim ***** válasza:
29%

"A kérdéssel foglalkozz, ne az én munkámmal ugyanis nem ez volt a kérdés. Tedd félre az irigységedet :-) vagy nem kell ide írni"

Ezek szerint eltaláltam.:DD

2016. nov. 27. 23:02
 14/32 anonim ***** válasza:
56%

15-20 évvel ezelőtt fogant meg az a korosztály, aki most sír a legdrágább, legújabb kütyükért. Akkoriban a kutya nem gondolta volna, hogy egyáltalán lesznek ilyen sz*rok, nemhogy azt, hogy majd a gyerek hisztizik is miattuk.

Ma már látni lehet hogy minden egyre drágább lesz, így vagy nem lesz gyerek csak a gazdag családokba, vagy a gyerek elfogadja hogy ez van neki nincs legújabb telefonja.

2016. nov. 27. 23:03
 15/32 anonim ***** válasza:
63%

"Márpedig én egyetértek azzal, hogy szerencsétlen gyerek nem tehet róla, hogy összehozták."

Elárulom, a szülő sem tehet akkor arról, hogy őt si összehozták.

Egyébként linkeljétek már be azokat a válaszokat, hogy a gyereknek ne vegyenek szinte semmit. Inkább csak olyankor megy az oltás, amikor a gyerek a legújabb ájfón és 60 ezeres cipő után sír.

2016. nov. 27. 23:42
 16/32 anonim válasza:
28%

Pedig a kérdések 99%-ánál a legtöbb válaszban tényleg az van, hogy a 18 éves, érettségire készülő gyerek menjen el dolgozni, abból vegye meg magának a ruháit, telefont, abból költsön ebédre, abból szórakozzon, stb...

Nem is értem, hogy ez miért vita tárgya. Havi 30 rugót simán el lehet szórni egy hónap alatt, ha megpróbál egy kicsit élni a fiatal.

Ha valaki szül egy pulyát, akkor számoljon azzal, hogy amíg az egyetemet ki nem járja a gyereke, addig bizony neki kell eltartania. Aztán később, amikor a szülő már idős lesz, a visszájára fordul az egész, és ő(k) kapnak a gyerektől segítséget (nem csak anyagiakat).

2016. nov. 27. 23:57
 17/32 A kérdező kommentje:
2016. nov. 28. 00:13
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mivel a gyerek nem kérte, hogy megszülessen, a szülő felel azért, hogy felnevelje, DE azért is felel, hogy életképes emberré nevelje, ne olyanná, aki ötvenévesen még nem tudja, mit kezdjen az életével.

(off: azon azért mosolyogtam, hogy a 2-es számú, nem túl udvarias hozzászóló "aktatologató vagy a faluházán" beszólására csak azt írtad, hogy nem falu, hanem város :D ez olyan, mint a viccben a "professzor úr, igaz, hogy csalja a feleségét?" "nem, nem vagyok professzor, csak docens")

2016. nov. 28. 00:16
 19/32 A kérdező kommentje:
2016. nov. 28. 00:22
 20/32 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Azert mert nem óhajtottam megválaszolni részletesebben. De hogy mindenki megnyugodjon, Budapesten dolgozom, es az egyik önkormányzatnál az alpolgármester asszisztense vagyok. Nem portás es nem aktatologató!;-)
2016. nov. 28. 00:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!