Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is ilyen szerencsétlen,...

Más is ilyen szerencsétlen, hogy az oviból mindent az utolsó pillanatban tud meg, sőt van, hogy utólag?

Figyelt kérdés
Újak vagyunk ebben az oviban, nem ismerek senkit. Második éve összeszokott csapatról van szó. Nemrég úgy voltak színházban, hogy utólag tudtam meg. Nem írják ki, megbeszélik egymás közt én pedig egy rakás szerencsétlenségnek érzem magam, hogy soha nem tudok semmiről. Gyerekem meg semmit nem mond, ő amint kilép az oviból meg is szűnt számára.
2011. dec. 14. 14:36
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát ez nagyon érdekes, hogy egy óvodai programról nem szólnak az óvónők, a többi szülő honnan tudott róla? Egyébként meg nincs más mód, csak a barátkozás. Az mindig jól jön, ha ismered a többi szülőt.
2011. dec. 14. 15:31
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha tényleg ovis program lett volna ez a színház, akkor biztos szólt volna az óvónő nektek is. Nem lehet, hogy félreértetted, és az anyukák maguk szervezték, ha már így össze vannak szokva? Vagy az is lehet, hogy ezt már jó rég leszervezték, amikor ti még nem ide jártatok.

Szerintem is próbálj meg beilleszkedni, és akkor fogsz tudni mindenről, nem fontos egyből a "kemény magba", hanem elég ha kinézel magadnak egy szimpatikusabb anyukát és azzal próbálkozol.

2011. dec. 14. 16:23
 3/7 anonim ***** válasza:
51%

Nálunk szokás,hogy kiírják,ha színház van,vagy ha valami program van,vagy ha ünneplőt kell vinni,így mindenki tud róla. bár nálunk az is szokás,hogy az utolsó pillanatban teszik ki a papírt,pl hogy másnap színház,vigyél 500 ft-ot,és mind ez olyankor,mikor mindannyian nagyon várjuk a családit, van,akinek szó szerint ki van számolva a napi betevőre szánt pénz... De nem kell ahhoz csórónak lenni,hogy ezt ne nézzem el! Én bizony nem szégyeltem szóvá tenni! Beszélgetést kezdeményeztem az óvónénivel,akkor még kiscsoportosak voltunk,hogy jó lenne ha.. Hát,félig - meddig sikerrel is járt a beszélgetés...

Javaslom,hogy beszélgess el az óvónővel!

Sok sikert!!!

2011. dec. 14. 16:41
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A barátkozás nem olyan egyszerű. Munka előtt 3 gyereket kell "szétszórnom" a városban. Egyik bölcsis, a másik ovis, a 3-dik pedig elsős. Nem igazán tudok beszélgetni, elég sietős a reggelünk, úgy mint a délutánunk is. Látok beszélgetni anyukákat, de nekem rohannom kell a munkahelyre.

Nem várom el, hogy számba rágják mi hogy lesz, bőven elég lenne, ha minimum 3-4 nappal előtte kiírnák az ajtóra.

De ugyanez jellemző a szülőire. Kedden nem voltunk oviba, szerda reggel látom ki van írva, délután fél 5-kor szülői. Hát köszönöm. Persze , hogy nem tudtam elmenni. Biztos sok anyuka ráér, nem dolgozik, vagy én nem tudom, mert állítólag nagyon sok gyerek fél 9-re jár és már ebéd után mennek értük, nincs ezzel semmi baj, bár velük nyilván van idő megtrécselni a dolgokat. De valakinek sietni kell és nem hinném, hogy olyan hatalmas kérés lenne az időbeni kiírás. eddig nem szóltam, hisz a gyerek most illeszkedik be, nem akartam máris problémás szülő lenni.

A színház csoportos volt, csoportpénzből fizették ezért nem kellett nekik beszedni. Bár szóbeszéd útján sokan tudtak róla, én kimaradtam :(

Olyan szomorú vagyok emiatt, hogy ebből is probléma adódik. Annyi gonddal kell szembenézni eleve, de hogy még egy ilyen kisstílű dolog miatt is szólni kelljen..

2011. dec. 14. 16:59
 5/7 anonim ***** válasza:
En teljesen egyettertek veled. Igazan kiirhatnak idoben az ajtora vagy barhova. Kisfiam igaz meg csak bolcsis de van hirdeto tabla ahova mindig ki van irva minden. A napi menutol elkezdve, szulo talakozig minden. Most penteken delutan lesz a gyerekeknek karacsonyi buli es mar legalabb 1 honapja!!! fent volt a hirdetes, hogy barki lathatja es idoben tudja. Tenelg nem mindenki er ra. En is 8:45-kor adom le a kisfiam es rohanok 9-re a melohelyre. Ferjem delutan 15 orakor megy utanna es rohan, hogy a csucsforgalom elott meg hazaerjen mert maskent kaosz van. :(
2011. dec. 14. 17:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Ilyenek az óvónők.Én teljesen kikészültem tőlük emiatt.Én két műszakba jártam dolgozni,és egyszerűen hülyének néztek,hogy miért reklamálok,hogy a szülőit másnap tartják meg.Meg januárban már érdeklődtem a nyári szünet felől,mert nekünk már akkor le kellett adni a szabadság igényünket.Úgy vannak vele,hogy csak ők dolgoznak,más nem!Mindig kérdezgettem,hogy mikor lesz:ők sose tudták,mert az igazgatónő még nem hagyta jóvá az időpontot.Másnap már ki volt rakva,hogy délután szülői.Én meg mentem éjszakára dolgozni...Sajnos az a tapasztalatom,hogy az óvónők megszokták,hogy az anyukák nem járnak dolgozni,mert otthon vannak.És ha van 1-2 ilyen munkába menő anyuka,az kilóg a sorból,el is felejtkeznek róla,nem tudnak vele mit kezdeni.Sajnos ez van.
2011. dec. 14. 21:16
 7/7 anonim ***** válasza:

Figyelj: kérd meg őket kedvesen, hogy szíveskedjenek jó előre kiírni, hogy milyen programok várhatóak. A szülőt meg min. 1 héttel előre be kéne jelenteni.

Nálunk az előtérben, ahol a szekrények vannak, kint van a falon egy parafa tábla és arra vannak kirakva a fontos dolgok, pl. étlap, kirándulásokról, színházról tájékoztató, ebédbefizetés, ilyesmi, de előző nap mindig szólnak is, ha van valami.

Szerintem, ha kedvesen és türelmesen, tehát nem számonkérve szólsz nekik, kihangsúlyozva, hogy te sajnos nem nagyon érsz rá beszélgetni a többi szülővel, akkor remélhetőleg gondolnak majd rátok is legközelebb :)

Sok sikert!

2011. dec. 15. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!