Albérletben élő családosok, milyen körülmények között éltek?
Most vagyunk 4-en egy 20nm-es albérletben. Májusban születik a harmadik baba. Tervezzük a költözést, de én nem hiszek bent, hogy el tudunk menni innen.
4 hétből 2 hetet eszünk mi, hogy a gyerekeknek legyen mit enni hó végén.
Normális színvonalon élünk. Nem luxus körülmények között de futja rendes ételre, ruházkodásra, háztartási cikkekre, és minden hónapban vmi pluszra pl. most egy pár bútort cserélünk, vagy félreteszünk nyaralásra. Nyaralni 1 szer megyünk évente , belföldre ha épp úgy tartja kedvünk tavaly kicsi volt a legkisebbünk még így nem mentünk. Életbiztosítást fizetünk havonta. Félreteszünk havi 15 ezret. (nem sok, de jobb mintha hó végén ennyi hiányozna).
Még változó hogy maradunk e itt vagy költözünk még, a férjem szakmája is olyan hogy folyamatos tovább fejlődést igényel én is épp tanulok (is) és lehet hogy nem itt lesz munkánk hanem máshol.
Nem tervezünk mostanság saját lakást venni. Önerőnk nincs annyi, hitelt meg nem akarunk.
Majd ha a gyerekek nagyok lesznek akkor esetleg majd veszünk saját magunknak egy kisebbet.
Addig meg élünk a gyerekekkel nagyobban.
Nem látjuk értelmét a sajátnak meg mint írtam nem is kivitelezhető.
32 N
Elsőnek:
Ne haragudj, de ezt már nekem sem veszi be a gyomrom.
Nem szoktam soha olyanokat reagálni, hogy "akkor minek még egy gyerek?", de a Ti helyzetetekben komolyan nem értem, hova szülöd a 3. gyereket.
Terhesen 2 hetet éhezel? Klassz lehet mondhatom. És utána, ha megszületik, majd 3 hetet fogtok éhezni?
albèrlet,de fèlig kèsz a tetotèr anyosèk felett/had ne mondjam,inkàbb az albèrlet/
de asszem jol èlunk attol fuggetlenul.nem èhezunk,a szàmlàk fizetbe,van hitel is amit fizetunk,van telefon,internet,mobil elofizetès,auto,a gyerekenek mindenuk megvan.igaz fèlretett pènzunk nincs.
Én mindig albérletben éltem, most is a párommal. Neki van egy 10 éves húga, akit mi nevelünk. Nem élünk valami jól, hitelt biztos nem bírnánk. Néha csúszunk az albérletdíjjal, kevesebbet adunk 10 ezer forinttal, aztán próbáljuk utolérni magunkat. Most "tisztán" kezdjük az újévet :) Ez van.. Enni kell, az iskolába mindig kell valami, a bérletek sokba kerülnek.
Nem álmodozok nagy családi házról, sok gyerekkel, medencével :)
Viszonylag jól élünk, nemsokára 4en leszünk. Ha szegények lennénk, akkor nem albiban laknánk, hanem valamelyik szülőnél. Remélem ez azért nem következik be.
Saját lakás mostanában sajnos nem lesz (niincs önerő), de nem tervezek életem végéig ittmaradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!