Mennyire volt döntő nálatok az, hogy milyen anyagi helyzetben vagytok a gyerekvállalás előtt?
Szerint alap dolgok ami nekem fontos.
Házasság, mindkettőknek biztos munkahely ( tudom, hogy ma nincs biztos munkahely, de ahol 2 havonta hasszabitanok az számomra a nem biztos), anyának járjon a gyed ne csak a gyes, tartalék amihez lehet nyúlni ha baj van.
Én a minden alatt értem:saját lakás,kocsi,nincs hitel.
Mindkettőnknek biztos munkahely,rendes fizetéssel.
Legyen tartalék,a váratlan kiadásokra.És persze,hogy mindketten szeretnénk babát. :)
Ezek adottak voltak.Párom 30, én 25 éves vagyok,a lányunk 5 hónapos.
Fontos volt, mert én gyerekként nélkülöztem.
Ami alap volt:
- kapjak gyed-et
- páromnak biztos munkahely
- megtakarítás
A bevétel legyen annyi, hogy beleférjen a gyógyszer, tápszer, zöldség-g yümölcs-hús, jó minőségű cipő.
Saját lakás nem volt feltétel, nem örököltünk (szerencsére) és nem is keresünk annyit hogy reaális lett volna 20 éven belül. Úgy vettünk lakást hogy 60% önerő, a hitelhez van biztosítás, így amikor munkanélküli voltam fizette a biztosító. Ha újra az leszek, akkor újra fog fizetni.
És igen, az 5 évvel ezelőtti körülményeink közé nem vállaltam volna gyereket, mert tésztán meg krumplin éltünk egy lepukkant házban, ahol 1 szobát béreltünk.
Nem kell mindent megadni, de egy alapot igen.
4-es vagyok.
Úgy van lakásunk,hogy a szüleink azért dolgoztak,hogy eltudják indítani a gyermekeiket az önálló életre.
Vettek nekünk saját lakást.
Kocsit és minden mást,már mi vettük meg magunknak,a fizetésünkből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!