Azok akik gyermeket vállalnak, nem gondolnak bele, hogy milyen rosszat tesznek a születendő gyermekkel ha ebbe az országba és ebbe a világba születik bele szerencsétlen?
utazz joban fizető munkákra. néha elég egy tanfolyam is, ha arra futja a csirkebelezésből.
szép apránkén mindig fejlődik az ember. lehet 10 év múlva már saját céged lesz. esély mindig van.
most tanulod meg azt a csavart agyú gondolkodást, amit majd át tudsz adni :)
Mi tart vissza attól, hogy elhúzz onnan a vérbe?
Azért tart itt egy csomó ember, mert nem az asztalra csap, hogy belezz te 60ezért csirkét, te hülye, én léptem, hanem szinte megköszöni hogy minden nap emberszámba se veszik!
Az internet által lettek ismerőseim itt-ott az országban.
volt akiben megvolt a küzdőszellem. vannak olyan melóhelyek ahol egyből szállást is kapsz. Ott se fogsz úszni a pénzben, de mindjárt tudsz egy kis kezdőtőkét csinálni.
Illetve lehet tanulni. Itt nem diplomára gondolok.
Saját tapasztalatom, hogy szinte vadásznom kellett egy normális vízvezetékszerelőért a nyáron.
Értem itt az olyat, aki nem akar átverni az anyagárral, időben és nem ittasan jön a megbeszélt időpontra, illetve nem adja elő hogy: "figyelj kisanyám, számla nélkül 200, számlával meg 300".
A burkolóról nem is beszélve. Ott agybajt kaptam és leraktuk inkább a bátyámmal, olyan, amilyen, de legalább nem kellett a szakival vitázni.
Én sem voltam független a szüleimtől még 17 évesen, és szerint a kortársaid közül még nagyon sokan vannak ezzel így! Egészen pontosan 11.- es voltam a gimiben.
Szerintem neked sem a függetlenségen meg a családalapításon kéne siránkozni. Ha most szülnél egy gyereket; hát tényleg bajban lennétek.
Más célt tűzz most ki! Ne a függetlenséget meg a családot! Nincs most itt az ideje.
Helyette válassz egy jó szakmát, amire van kereslet, amivel stabilan el lehet helyezkedni (pl.bolti eladó, szakács mindig kell), járj iskolába, tanuld ki, legyél szorgalmas és jó benne! Akkor kaphatsz nagyobb városban olyan állást, amiből normálisan meg lehet élni.
Az zsákutca, ha iskola helyett délelőtt csirkét belezel... végzettség nélkül sosem leszel előrébb!
Én sem születtem gazdag családba. De tanultam, lett két diplomám, az életem rendben van, és a szüleimet is tudom segíteni.
Tenni kell, de nem mindegy, hogy mit, hogyan és mikor! A csirkebelezésből, betanított munkákból, végzettség nélkül sosem leszel előrébb!
Nem az országgal és nem a világgal van a gond, hanem szemléleteddel!
A házat sem a tetejétől építik lefelé!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!