Hogyan lehetne spórolni?
Még fiatalok vagyunk, és szeretnénk külön költözni. Van egy 5 hós babánk. Párom dolgozik, én kapom a csed-et és a családit. Párom kb 180-200-at keres.
De ha belegondolok mindig, fölösleges dolgokra sose költünk, de mégse tudunk félretenni. Anyóséknal lakunk. Ide annyit költünk, hogy mi vesszük az enni-inni valót. Vannak állatok. A lovaknak mi vesszük a szénát-szalmát. Ebből kettő a mi lovunk. (Nem szeretnénk megválni tőlük, mert dolgozunk velük. Földművelés stb. Nem csak hobbibol van). És az apró állatoknak mikor mi, mikor anyósék hozzák a tápot. Ezenkívül költünk a babára. Pelus, popsikrém stb stb. Ugye van a telefonszámlánk, párom vett fel hitelt, hogy a házunkkal valamennyit tudjunk haladni. Ja. A babának a családi összegét félretesszük minden hónapban. Nekem a csed nem nagy összeg mert csak 2 órával voltam bejelentve a munkahelye. És légyszi ne lehurrogjatok, hogy akkor mi lesz, ha különmegyünk és a számlák stb. Mert akkor biztos átszámolnánk mindent. Csak egy kis segítség kéne vagy példa hogy ti hogy csináljátok stb.
Én mindenből elkezdtem a saját márkásokat venni. Pl. pelus, mosószer, stb.
Egyszerre nagyobb adagot főztem, csak a napi adagot hagytam meg, a többit lefagyasztottam, kevesebb költség és munka.
Felírtam a bevétel-kiadást.
Javaslom, hogy menj vissza dolgozni mihamarabb, mellette kapod, amit eddig.
"Ide annyit költünk, hogy mi vesszük az enni-inni valót."
Ez lehet, hogy többe van, mintha a rezsit és az élelmiszert is feleznétek.
Én is csak azt tudom javasolni, hogy minden költést írjatok. Én naponta/kétnaponta írom, már nem füzetbe, hanem egy excel táblázatba vezetem a kiadásokat, de nektek elegendő egy sima lap vagy füzet is egyelőre.
Mindent, de mindent írok, ha csak egy lángost veszek a piacon, azt is, ha a gyereknek egy fagyit, azt is.
Vezesd ezt 1-2 hónapig, és láthatod, mire megy el a pénz, és hol tudnátok szorítani rajta.
Nálunk egyértelműen az élelmiszer a legtöbb, pedig a húst, tojást a családtól kapjuk.
Így ha épp spórolni akarok, akkor ezt fogom meg.
Illetve mi szinte mindent akkor vásárolunk, amikor épp akciós. Nem kér enni a karton baracklé, vagy a 3 doboz kakaópor a kamrában, így teljes áron csak a napi élelmiszert (tej, kenyér, péksüti) vesszük. Ugyanígy a ruházatnál is, de a gyereknek a dolgait is mindig így vettük meg. (akciós, kuponos pelenka, stb.)
Hat mi egyfoltaban sporolunk.idaig lakasra,az megvan,most a felujitasra.
Parom a munkaja mellett maszekol,altalaban pihenokben,de sokszor ha delelottos akkor csak hazaugrik,attoltotik,eszik es megy maszekolni.A maszek penz egy az egyben megy felre.
Emellett parom 300-350et keres,En kapok 126ezret havonta.
Ebbol rezsi az elso,egyszer megyunk nagybevasarolni olyan 40-50 kozott alt.parom dohanyzik,15ezer igy,hogy tolti.a kocsi 20 ha nem maszekol,30ha megy maszekba.ez eddig 135 ha mindenbol a tobbet nezem es teli 40 e rezsit szamolok. 340marad ezek utan.ebbol 100at elrakunk es a picinek parom 50 et.190 marad.ebbol ujjitunk(festes,parketta,csempe szoval az aprosagok),oltozkodunk,gyogyszer ha kell.a nagyoknak iskolaba a cuccok most.ilyenek.
Ha marad az megy arra a szamlara amire a 100at lekotjuk.errol fizetjuk a nagyobb kiadasokat,pl most ablakok,vagy ha nagyobb haztartasi gep kell,es a nyaralast.
Mindig megnezzuk mibol mit veszunk.nem eszem a mososzert,az oblitot.nem eszunk minden nap chipset,csokit ilyeneket.inkabb En sutok sutit.
Tobb napra fozok.parom nem 1000ft ert vasarol kajat a munkaba hanem itthonrol visz szenyot,vagy ha olyan kaja van azt.
Telefonunk az egyem 5500 parome 8000.ebben korlatlanul beszelhetunk.
A ruhainkra vigyazunk,itthon egybol attoltozunk,a gyerekeket is erre szoktattam.nem vasarolunk feleslegesen,csak ha kell.hat nem tom.biztosan el tudnank az osszes penzunket kolteni...
Tisztito,tisztalkodo szereken,pelenkan nem sporolok.ezekbol nem veszek tescosat.de masbol siman megveszem az olcsobbat.
Ja,es ha valami kell a picinek,akkor azt hasznaltan veszunk.pl etetoszek,babakocsi,jatszoszonyeg ilyeneket.
Kolcsont soha nem vettunk fel.elore gondolkodunk.
Mi igy is irjuk a kiadasokat.minden heten szanunk ra 1orat.es ha kell valami megbeszeljuk,utanajarunk hol olcsobb.
Csak oksan ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!