25 év alatti kismamák, milyen körülmények közé vállaltátok az első babát?
szia! a párom 24, én 23 voltam,mikor fogant a babánk. most 25 hetes vagyok. a munkát már 5hetesen abba kellett hagyni, és meg is szünt a munkaviszonyom. szóval 1 minimálbér közeli fizetésből élünk. nem panaszkodom. van egy házunk, nevettségesen alacsony fenntartani, havi szinten 15-20e ft. nincsenek nagy igényeink, mondhatni sóherek vagyunk magunkkal, kiváltképp én.
a babánknak szinte mindent használtan szerzünk be, de kifogástalan állapotban. néha rám tör a pánik, h. nem fogunk tudni megvenni mindent, de a párom mindig megnyugtat. a fontos, szükséges dolgok meglesznek. szegénynek nem érzem magam, amire szükségünk van, megvan. és a lurkónak is meglesz mindene.
én nem tartom fontosnak a sok százezres tartalékot a gyerekhez. sok helyen olvasom, h. csak a kezdő cuccokra 500.000-1.000.000 ft ot költöttek,félre tették a gyed alatt kieső fizetést, autó nélkül nem vállalna babát... túlzottan bebiztosítottnak tartom. de mások vagyunk, és jól van ez így.
lesz babakötvényünk, amire minden hónapban ránégy a családi majd. van lakásmegtakarításunk. hitelünk nincs. nekünk ez elég biztos.
En 20 vagyok a parom 27. Alberletbe lakunk, en tanulok, a parom jol keres, plusz a hobbija is penzt hoz a hazhoz. Nem vet fel minket a penz, de az eddigi diakmunkakbol es a baba elotti idokbol van felretett penzunk, nem elunk es nem is eltunk nagylabon. A babanak mindent megtudunk venni semmiben sem lesz hianya. Mindenre futja nekunk a harom kutyanknak es majd a babanak is! Amig van meleg biztos lakas, viz, villany, meleg etel az asztalon, luxus cikkek ( internet,tv, havi parszor egy mozi vagy etterem) es szeretjuk egymast, beke van addig semmi nem torheti le a boldogsagom. A mai vilagban ha arra varnek, hogy millioim legyenek megtakaritva a babaig, sose lenne gyermekem! Megse fordult a fejembe az abortusz! Ja es a csaladot inkabb mi tamogatjuk anyagilag mint ok minket...
26+1 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!