Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez már beteges, hogyan állítha...

Ez már beteges, hogyan állíthatnám le a nővérem a szülésről? (bocsánat ha hosszú)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

21 éves vagyok,van egy három szobás lakásom, ez annak köszönhető,hogy édesapámmal sokszor voltam kint angliában dolgozni. Ő még mindig ki szokott járni,de már csak ritkán, inkább itthon dolgzik mostmár mert sajnos már elég idős.(Továbbiakban leírom,hogy ez miért kapcsolódik ide).

Én egy kissebb városban élek míg ők Pesten (nem oly rég költöztek oda).

Van egy 24 éves nővérem.

A nővérem 16 éves volt mikor összejött egy 21éves fiúval. 17 évesen teherbeesett tőle, megtartotta a babát és 2010-ben meg is született az én drága unokahugom. Innentől kezdve tamo

Először még ott laktak a szüleimnél, akkor még kertesházuk volt.Nagy volt közte és a fiú között a szerelem.

Aztán megint kismama lett, szintén megtartották,és 2011-ben megszületett a kisfiuk is. Körülbelül fél évre rá elköltöztek a szüleinktől albérletbe, abba a kissebb városba ahol én is élek jelenleg. A fiú kamionosként dolgozott és dolgozik még jelenleg is(tehát nem keres rosszul).

2012 elején szintén becsusszant egy baba náluk,de elvetélt. Nagyon megviselte őket, aztán már terveztek másik babát,hogy "betöltsék az űrt". Sikerült is nekik, 2013-ban született egy gyönyörűszép kislányuk, aki sajnos egy menkes nevű betegségben 4 hónapos korában meghalt.(Isten nyugasztalja a kisangyalkát!)

Ez mindenkit nagyon megviselt. A nővérem és a párja elhidegültek egymástól. Nagyon rossz volt a kapcsolatuk,amolyan se veled se nélküled.

Aztán egy kis idő elteltével megint elkezdtek közeledni egymáshoz, ennek az eredményeképp született 2014-ben egy újabb kislányuk.

Nagy volt az öröm,úgy tűnt,hogy újra boldog kapcsolatban fognak majd élni. El is jegyezték egymást. Mindenki nagyon örült ennek a dolognak, ugyanis az Ő rosszkedvük rátette az egész családra a keresztjét.

2016. okt. 6. 17:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
94%

Nőjj fel! Tesód 17 éves kora óta potyogtatja a gyerekeket, a férje akarata ellenére. Nem a szerelem miatt, hanem hogy ne kelljen dolgoznia!

Nyugodtan szabj határidőt, amíg maradhat, és fizessen bele a rezsibe és a kajába! Beszélj a szüleiddel és az apával, hogy a pénz egy részét neked utálják, mert te nem tudod őket eltartani.

A nővéred pofátlanul kihasznál. Ezt nem kell hagyni akkor se, ha szereted. Ha jól számolom, most várja az ötödik gyerekét. Ő vállalta, ő akarta: tessék megoldani!

Pályázzon önkormányzati bérlakásra, az nem olyan drága. De ha mindenki támogatja anyagilag, plusz a gyerekek után is kap nem keveset, egy albérletet is fenn tud tartani. (Egyébként meg mindent ti fogtok megvenni nekik a kajától a pelenkáig.)

21 évesen ne áldozd fel magad azért, hogy felnevelj 5 (6-7...) gyereket, akiket nem te vállaltál!

Ha nem állsz a sarkadra, örökre nálad ragadnak. Akkor pedig neked se lesz pasid soha az életben.

2016. okt. 6. 19:18
 12/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Volt már olyan régebben is ,hogy eljöttek hozzám, de akkor csak 2-3 napra aztán vissza mentek a volt párjához. Na én azt hittem most is így lesz ,ezért azt mondtam persze jöjjenek csak, de már jó ideje itt vannak,nem erre számítottam. Mint írtam is nagyon szeretem őket de ez nekem sok.

Kimentem édesapámmal angliába dolgozni, meg szakadt a szívem,hogy a családom(anyukám,nővérem és nagyszüleimet) csak néha látom amikor apámmal hazajöttünk pár napra. 12 órába talpaltam egy étterem konyháján , hogy tudjak gyűjteni a saját jövőmre. Félre is tettem pénzt,még mindig teszek félre. Most szintén 12órát dolgozok egy gyárban,hogy fenntartsam magam, a lakást,az autót. Mivel én nagyon minimális támogatást kapok(nem is várom el) ezért magamnak kellett ezeket megoldanom.

Nővérem soha nem dolgozott, néha fagyizóban/cukrászdában. De a gyerekek miatt mindig otthon volt. Persze úgymond könnyű volt,mert a párja keresett pénzt apánk és anyánk is adott neki, nagyiék is meg az anyóskáék is.

Múltkor mondtam neki,hogy mondhatta volna,hogy hosszabb időre jönnek. Teljesen felborította a dolgokat. Párom nem tud ideköltözni pedig mind a ketten szeretnénk. Nem tudunk semmit csinálni mert a gyerekek alszanak vagy a nővérem fáradt. Nem vagyok nagyon bulizós típus. Nálam szoktunk össze ülni pár barátnőmmel iszogatni zenethallgatni kártyázni,de már ezt sem lehet. Sajnos a szüleinkhez nem tudnak menni.

