Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerekvállalás ilyen anyagi...

Gyerekvállalás ilyen anyagi helyzetben?

Figyelt kérdés

31 éves vagyok, a férjem 34. Mindketten általános iskolai tanárok vagyunk, kettőnk nettó fizetése együtt kb 300.000/hónap.

Albérletben élünk, a fizetésünk felé elmegy a lakásra mega rezsire, így kb havi 10-15 ezret tudunk megspórolni. Megtakarításunk kb. 400.000 Ft van, amit szükség esetére tartogatunk.

Már mindketten betöltöttük a 30-at és tényleg nagyon szeretnék babát. De mindenhonnan azt halljuk, hogy albérletbe ne vállaljunk gyereket.

Úgy látszik, az anyagú helyzetünk nem nagyon javul majd a közeljövőben sem, szóval inkább most vállalnánk első gyereket, mint 40 évesen ugyanilyen körülmények között.

Szerintetek? Volt már valaki hasonló helyzetben?

2016. aug. 4. 13:27
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
53%

nézd, én nem vállaltam volna albérletbe, inkább vártunk, de nekünk volt egy távoli jövőképben halvány esély egy saját lakásra, és 30 sem voltam épp, így megtehettük hogy várunk...

a helyedben én a csodára nem várnék...3-4 évvel ezelőtt megléptem volna azt, hogy kimegyek külföldre dolgozni pár évet, hogy összeszedjek legalább egy önerőt. De erről már lecsúsztatok, most meg már késő ehhez is....szerintem vállalj gyereket most, és mellette végezz egy olyan szakmát, amivel pénzt is lehet keresni..vagy Te vagy a férjed..tudom szép dolog a hivatás meg minden, de legalább az egyikőtöknek jó volna annyit keresnie hogy egy fundamenta kijöjjön belőle, azzal már azért össze lehet kalapozni egy kis önerőt...

2016. aug. 4. 14:08
 12/15 anonim ***** válasza:
53%
ja és amúgy a 300.000 egyébként elég egy gyerekre, még az albérleti díjjal is, nem is ez a gond, hanem hogy életetek végéig idegennek akartok fizetni, amikor ezt a pénzt "magatoknak" is fizethetnétek ha hitelt törlesztetek? akkor is a banké a kamat, de legalább lesz egy tulajdon a családban, és a gyermeketek nem nulláról indul...40 ezer kettőtökre egy-egy fundamenta, 4-5 évig fizetitek, az állami támogatással együtt akkor lesz 3 millió körüli önerőtök, arra még felveszitek a hitelt, és akkor vehettek egy lakást.
2016. aug. 4. 14:11
 13/15 anonim ***** válasza:
33%
Az albérelet nem lenne akkora hond, de baromi kevéd a bevételetek. Így tuti nem vállalnèk.
2016. aug. 4. 14:26
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Van megtakarításotok legalább! Egyébként nem csak a fővárosban ennyi az albi....Sopronban sem találsz olcsóbban!
2016. aug. 4. 15:26
 15/15 anonim ***** válasza:
Vállaljatok! A többit hozza az élet. Semmi sincs veszve. Senkivel ne törődj csak tedd amit szeretnél.
2016. aug. 28. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!