Milyenek a körülmények az állami nevelőintézetekben?
Sziasztok! Először is bocs, ha rossz a kategória. Arról szeretnék érdeklődni, hogy mi várhat egy olyan gyerekre, aki állami gondozásba kerül?
Az okokat most hagyjuk...
A legjobb az lenne, ha olyan írna, aki már élt hasonló helyen (tehát nem a "hivatalos" infók kellenek, hanem hogy mennyire elviselhető az ott az élet... ).
A válaszokat előre is köszi.
Nos, én nem éltem ott, de egy ismerősöm igen.
Ne tudd meg milyen ember lett belőle...Az anyja 7 évesen dobta el. Az intézetben a nevelők brutálisan bántak velük. Bekerült a rossz társaságba, 10!!! évesen drogozni kezdett. Undorító és felfoghatatlan dolgokba rángatták bele már gyerekként. És mivel rászokott a drogra, belement. Fiatal fiú létére férfiakat elégített ki pénzért, hogy legyen miből megvennie a napi adagot. És ebből az esetből nem egy van. Több intézetest is ismerek, mind szerint borzasztó állapotok vannak.
Nem jártak iskolába, csúsztak le a lejtőn...És a nevelők semmit nem tettek. Könyörgöm, ezt érdemelte az a 7 éves kisfiú? Ezt érdemelte az anyjától? Ma 22 éves és egy roncs. Mentálisan, szellemileg teljesen tönkrement. Paranoiás, viselkedészavaros.
Nem tudom miért kérdezed ezt, de nyilván másabb, ha valaki 16-17 évesen kerül be. Akkor azért már talán van egy személyisége, amit nem lehet ennyire tönkretenni. Azért egy 7 éves kisgyereket szépen taccsra vág egy ilyen "anya".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!