Miért nekem kell fesztiválra vinni azért, mert lebukott a fűvel? Csak szerintem igazságtalan ez?
Anya új férjének a fia 15 éves. 1 hete lebukott a füvezéssel kapcsolatban és úgy is volt, hogy nem mehet a barátaival a Szigetre. Nem érdekelt, mert én is pont 2 hete vesztem vele össze.
Erre tegnap mondja anya, hogy velem lesz a srác az egész fesztivál alatt, mert bennem megbíznak és tudják, hogy vigyázok majd rá. Azt hittem, hogy ez egy vicc. A srác az a két lábon járó nagyképűség és bunkóság keveréke, ezen felül bárhová megy, csak bajt csinál és tuti balhé lesz.
Anyáék azt hiszik, hogy ez jó megoldás, mert a gyerek is jól érzi magát, én pedig tudok úgy szórakozni, hogy közben figyelek rá. De ez nem így van. A Balaton Soundon is eltűnt mellőlem, másnap reggel jött haza, vagyis a nyaralóba.
Úgy én nem tudok nyugodtan bulizni, hogy közben bébiszitterkednem kell és arra figyelni, nehogy beszóljon valakinek, vagy összeszedje valaki barátnőjét és nehogy megverjék. De anyáék nem így ismerik... Előttük előadja az udvarias kisfiút, aki mennyire megbánta, hogy egyszer kipróbálta a füvezést... Aha, egyszer...
Mit csináljak?
Ott úgyis összeszedi az idióta haverjait, képtelenség minden éjszaka figyelni rá.
17L
Mondd el, hogy nem egy kisgyerek, akire vigyázni lehet.
Nyilván akkor megy el mellőled, amikor akar. Nem egy babakocsis csecsemő, aki nem megy sehova.
Hiába mész utána, hiába mondasz neki bármit, kényszeríteni nem tudod. Ezért tök felesleges, hogy rád bízzák.
Ha nem bíznak benne:
a) ne engedjék el
b) menjenek ők vigyázni rá
c) ha pl. pestiek vagytok, akkor csak egy-egy napra engedjék el, napijeggyel, úgy hogy haza kell mennie
Te is gyerek vagy. Ne a te felelősséged legyen egy másik gyerek. Főleg egy fesztiválon. Nyilván nem fog a szoknyád mellett ülni, mint egy kis jó gyerek, hanem megy a haverjaival és ki tudja mit fog csinálni. Mit várnak a szüleid? Futkoss utána? Kövesd és figyeld, hogy mit csinál? Üsd ki a kezéből a poharat, ha alkoholt iszik?
Kérd meg az okos szüleidet, hogy mégis hogyan képzelték el ezt?
Egyébként én azt tenném, amit már írt valaki. Jöjjön velem, de magasról tennék rá. Ha elmegy és valami hülyeséget csinál, akkor meg megmondanám otthon, hogy elszökött mellőlem.
Pestiek vagyunk, de már van neki bérlete.
Azért félek ettől a "csinál, amit akartól", mert tuti, hogy valami bajba keveredne az én felelősségem alatt.
Azt nem mondhatom, hogy semmi keresnivalója nincs ott, mert én 14 évesen voltam először és azóta is megyek minden évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!