Vállalnál az alábbi helyzetben babát?
Havi szinten nem élünk rosszul,tudunk is félretenni,de albérletesek vagyunk. Ha sikerül,ahogy elterveztük,három,maximum négy év múlva tudnánk úgy lakást venni,hogy "könnyen" fizethető hitelt kelljen csak felvennünk.
Jelenleg 350-370 ezer forintból élünk,ha babát vállalunk,ez 320-340-re csökken,de a kiadásunk is csökken (úgy,hogy a babára is kb. havi 30 ezer forintot kalkulálok) kb. 40-45 ezer forinttal!
Nagyon szeretnénk már saját lakást,de minden vágyunk egy baba,nem akarunk tovább várni.
Mit gondoltok?
Nyugodtan!
Egy babára ez első fél évben amúgy se kell havi 30 ezer, max. 10, pláne, ha anyatejes.
Rengeteg pénzetek van, én erre 3-at is szülnék.
Ilyen jövedelemre simán azért ez nem az "épp kijövünk fillérezve minden hónapban" kategória...
Nekünk is az elős babánk albiba született, akkori viszonyok mellett ennyire nem is álltunk jól, de volt perspektívánk, jövőnk így belevágtunk.
Amúgy nem vagyok híve a mindenáron hatalmas hitellel vásárolt saját lakás témának, akkor inkább lakok albérletben.
Egyébként életem során éltem albiban jó pár helyen, a férjem is, és lekopogom (vagy csak szerencsénk volt) de egytől egyik normális, korrekt főbérlőink voltak, sose akartak "kitenni" meg eladni a fejünk felöl a házat. Mondjuk mi is tisztességesen fizettünk mindig, nem laktunk le semmit még gyerekkel se . Persze szépítettük mi is a lakásokat (hiszen a mi környezetünk nap mint napÖ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!