Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azok akik gyermeket vállalnak,...

Azok akik gyermeket vállalnak, nem gondolnak bele, hogy milyen rosszat tesznek a születendő gyermekkel ha ebbe az országba és ebbe a világba születik bele szerencsétlen?

Figyelt kérdés
Nekem nem tud segíteni egyik szülőm se, nagy szegénységbe élünk, tanulok amennyire csak tudok de mégse jutok előre. A létezés legszélén vagyunk, pedig nem most születtünk. Kőkeményen dolgozok két munkát is vállalok, mégsincs annyi pénzem, hogy saját albérletbe tudjak költözni. Ha szétnézek, nagyon sok velemkorú fiatalnak ez a sors jut. Minek szenvedni? Miért nem gondolnak bele a szülők, hogy jó nagy öröm a gyerek, de neki mekkora csalódás és szomorúság, hogy akárhogy akarja a világ egyre élhetetlenebb és egy rabszolga iga az egész amit napról napra azért kell csinálni, hogy ne haljon éhen az ember és ne fagyjon meg. Nem luxus vagy vágyott dolgokért dolgozok, hanem élelmiszerért meg tüzelőért. Ez ma lehet álmom és cél egy emberi életben? Szerintem ez olyan kiábrándító, hogy 17 évesen már ennyire nincsenek ábrándozható dolgok, mert a kemény valóság szele ennyire megcsap. :(

#szegénység #kitörési lehetőség nincs #hiába tanultam jó szakmát #hiába dolgozok nem haladok előre
2016. nov. 26. 16:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
78%
Ha két munka mellett sem telik külön életre, akkor vagy hazudsz, hogy két helyen dolgozol, vagy szórod a pénzt.
2016. nov. 26. 17:21
 12/24 A kérdező kommentje:
Csirkét belezek délelőtt, délután pedig újságot és szórólapot hordok ki egy borsodi településen Ózd mellett.
2016. nov. 26. 17:37
 13/24 anonim ***** válasza:

utazz joban fizető munkákra. néha elég egy tanfolyam is, ha arra futja a csirkebelezésből.

szép apránkén mindig fejlődik az ember. lehet 10 év múlva már saját céged lesz. esély mindig van.

most tanulod meg azt a csavart agyú gondolkodást, amit majd át tudsz adni :)

2016. nov. 26. 18:15
 14/24 anonim ***** válasza:
90%
Latod szerintem ott a baj a mondatodban,hogy "mindent" megakarsz adni a gyerekednek...hat nekem az a velemenyem,hogy ba hatjuk a mindent ha nincs szeretet,jo es oszinte kapcsolat szulo gyerek kozt! A masik meg az ha rossz helyed van menni kell a jobb lehetoseg utan meg ha az koltozessel is jar!
2016. nov. 26. 18:18
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Borsodban nehéz jól élni...
2016. nov. 26. 18:21
 16/24 anonim ***** válasza:
82%
17 évesen, Borsodban két fél betanított munkát végzel. (Délelőtt az csak fél munkaidő, gondolom a délután sem több 4 óránál. Tehát egy normál munkaidpt dolgozol képzetség nélkül. Tanulj valami normális szakmát és költözz olyan helyre, ahol megfizetik. A családalapítás pedig bőven várhat 10-15 évet még, az rengeteg idő! Én 30 és 32 évesen szültem. Mindent szépen sorban. Gimnázium, egyetem, postgraduális képzés, munka, 27 évesen költöztem otthonról, aztán házasság és utána a gyerekek. Kellett ennyi idő ahhoz, hogy legyen mire vállalni. (Mondjuk szerencsés vagyok, mert otthon lakhattam sokáig, és a szüleim minden téren támogattak, hogy kibontakoztathassam magam.)
2016. nov. 26. 19:00
 17/24 anonim ***** válasza:

Mi tart vissza attól, hogy elhúzz onnan a vérbe?

Azért tart itt egy csomó ember, mert nem az asztalra csap, hogy belezz te 60ezért csirkét, te hülye, én léptem, hanem szinte megköszöni hogy minden nap emberszámba se veszik!

Az internet által lettek ismerőseim itt-ott az országban.

volt akiben megvolt a küzdőszellem. vannak olyan melóhelyek ahol egyből szállást is kapsz. Ott se fogsz úszni a pénzben, de mindjárt tudsz egy kis kezdőtőkét csinálni.

Illetve lehet tanulni. Itt nem diplomára gondolok.

Saját tapasztalatom, hogy szinte vadásznom kellett egy normális vízvezetékszerelőért a nyáron.

Értem itt az olyat, aki nem akar átverni az anyagárral, időben és nem ittasan jön a megbeszélt időpontra, illetve nem adja elő hogy: "figyelj kisanyám, számla nélkül 200, számlával meg 300".

A burkolóról nem is beszélve. Ott agybajt kaptam és leraktuk inkább a bátyámmal, olyan, amilyen, de legalább nem kellett a szakival vitázni.

2016. nov. 26. 19:11
 18/24 anonim ***** válasza:
68%

Én sem voltam független a szüleimtől még 17 évesen, és szerint a kortársaid közül még nagyon sokan vannak ezzel így! Egészen pontosan 11.- es voltam a gimiben.

Szerintem neked sem a függetlenségen meg a családalapításon kéne siránkozni. Ha most szülnél egy gyereket; hát tényleg bajban lennétek.

Más célt tűzz most ki! Ne a függetlenséget meg a családot! Nincs most itt az ideje.

Helyette válassz egy jó szakmát, amire van kereslet, amivel stabilan el lehet helyezkedni (pl.bolti eladó, szakács mindig kell), járj iskolába, tanuld ki, legyél szorgalmas és jó benne! Akkor kaphatsz nagyobb városban olyan állást, amiből normálisan meg lehet élni.

Az zsákutca, ha iskola helyett délelőtt csirkét belezel... végzettség nélkül sosem leszel előrébb!

Én sem születtem gazdag családba. De tanultam, lett két diplomám, az életem rendben van, és a szüleimet is tudom segíteni.

Tenni kell, de nem mindegy, hogy mit, hogyan és mikor! A csirkebelezésből, betanított munkákból, végzettség nélkül sosem leszel előrébb!

Nem az országgal és nem a világgal van a gond, hanem szemléleteddel!

A házat sem a tetejétől építik lefelé!

2016. nov. 26. 19:32
 19/24 anonim ***** válasza:
Attol meg fogok gyereket szulni, mert ott tart a vilag, ahol...nem fogom azert magamtol ezt a lehetoseget megvonni, hogy kevesebb ember legyen stb...ez hulyeseg!
2016. nov. 26. 19:34
 20/24 anonim ***** válasza:
89%
Le kell onnan lépni. Pl. Győr-Moson-Sopron megyében állandó a munkaerőhiány. A cégek ingyen szállást,utazást biztosítanak. Aztán lehet lépkedni tovább akár külföldre is. Ne ragadj bele ott a nyomorba ha nem muszáj.
2016. nov. 26. 21:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!