Családosok, ti mennyiből gazdálkodtok 1 hónapban, min lehet spórolni?
Sziasztok!
A kérdésem arra vonatkozik, hogy mennyiből éltek 1 hónapban a pároddal, illetve a pici babátokkal/gyereketekkel?
Mi mostanában beszélgettünk a párommal a gyerekvállalásról, és szóba jöttek az anyagiak is. természetesen biztos háttérrel szeretnénk várni a babát, ezért érdekel, hogy ki, mennyiből él, 3-asban, akár 4-esben.:)
Nekünk a havi bevétel összesen 250 ezer.
Köszi a válaszokat!
Mi most hárman vagyunk, de jön a kistesó pár hónap múlva.
270.000 volt eddig a havi jövedelmünk. De most pár hónapra visszamentem dolgozni, majd most kapom 3-án az első rendes már megemelt fizut, ami több lesz, talán egy 20-assal, mint a gyedem (és a benntmaradt szabikra járó fizu) volt, de majd kiderül :)
Nekünk lakáshitelünk is van, az 56000 havonta. A rezsi (gáz, villany, telefon, víz, internet, szemétszállítás) kb. 50-60000 ft havonta.
A maradék elmegy élelmiszerre, egyéb kiadásokra, háztartási szerekre (ide értve a pelenkát is pl.). Szórakozni nem járunk. Játékokra, ruhákra szoktunk még költeni, de nem minden hónapban. Illetve szinte minden hónapban van valami min. párezer forintos kiadás a házra (felújítgatás, pl. vakolás, festés, az adóvisszatéritésemből pl. bejárati ajtót cseréltünk, saját készítésű bútorokhoz, amit a férjem készít, faanyag vásárlása...stb)
Mi az élelmiszeren szoktunk inkább spórolni: pékárut nem vásárlunk, azt a férjem hordja haza, illetve elég sok alapélelmiszert beszerzői áron vesz meg a beszállítóktól, (pékségben dolgozik, nem pék)
Általában el is szoktuk költeni minden hónapban az a havi pénzünket. Sokkal jobban is be lehetne osztani, de mindig kicsit túlköltekezünk, én úgy érzem. Most pl. van még 3000 forintunk erre a pár napra :(, szóval már megint kicsit túlköltöttük magunkat. De amúgy minden van itthon (kaja, pelenka...stb), szóval ha ebben a pár napban nincs nem várt kiadás, akkor nem lesz gond még 4-ig :))
Szerintem ha leteszitek a cigit, az a 40 ezer Ft pont jó lesz a babára (amúgy se kell minden hónapban egy vagyont költeni).
Kicsit odafigyeltek és többet is tudtok félre tenni baba mellett, mint eddig.
Egyébként a terhesség alatt is sokat meg lehet spórolni, azzal, ha nem jár az ember magándokihoz. A mi környékünkön 10000 ft. a havi vizsgálat, plusz a szüléskor adott hálapénz. Az azért összességében elég sok. Én csak a havi vitamint vettem meg. Ruhákat kaptuk, kiságyat kaptuk, babakocsit használtan vettük 20000-ért.
Tapasztalatom szerint a fogadott orvos se figyel jobban a kismamákra, csak a pénz az ami érdekli őket az emberben, de lehet hogy ez nálunk valami helyi sajátosság :(
Szia!
300000ból élünk öten. Saját ház, nincs hitel. Minden csekket befizetünk, békésen megélünk. Plusz program vagy nyaralás nem fér bele. 3 felnőtt 2 gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!