A szüleink csak két gyereket akartak. Ez megis lett nekik,mielőtt mi megszülettünk sokat dolgoztak,hogy meglegyen minden ami nekünk kell majd, meg persze a nagyiéknak is hazaadtak. Aztán mikor megszülettünk akkor szintén a munka és a gyereknevelés volt a fő számukra. Most,hogy felnőttünk ők úgy gondolták,hogy mostmár magukra fordítják az időt. Eladták a házat vettek egy nagyon pici lakást és utazgatnak persze nem messze , színházba mennek.

Mondtam nővéremnek,hogy dolgozzon de nem tetszik neki semmilyen állás lehetőség amit elé rakok. Nemtudom mi legyen.

Azt mondta,hogy költözzek én oda barátomhoz. Na de hát nem azért van saját lakásom,hogy más éljen benne. Tiszta ideg vagyok

2016. okt. 6. 19:36
 13/22 A kérdező kommentje:
Utolsó!!! Köszönöm szépen,ez egy nagyon jó ötlet,hogy a pénz egy részét utalják nekem. Nagyon szépen köszönöm. Ez egy jó nagy segítség lehet!
2016. okt. 6. 19:39
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Rakd ki. Én biztos megtenném.
2016. okt. 6. 19:54
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen megertelek, es ne hagyd, hogy hulyenek nezzenek. Sajnos vannak ilyen megelhetesi gyerekgyartok:/
2016. okt. 6. 20:11
 16/22 anonim ***** válasza:
78%

Ez kemeny...

En is azt akartam tanacsolni a kerdest olvasva,hogy a gyerektartas egy reszet utaltasd magadnak,hogy az O rezsijuket,es kajajukat ne Te ald mar 100%ban....

Az meg,hogy terhes...En is voltam,haromszor.es a harmadikkal mar 30 hetesen minden bajom volt fajtak az elozo csaszarjaim,a derekam es megis rendben tartottam a lakast,foztem,bevasaroltam...ez csak kifogas.

Ha kitenni nem is akarod,holnaptol ne fozz nekik,ne moss utanuk,ne pakolj el,ne mosogass,ne csinalj semmit.

Mikor hazamesz,csukd magadra az ajtot es pihenj.

Baratnoket meg ugyan csak hivhatsz mar ha a Te lakasod...le se tojnam a testverem fejet,ha igy viselkedne.

De minnel elobb probald meg kirakni.nem fog megallni 5 gyereknel.

Es ha Te is gyereket szeretnel a paroddal 1 ev mulva,teszem azt...akkor mi lesz?

Vagy ha ramegy a kapcsolatod?

Ne hagyd magad kizsakmanyolni.

Be vannak hozzad jelentkezve?

2016. okt. 6. 20:50
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Megszüli a babát, neked nagyon kellemes lesz 12 óra munka után gyereküvöltésre hazamenni,sőt elbírom képzelni hogy a többi gyerek ellátása majd rád marad, mert hidd el a szülés után is fáradt lesz,a baba miatt is fáradt lesz. Ugyanúgy nem fog csinálni semmit. Később majd talál egy pasit, szül annak is 2-3 gyereket és majd szépen a fejedre nőnek. Cselekedj míg nem késő!!
2016. okt. 6. 22:34
 18/22 anonim ***** válasza:
77%

Ülj le vele beszélgetni ,és mondd meg hogy a következő hónapban összerakjátok amitek van és béreltek neki meg a gyerekeinek egy kétszobás lakást.Segítesz elköltözni ,a kauciót lerakni.Viszont onnantól kezdve felejtsen el téged anyagiak terén.Ha nem akarsz drasztikus megoldást ,ez jó ötlet szerintem.Magától soha nem fog elhúzni onnan...

Egy olcsó albérletet meg fent tud tartani mert annyi pénzt kap a gyerekek miatt ,hogy ki kell jönnie belőle.

2016. okt. 6. 22:48
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Az önkormányzati bérlakás jó ötlet, esetleg annak utána kellene néznetek, nem tudom, hogy anyaotthon szóba jöhet-e ennyi gyerekkel és hát az, ha jól tudom, nem túl hosszú távú dolog, de azt is meg lehetne érdeklődni. Ne haragudj, de félelmetes, hogy így kihasznál a testvéred, nagyon szégyellném magam a helyében, de gondolom el sem jut a tudatáig a dolog, különben nem mondott volna olyan, hogy te költözz a párodhoz, ő meg majd szépen él a lakásodban meg még tartsátok is el. Sajnálom, de állj a sarkadra kérdező, mert erre Te fogsz rámenni.
2016. okt. 7. 10:34
 20/22 anonim ***** válasza:

Szerintem nem megoldás ha egy bizonyos összeget rendszeresen utalna a kismama.

Ugyanis attól még mindig a kérdező nyakán élnének ezren és nem tudna összeköltözni a párjával továbbra sem.

Szerintem az a megoldás ha a segélyekből, gyerektartasbol meg a családtól kapott pénzéből szépen albérletbe megy a kismama a száz gyerekével.

Nyilván nem fog örülni a hírnek, de vagy a kérdező áll ki magáért vagy kihasználják és értékes időt veszít a saját életéből.

2016. okt. 7. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!