Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Albérletben élő családosok,...

Albérletben élő családosok, milyen körülmények között éltek?

Figyelt kérdés
Jó életszínvonalon,vagy sajnos nem és ezért vagytok albisok? Tervezitek a saját lakás vételét?
2013. jan. 1. 15:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
83%

Albérletben élünk 2 gyerekkel (1,5 és 10 éves)

65m2 a lakás. Nincs semmi elmaradásunk, van egy diákhitel, egy autóhitel, Gyerekeknek biztosítást fizetünk,mindig van mit enni, tudunk ruhát venni, nem szenvedünk hiányt semmiben, és mindig van párszár ezer megtakarításunk.

2013. jan. 1. 16:52
 12/18 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok.

Volt saját lakásom. Most nincs. Nem is lesz, mert az havi 60000lenne az albérlet meg csak 30000. Felújított, teljesen modern lakás

2013. jan. 1. 16:53
 13/18 anonim ***** válasza:
78%

50 nm2 lakást bérlünk, újépítésű. 1 lányunk van, hamarosan 4- en leszünk.

A férjem 2-3 évente máshová helyezik, mi meg költözünk vele.

Van 1 saját 55 nm-es lakásunk, az ki van adva, de vidéken csak 25 ezret kapunk érte/hó+ rezsi, mi meg 60-ért béreljük+ rezsi.

Én a középosztályba sorolom magam, jól élünk, amit akarok megvehetem, mint ruha, étel, félre is rakunk, igaz nem sokat, de ha valami kell, van mihez nyúlni.

Boldogok vagyunk, jól élünk, mert nem kell azt számolnom a boltban mi mennyi, a gyereknek is mindent megvehetek, ruhákat is vehetek, ha megtetszik egy 10-20 ezres cipő, megvehetem.

2013. jan. 1. 17:05
 14/18 anonim ***** válasza:
25%
" ha szegények lennénk, nem albiban laknánk hanem szülőknél" ja..már akinek van. Vagy oylan hogy hozzá lehet költözni...
2013. jan. 1. 17:32
 15/18 anonim ***** válasza:
74%
Kedves utolsó, úgy értettem ezt a mondatot, hogy ez ránk vonatkozik. Tehát, ha valamilyen okból kifolyólag a férjem elveszítené a munkát, akkor nem tudnánk ittmaradni, hanem haza kellene költöznünk, mert a gyedemből nem élnénk meg.
2013. jan. 1. 17:40
 16/18 anonim ***** válasza:
68%

igen értem csak kicsit úgy jött ki hogy az lakik albiban aki megteheti(?) vagy derogál neki szülőknél lakni:)

Engem azért érint ez érzékenyen, mert mi is megkaptuk párszor hogy albérletben élünk úristen milyen felelőtlenség meg hogy mekkora luxus más "zsebét tömni" a pénzzel...mintha lett volna más választásunk máshol lakni. Na bocsánat az offért.

2013. jan. 1. 17:44
 17/18 anonim ***** válasza:

80 nm-es bérlakásban élünk élünk, 10 hónapos kisfiunk van. Jó körülmények között élünk, mindenünk megvan, ami kell, de nem luxusban. Autónk van, bár azt a szüleimtől kaptuk.

Pénzt félretenni nem tudunk, vagy is tudnánk, ha nagyon meghúznánk a nadrágszíjat, de úgy gondoljuk, hogy nem fogunk nyomorogni csak azért, hogy elmondhassuk, hogy a bankszámlánk gyarapodik.

Tervezzük, hogy majd építkezünk, de ez valószínűleg majd csak évek múlva lesz.

2013. jan. 1. 22:48
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem tervezünk egyelőre saját lakást. Átlagos színvonalon élünk, spórolni muszáj persze, megnézzük, hogy mit vehetünk meg, mert sajnos minden egyre drágább, itt ez a legfőbb gond, nem a lakbér, mert az öt év alatt nem változott, ellenben a rezsi meg az élelmiszerárak... na az egyre durvább. Ez viszont mindenkit érint, akár sajátban lakik, akár albiban.

Sajátot azért nem tervezünk, mert egyrészt csak nagyon sz*r hitelt kapnánk, nincs megtakarításunk, normális összegű önrész szerintem az életben nem jönne össze, anélkül meg nem mernénk belevágni. Másrészt meg amúgy sem szeretnénk tulajdonképpen saját lakást, nálunk fontos szempont volt mindig is a mobilitás, egy év múlva például nagy valószínűséggel más városba költözünk, utána meg más országba is, szóval nekünk nem lenne értelme sajátot venni, hogy utána meg szenvedhessünk az eladással. Az meg eddig is tökéletesen megfelelt, hogy az aktuális igényeknek megfelelően bármikor tudtunk mások lakást keresni, még így, városon belül is - hát még, ha majd más városba kell menni... :)

2013. jan. 2. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!