Engedélyeznéd, hogy homoszexuális párok gyerek (ek) et fogadjanak örökbe?
Én engedélyezném. Meleg nevelőszülőkkel is sokkal jobban járnának, mint az állami gondozással. Mégiscsak családban nőnének fel, és felnőve is biztos pontként számíthatnának nevelőszüleik támogatására.
Természetesen a párok alkalmasságát szigorúan vizsgálnám mind mentális, mind egzisztenciális szempontból, hogy valóban jó szülők lennének-e.
Engedélyezném, de amíg a társadalom ennyire kirekesztően bánik mindenkivel, aki kicsit is különbözik az átlagtól, addig szerintem az ilyen gyerekeknek elég nehéz lenne érvényesülniük, állandó csúfolásnak és gonoszkodásnak lennének kitéve a szüleik miatt.
Szóval egy tökéletes világban semmi gond nem lenne ezzel.
Én nem engedném. Van meleg a tágabb baráti körünkben és nem vagyok "meleg ellenes". Semmi bajom a nemi hovatartozással, amíg nem eltúlzottan, kirívóan van jelen. Nem azért nem adnék egy homoszexuális párnak örökbe egy gyermeket, mert ő is meleg lesz. Nem hiszem, hogy ez így működik. Egyszerűen nem ez a természetes, még ha szerető "családban" is nőne fel. Nekem a család apa-anya-gyerekek. Nem közvetlen közelről látja, tapasztalja ezt a családmodellt. Nem hiszem, hogy a gyerek könnyen feldolgozná, (egyáltalán feldolgozná-e? ezt a dolgot.
Egyéb iránt, hiába vizsgálnád az általad említetteket, nem lehet tudni, mi lesz később. Csonka családdá válnak-e, stb.
Senkit nem szeretnék megbántani, de ez az én véleményem.
"Nekem a család apa-anya-gyerekek"
Na ja, ez szép lenne így. De hány gyerek nő fel csonka családban? Lassan ritkább lesz a klasszikus (anya-apa-gyerekek) családmodell, mint az egyedülálló szülős család.
Ennyi erővel vegyük el a gyerekeket akkor is, ha a szülők válnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!