A lányom 1 éves. Eddig nagy korkülönbséget szerettünk volna (3-5 év), de kicsit tartok tőle hogy nagyon elkényelmesedek és nem akarok majd feladni újra mindent. Főleg hogy most már ismerem az első hónapok nehézségeit.
Ha ennyire tartasz a kényelmed feladásától, akkor szerintem elég az egy gyerek. Ha "fel kell adnod újra mindent", akkor meg pláne nem kell a második. Amíg nem akarod annyira, hogy bármit megtennél érte, addig ne vállalj, nehogy utána ő legyen az oka (akár tudat alatt is) a te kényelmetlenségeidnek. Akár tudatos, akár nem, megérzi a gyerek. Én is éreztem. Nem jó, hidd el.
2012. szept. 23. 17:04
2/16 A kérdező kommentje:
Épp ez az: most semmiről nem kéne lemondanom. Nagyon élvezem az itthonlétet. A lányommal is meg amúgy is.
2012. szept. 23. 17:07
3/16 anonim válasza:
"elkényelmesedek és nem akarok majd feladni újra mindent"
Mégis mit adnál fel?
Ha ilyen önző és kényelmes típus vagy, tényleg ne szülj...
2012. szept. 23. 17:11
4/16 anonim válasza:
Nekem 1,5 év a korkülönbség, én értem, mit gondolsz kényelemről..
Ha nekem nem jön váratlanul a pici, akkor nehéz lett volna megint otthon maradni, mindig lett volna ok arra, hogy várjak: lakáscsere, állásváltoztatás, végre mehetünk nyaralni, stb...
Van nehéz része is, de én már nem bánom, hogy így alakult.
2012. szept. 23. 17:12
5/16 A kérdező kommentje:
A munkámat, az önállóságomat.
Attól, hogy imádom a lányom, nem látok rózsaszínben. Szakmailag nem kérdés, hogy ezek "elpazarolt évek".
A kérdésem azokhoz szólna, akik nem csak ANYA üzemmódban képesek gondolkodni.
2012. szept. 23. 17:13
6/16 A kérdező kommentje:
Arról beszélek, amit a 4-es válaszoló írt.
2012. szept. 23. 17:15
7/16 anonim válasza:
Most komolyan... szakmailag elpazarolt évek? Most komolyan... nem , persze nem csak anya üzemmódban kell gondolkodni. De azért néha úgy sem ártana. Ezt fogod neki is mesélni? vagy nekik? Azért van köztetek kis korkülönbség, mert nem akartam szakmailag több évet rátok pazarolni? Hallod te magad? Én a ne vállalj mellett voksolok. Nem csak anya üzemmódban, semmilyen üzemmódban sem való neked több elpazarolt év! ...
2012. szept. 23. 17:16
8/16 A kérdező kommentje:
Igen, SZAKMAILAG nem jutok most előrébb. Ez nem azt jelenti, hogy a munkám fontosabb a gyereknél. Ha így lenne, nyilván nem szeretnék még 1 gyereket és már rég visszamentem volna dolgozni.
2012. szept. 23. 17:21
9/16 anonim válasza:
A szokásos dolog csap itt megint össze. Akinek könnyen jön a baba, ahogy a kérdezőnek is biztosan, az úgy gondolja, megválaszthatja az időpontját. Aki évek óta várakozik, a diplomáját visszaadná egy babáért. Ezért nem kapsz mindenkitől megértő válaszokat. Akivel ezt meg kellene beszélned az a párod. Itt nem hiszem, hogy döntésre jutsz.
2012. szept. 23. 17:25
10/16 anonim válasza:
A mi lányunk is 1 éves és 2-3 év korkülönbséget szeretnénk. Elsősorban azért, mert szerintünk jobb lesz a gyerekeinknek hosszú távon...Másodsorban már közelítek a 30hoz, férjem 35höz...szóval nem vagyunk már olyan fiatalok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!