Ez nem igazságtalan?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy ezen az oldalon állandóan leszólják azokat a tizenéves gyerekeket, akik arra panaszkodnak hogy könyörögni kell a zsebpénzért otthon, vagy ahhoz hogy vegyen magának egy ruhát. Csak kíváncsi vagyok a véleményetekre, hogy miért mindig a szülőnek van igaza? Elvégre nem a gyerek kéredzkedett a világra, És bizony a szülőnek bele kell gondolnia abból is, hogy 18-20éves koráig ergo el kell tartani a gyereket. Továbbra sem értem, hogy miért szóljak le azt aki pl. sok pénzt kap vagy új telefont és a szülők elkényeztetik. Megmondom őszintén, hogy én is relatív elkényeztetett gyerek voltam, mert mindig megkaptam a legújabb telefont, és havi 30 000 Ft volt a zsebpénzem. Ennek ellenére, normális felnőtt lett belőlem. Komoly párkapcsolatom van, és az önkormányzatnál dolgozom elég jó beosztásban. Tehát nem igazán értem hogy az elkényeztetés miért baj, illetve ennek a hiánya miért azt jelenti sokak számára hogy a gyerek elégedetlen?

#gyerek #pénz #:"szülő
2016. nov. 27. 22:30
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
39%

Ezt én is észrevettem, hogy ezen az oldalon mindig a szülőknek adnak igazat.

Sőt a legtöbb itteni válaszoló szerintem zsigerből utálja a fiatalokat. Nagyon frusztráltak, gondolom úgy "gondolkodnak", hogy ha nekik szar volt a gyerekkoruk, akkor másnak se legyen jó.

2016. nov. 27. 22:35
 2/32 anonim ***** válasza:
57%
Annyira unom már ezt a dumát, hogy nem a gyerek kéredzkedett a világra...Egyáltalán nem csodálom, hogy a mai szülőképes korosztályból egyre többen döntenek úgy, hogy nem vállalnak egyet se. A születési anyakönyvi kivonat NEM ingyen örökbérlet a gyerekszobára, vagy 100%-os kupon a legújabb, legdrágább telefonra/göncre/akármire, esetleg 50 ezer/hó zsebpénzre nyereményszelvény. Van barinőd és (reméljük, legalább) érettségizett aktatologató vagy a faluházán - hadd gratuláljak a szüleid remek neveléséhez, kár, hogy nem fordították valami hasznosabbra azt a pénzt, amivel téged elkényeztettek. Talán akkor nem úgy gondolkodnál, mint egy 12 éves, durci kiskamasz.
2016. nov. 27. 22:43
 3/32 anonim ***** válasza:
77%
Márpedig én egyetértek azzal, hogy szerencsétlen gyerek nem tehet róla, hogy összehozták. A szülők felelőssége, hogy egy kb. normális nevelést adjanak neki s a gyereknek azért némi anyagi igényei is vannak, teljesen jogosan. Ebbe hogyan lehet belekötni, azt nem tudom. Itt még szó sincs elkényeztetésről meg túlzott elvárásokról.
2016. nov. 27. 22:48
 4/32 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló! Nagyon tévedsz, ugyanis a belvárosi önkormányzatnál dolgozom :-)
2016. nov. 27. 22:49
 5/32 anonim ***** válasza:
23%
Idézd már be, uttsó, hogy szerinted egészen pontosan milyen igényekről van itt szó, ami teljesen alap és szerinted jár a gyereknek.:-)
2016. nov. 27. 22:50
 6/32 anonim ***** válasza:
74%
Az a baj, hogy a mai világban egyre drágább minden (rezsi, étkezés, hitel) és a fizetés meg egyre kisebb! Nagy a tinik igénye pl telefon, számítógép, ilyen -olyan márkás holmi ami igazából már a költségvetésbe nem fér bele!
2016. nov. 27. 22:51
 7/32 A kérdező kommentje:
Egyébként annyit még szeretnék hozzátenni, hogy szó sincs arról hogy valaki örökre a szülei nyakán akarna maradni, meg hogy minden biztosítsanak neki felnőttként is mert az valóban nem normális. De igenis, ésszel szüljön valaki gyereket, és ne az legyen Hogy még egy telefonja sincs majd egy rendes nadrágja vagy hogy könyörögni kelljen azért hogy kapjon 5000 Ft-ot. Bizonyos szülőnek a döntése hogy akarja gyereket és valóban nem a gyerek kéredzkedett a világra ergo szülőnek felelőssége van.
 8/32 anonim ***** válasza:
38%
Melyik belvárosban?:D Amúgy meg nem tökmindegy, hol vagy érettségizett aktatologató, vagy portás?
 9/32 A kérdező kommentje:
Elnézést, de állandóan javít az iPhone-om az esetleges hibákért bocsánat
2016. nov. 27. 22:53
 10/32 A kérdező kommentje:
A kérdéssel foglalkozz, ne az én munkámmal ugyanis nem ez volt a kérdés. Tedd félre az irigységedet :-) vagy nem kell ide írni…
2016. nov. 27. 22:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!