Elkezdtétek már a spórolást a karácsonyra? Már ha kell spórolni.
Napi 2 ezer kajára? Hányan vagytok? Mi öten, de ez a 2 ezer soknak tűnik.
Én nem spórolok előre, mert mi nem ajándékozunk. Nem tehetjük meg sajnos.
Még nem kezdtem el.
Szerintem napi 2e ft egyáltalán nem sok kajára. Mi öten vagyunk és napi minimum 3e a kaja
Igen, már elkezdtem. Sőt, egész évben spórolok. Összegyűjtöm a kuponokat, lecsípek a Bözsi utalványból, előre gondolkodom.
Már kinéztem, hogy mit kap a nagyobb fiam, és a kicsinek már két ajándék megvan. Nem szoktunk hatalmas ajándékozást rendezni, a gyerekek kapnak több mindent, mi a férjemmel apróságot adunk. Ráadásul a férjemnek akkor van a születésnapja is, úgyhogy dupla ünnep. A nagyszülők és nagybácsik egyetemes ajándékot "bőségkosarat" kapnak, amibe olyasmit teszek, amiről tudom, hogy nem veszik meg maguknak (finomabb kávé, tea, kedvenc csoki, méhviasz gyertya, méz stb.).
Szerintem sem sok a 2000/nap, főleg, ha benne van az egyéb háztartási dolog is.
De hogy a kérdésedre is választ adjak :)
A 200-asokat szoktam félretenni. A januártól júliusig gyűjtött "apró" a nyaralási zsebpénzünk, júliustól decemberig pedig a 2 gyerek ajándékára gyűjtök. Így fél évem van mindig rá, és nem veszem észre, de összegyűlik 30-40ezer Ft.
Ha 1 gyerek van, akkor lehet elég napi 200 Ft spórolás is neked, hiszen 72 napunk van karácsonyig, az 14400Ft-ot jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!