Anyukák Ti hogyan/min szoktatok spórolni?
Igen, lefagyasztom a kenyeret. A zsemlét megszárítom, jó lesz fasírtba pl.
Nem veszek félkész dolgokat, magam főzök, alapanyagokból. Ha marad a főtt ételből, azt is lefagyasztom ha lehet. Akciós termékekből többet veszek, persze olyanból, ami eláll. Akciós húsból is többet kell venni, le lehet fagyasztani. Túrókrémet sem veszek pl, hanem túróból, gyümölcsből, télen lekvárból megcsinálom otthon.
Pelenkás korból már kinőttek, erről nem nyilatkozom.
Nálunk az a szabály, hogy felvágottat, sajtot stb... csak akkor lehet újat kibontani, ha nincs már megkezdett a hűtőben. Mert ha meg van kezdve egyszerre 3-4 akkor könnyen elterelődik a figyelem valamelyikről és akkor megromlik.
Én is amit lehet saját alapanyagokból készítek nem csak a spórolás, hanem az egészséges táplálkozás miatt is, gyakran kerül feltétként a kenyérre kőrözött, padlizsánkrém és hasonlók. Általában olcsóak és laktatóak.
Kenyeret sosem veszek egészet, inkább naponta veszünk pár zsemlét/kiflit. Lehet valamivel drágábban jön ki, de sosincs felesleges, ha esetleg marad akkor azt csomagolom másnapra tízóraira.
mi is így vagyunk a kenyérrel :) de azóta fél kilósat veszünk...és próbálok a férjemnek nem napi 3-4x főtt kaját adni hanem beiktatok egy szendvicses kaját meg magamank is és máris több mint a fél kenyér elfogyott, a többit meg ha szárazabb is piritósnak megcsinálom.
én próbálok egy kiló húsból több dolgot csinálni. pl ma volt zöldborsó főzelék pörkölttel holnap meg valami köret és sült hús, tettem el 7 nagyobb szeletet. vagy pl ha csirke combot veszek, akkor lecsontozom és lesz belőle pörkölt és a csontokból meg egy fincsi zöldség leves. próbálok én is mindent én főzni, de azért sokszor van hogy van itthon 50-70ftos kínai leves, a férjem imádja, és ha úgy van magának megcsinálja. de ez kb havi 1x.
pelusból nem nagyon spórolok ha nem muszáj. eddig pamperst vagy liberót használtam éjjel nappal, azt kíváncsiságból vettem tescósat, nagyon jó pelus és olcsóbb, most azt használom nappalra. de pl kipróbáltam a sleepyt, olcsó, de nappal is képes átázni a fiam benne. tehát ilyen szinten nem fontos az az 5ft/pelus. popsitörlőből is drágábbat, gabit, használok, de jó.
én még magamon spórolok, pl nem veszek drága tüsfürdőt, jobb az olcsó, vagy veszek babát és azt higítom. ugyan így a mosogatószerrel. megveszek egy nagy járt, kb 700ft és kb 3ig használom. mosáshoz visszatértem a mosóporra, kb 2500ftért veszek tomi több hónapig elég. vagy régen nagy törlőkendő mániás voltam, több csomag egy hónap, most egy csomagot veszek és inkább a konyharuhákat használom ha már van. :)
husokat én is sokat veszek a tescóban ami már le van értékelve,itthon bedobom a fagyóba és semmi baja, persze a fiamnak megveszem frissen. mi most még a 3in1 kávén spóroltunk, a nescafét vettünk, rengeteg elfogyott, mivel a férjem is vitt, tehát 3-4ezer szerintem elment rá, most vettünk instant kávét 1300ft egy 200g kb 2 hónapig elég, de 1.5 hónapig biztos.
kb ezeken spórolok, amúgy lenne még min, de a gyereken semmiképp. minden nap eszik zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket...stb.
akár fagyasztanék is de jelenleg csak kicsi fagyasztónk van ahova a havi hús/mirelit adagunk sem fér el.
Nem veszünk drága márkásat, mert semmivel sem jobb, mint az olcsóbb kereskedelmi márkák termékei. Van egy-két szempont, amire figyelni kell, de ennyi.
Gyerekruhát rengeteget vettem turiban. Sok még minőségben is jobb, mint egy új, de legalább fele annyiba kerül.
Tisztálkodószereket nagy kiszerelésben vesszük, így sokkal olcsóbb.
Kaját lefagyasztani nem szoktam, csak alapanyagokat, vagy félkész dolgokat (pl. ha rántott húst készítek, akkor nagyobb darab húst veszek egyben, mert úgy olcsóbb, mintha vennék pár szeletet, és amit nem eszünk meg, azt még nyersen, panírozva lefagyasztom)
Kenyeret viszont inkább kisebb szeleteltet veszek, mert az nekünk nem ízlik, ha már egyszer le volt fagyasztva. De legtöbbször inkább kisebb darabos pékárut veszünk (az változatosabb is, bár tény, hogy úgy nem olcsóbb)
3as vagyok.
mi ezt, hasonlót veszünk. jó kell bele cukor meg tejpor, de a férjem a 3in1be is tett tehát...
a pelusból a tescos loves tényleg jó pelus, de sokan dicsérik a dada pelust is. ha gondolod próbáld ki a sleepyt, van aki dicséri, nem is kevés. a face-n van oldala ingyen házhoz viszik, először lehet kis csomagot is venni, 44-50ft/dbja, mérettől és kiszereléstől. van popsitörlőjük is olcsón, bár én abban válogatós vagyok, 10-ből egy jött be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!