Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Távirányítós játék a 15 éves...

Távirányítós játék a 15 éves gyereknek? Szerintetek? Normális?

Figyelt kérdés
Párom fia 15 éves. Elhízott, keveset mozog. A fia kérése az volt névnapi ajándéknak, hogy kinézett egy távirányítós autót, és az kell neki. 5 ezer forintos játékról van szó, nem az árával van a baj. Számomra furcsa, és nem tudom kezelni a helyzetet, hogy anyuka miért vesz a nagygyereknek ilyen pici gyereknek való játékot, és miért hagyja hogy a gyerek otthon is matcbboxokkal és legoval játszon, ha nem ezekkel, akkor számítógépen,telefonon játszik, amikor ennél a korosztálynál ez már szerintem nem normális. Még csak fél éve vagyunk együtt, nem élünk együtt, de ez engem kifejezetten zavar. Főleg, hogy számítógépfüggő is, napi 6-8 óra legalább. Tanácsot kérnék, hogy ez ekkora gyereknél normális-e, vagy túllihegem a dolgot.

2016. nov. 17. 08:38
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/80 anonim ***** válasza:
53%

Kicsit mostmàr nem érdekel. De köszi(olvastam csak nem értem,hogy ez miért nem az alap kérdésből derült ki)

Ez tipikus irok vmi félreérthetőt aztàn majd jól kikérem magamnak ha vki félreérti... Megint egy szinvonal.

De többet hozzàtenni nem tudok. A gyerek nyugodtan jàtszon akàr barbieval is ha az esik neki jól. Nyilvàn itt is az egyensúly lenne a fontos,amit persze ilyen csalàdban nem kap meg. Egy agresszìv elutasìtó apa, egy tutyimutyi engedékeny anya, meg egy khm... ilyen nevelőapa melllett. Ha nekem kellene ìgy élnem,lehet nem tàvirànyìtós autóval jàtszanék,hanem a sarokban az ujjamat szopva végeznék vesztibulàris öningerlést egy kis szeretetért...

2016. nov. 17. 11:49
 62/80 Vilcsianyuja ***** válasza:
90%
Hehe. Nem, nem én vagyok a kérdező. Én vagyok az az idióta, aki úgy érzi, ha nagyon félrement egy diskurzus, ő akkor is meri árral szemben vállalni a véleményét. Mert segíteni akar.
2016. nov. 17. 11:51
 63/80 anonim ***** válasza:
36%

Vilcsianyuja

Igen, ezért van a jàtéknak egy olyan nagyon fontos szerepe is,hogy irànyt mutat a probléma felé. A függőség mindig menekülés vmi elől. De ha a kérdező leìrja, hogy ő az új apuka jelölt és azt làtja, hogy a gyerek 10 éves szinten van, gépfüggő és kisautót kér névnapjàra az is màs, meg ez is amit ide böfögött.

Uram bocsà', hogy itt senki sem gondolatolvasó. Mert alapjàraton teljesen rendben lenne ha teszem azt hetente 2-3 alkalommal jàtszik az autóval a sràc, plàne ha pl gyorsulàsi versenyt rendeznek a haverjaival.

De a körülmények sok mindent befolyàsolnak, bàr a napi 6-8 óra gépezés mellé nem igen fér bele màs... De ez megint a kérdező oatoba leìràsa...

2016. nov. 17. 11:55
 64/80 anonim ***** válasza:
36%
A többiek is segítettek, elmondták a véleményüket. Nincs abban semmi kirívó ami ez a gyerek művel. Nem vagy normális.
2016. nov. 17. 11:55
 65/80 A kérdező kommentje:

Kedves 62-es!

Ne haragudj, de téged nem lehet komolyan venni. Te úgy gondolod, hogy Dr. Renáta vagy, közben hallottál valamit erről, ilyen téren igazán nincs tapasztalatod,...szóval khm...kár beleszólni abba. amihez nincs igazán affinitás. Én megértem, hogy nincs jobb dolgod csütörtök délelőtt neked sem, inkább mondod a magadét. De ez könyörgök,...hol van a segítségtől? Jó, rendben, ez a te véleményed,....én meg toleráns vagyok és elfogadom.

Nem vagyunk egyformák. Nekem van két teljesen egészség gondolkodású gyerekem, akik minden téren helyt tudnak állni az életben. Párom gyerekét pedig párommal együtt próbáljuk nevelni majd. Azért írtam erre az oldalra, hogy megtudjam, hogy más gyereknél hogyan kezelik ezt a problémát. Kaptam ötleteket, amiket hasznosnak tartok és így is értékeltem itt. Nem akarok viszont elmebetegekkel kommunikálni, inkább jelzem a moderátorok felé, hogy kötözködik. Az én "stílusom" pedig nem olyan, hogy "megérdemelte", mert végtelen türelmes ember vagyok, de most felhúzott az az unintelligens fazon, aki ide böfögött válaszképpen.

2016. nov. 17. 12:56
 66/80 anonim ***** válasza:
94%

"Elhízott, keveset mozog"

Egyébként az felmerült benned, hogy te megpróbáld rávenni egy kis könnyű mozgásra?

Nem futásra gondolok, hanem laza túrázás (nem hegymászás), úszás, bringázás, mittudomén.

Ja! Közösen! Nem elzavarod biciklizni, hanem mész vele te is, ne adj' isten az anyja is.

2016. nov. 17. 13:11
 67/80 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező te màr ott elàstad magad, hogy nem tudod miért jàtszik egy gyerek. Csinàlj amit akarsz, sokra nem mész vele. Hiszen aki ide jön tanàcsért,aztàn kötözködni tud csak,annak nincs ki a 4 kereke.

1. kommented: beszolsz vkinek ismeretlenul az eletkora miatt,mert az neked egybol tapastalatlansagot jelent- arrogansan itelkezel(8-aska megszolitassal)

2. kommented: igem furcsallod, hogy egy felnott ember is jatszhat,megintcsak itelkezel

3. kommented: felbofogsz par felinformaciot es burkoltan kozlod, hogy te vagy a normalis,aki 15 ev felett jatszik az meg buta- nagykepu es ostoba reakcio az addigi normalis valaszokra, hogy tulreagalod

4. kommented: ujra felinformaciok es ontomjenezes,hogy mekkora istenkiraly vagy. Mert egy valaszolo bedobta, hogy akkor lehet mas is problema, ezen kapva kaptal es azonnal mindenki masmeg ostobabb lett.

5. kommented: na innentol kijott azigazi stilusod, amiert mindezt erdemled. egy igazi nagykepu paraszt vagy, aki sajnos buszke is erre... innen felesleges folytatni, mert csak ocsmanykodsz.

Te ellenben veled leirtam miert fontos a jatek az ember eleteben es azt is hogy tulliheged, sot azt is, hogy a szamitogep fugges a nagyobb baj.

Ezekre nem is reagaltal csak ocsmanykodsz itt,diplomas ember letedre.

Ha lenne epkezlab erved, mar elo kellett volna vele hozakodnod...De nincs.

Azt sem tudod mi fan terem a pszichologia, de ugatod itt a sok ostobasagot arrol, hogy mi a pszichiatriai eset.

Sajnos az ilyeneken,mint te semmi nem segit. Itt az ekes pelda. Most is csak kotoszkodsz... De eszedhez merem.

2016. nov. 17. 13:25
 68/80 anonim ***** válasza:
100%

Szép perpatvar lett itt :D Először is: 14 évesen, tehát nyolcadikban én még leültem a húgommal Barbiezni (ő akkor 6 éves volt), de egyedül már nem. 15 évesen, középiskolásan már inkább csak mint egy felnőtt vettem részt a babázásban, mikor vigyáztam rá. De ez nem jelenti azt, h mivel már nem babáztam, helyette a fa_zt fogtam. A velem egyidős fiú unokatestvérem 15 évesen még simán legózott pl, ahogy az öcsém is inkább még kisfiús volt ebben a korban, a változás mindkettejüknél, ahogy visszaemlékszem, olyan 16 után jött, testileg és agyilag is. Tehát, ha ma még autózik meg legózik, nem feltétlen fog így maradni, már akár jövő nyáron is simán lehet, hogy csajozni szeretne vagy mittomén.

Kevés mozgás, na igen, ez baj. De a távirányítós autót miért nem lehet kivinni az utcára, akár egy kihalt parkolóba, együtt, és ott játszani vele? Csak kérdezem.

2016. nov. 17. 13:45
 69/80 anonim ***** válasza:
69%

Csak az általad firtatott iskolai végzettségre reagálnék :D 30 éves nő vagyok, klinikai szociális munkás (mesterképzés), és gyerekkorom óta szeretek színezni, gyurmázni. Baj? Orvosi eset lennék emiatt?

Miért lenne baj, ha egy 15 éves fiú még szeret játszani? Eleve fiú, valamivel később érnek, mint a lányok, szóval semmi rendkívüli nincs benne, ha ő később kezd csak el felnőttesen viselkedni. Öcsém is ennyi idősen még hótt kölyökképű volt, legózott meg rajzfilmeket nézett. Én 15 évesen már rég nem babáztam, sőt, komoly kapcsolatom volt, bár így utólag visszagondolva, talán kicsit korai is volt. De ki így, ki úgy, nem egyszerre érnek meg a gyerekek. Gondolom a fiú középiskolás, a kortársak akkor úgyis húzni fogják idővel az általad is elfogadottabbnak tartott időtöltések felé.

Az viszont nagyon vicces volt, amikor leírtad, hogy te itt "baráti beszélgetésre" vágytál, amikor már eleve pökhendien, lenézően tetted fel a kérdést is, és kapásból támadóan reagáltál az összes válaszra, amelyik nem a te álláspontodat erősítette.

2016. nov. 17. 13:57
 70/80 A kérdező kommentje:

Vilcsianyuja! Bocs, az nem neked szólt, elnézést.(Töröltek szerintem pár hozzászólást, így csúszott el valahogy.)

12:56 írtam, és a 11:49-es hozzászólásnak szólt.

2016. nov. 17. 14:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!