Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák min lehet spórolni (...

Anyukák min lehet spórolni ( úgy hogy ne menjek az egészség kárára)?

Figyelt kérdés
Tehát ételen - bébi étel - mosószer...stb.
2012. nov. 17. 12:06
 1/10 anonim ***** válasza:

Bébi étellel pl. abszolút: Te főzöd meg a babát ételeit.

Mik az étkezési szokásaitok? Miket szoktatok enni egy héten?

2012. nov. 17. 12:08
 2/10 anonim ***** válasza:
Moható pelenkát ha veszel (3 naponta kell mosni kb) de ha veszel hozzá mosószódát, ami nagyon olcsó és hatékony tisztítószer, akkor nem vészes. Víz számla nem hiszem hogy sokkal nagyobb lesz, ha jó a mosógépetek.
2012. nov. 17. 12:22
 3/10 A kérdező kommentje:

Igazából még csak most kezdtem el hozzá táplálni egy hete a kicsit de még most is szopik.

Naponta egyszer főzök vacsorát általában akkor tudunk együtt enni párommal mert sokáig dolgozik ( sajnos).

Én napközben hideget eszek.

2012. nov. 17. 12:27
 4/10 Jégtánc ***** válasza:
53%
Nem kell külön mosószer például .Öblítő helyett használhatsz almaecetes vizet olajokkal.Pelusból sem kell a legdrágább,37-40FT -ért már lehet kapni DADA vagy másféle pelust.Ha a babád bőre bírja akkor tökéletesen megfelel.Főzni főzz egyszerre többet,be tudod tenni a mélyhűtőbe,vagy másnap is odatudod adni a babának.Nem kell minden xart (már elnézést) megvenni,amit reklámoznak.Tök felesleges.Attól még boldog baba lehet:))
2012. nov. 17. 12:30
 5/10 anonim ***** válasza:
29%

Pl. a párom húszabábló.

Reggel felvágott (tarja), délben csirkemell filé vagy fagyasztott színhús, amit olajban kell megmelegíteni, sajttal töltött csirkemell pl.

Délután felvágott, este sajt felvágottal.

És a gyerekeket is erre szoktatta.

Nálunk örök vita ez, nem változtat.

Ja és üditőt vesz, nem eszik meg semmit 2x. Azaz főzünk pl. krumplistésztát, akkor abból 1x eszik. Péksütiket is zabálja.

Ennek ellenére vékony.

És sorolhatnám a dolgokat, amiket sporólhatnánk.

Csodálkozik, hogy havi 100-110 e ft megy el kajára.

Ne pontozzatok le, nem azért írtam, csak azért, hogy nálunk mekkora habzsi - dözsi megy, mert ő ebben nőtt fel.

2012. nov. 17. 12:31
 6/10 anonim ***** válasza:
74%

Nálunk is húsos a párom, de szerencsére nincs baja, ha két napig egy félét eszünk.

Vásárlásnál mindig figyelem, hogy mit hol vegyek. Csirkemellet csak csontosat veszek, csirkecombot farosat. A csontokat elteszem levesnek. Általában van egy húspótlós, húsmentes napunk. (Főzelék virslivel, tojással.)

A mosószert úgy veszem, hogy akcióban, de akkor legalább 2-3 db. (Múltkor kifogtam 4,5 l-es Biopont, két hónapra elég.) Az öblítőket hígítom.

Megtanultam lekvárt főzni. Mifelénk átlag 7-800 Ft a lekvár, így inkább nekiláttam én. Töredéke árból nagyon finomakat készítettem. Savanyúságban anyósom a szakértő. Sokszor készítek káposztasalátát, 1 fej káposztából töménytelen a mennyiség készíthető, sokkal olcsóbb, mint az üvegesek.

Pelenkát, popsitörlőt kuponokkal, akciósan veszem- legutoljára kifogtam a dm-ben 5500 Ft-ért a 111 db-osat, ebből lejött a 25% és a végösszegi 15 %.

Apróság, de gyűjtöm a teszkós kuponokat is, ezek a jövő évig felhasználhatóak, karácsony előtti bevásárlásnál tervezem beváltani az összeset. :)

2012. nov. 17. 13:11
 7/10 anonim ***** válasza:
82%

Első vagyok:

- mindig két napra főzök, és úgy, hogy vas-hétfő húsos étel, kedd-szerda tésztás, csüt-péntek főzelék, szombat hal/hurka stb. Így nemcsak az alapanyagon spórolok, de a víz- és gáz- vagy villanyhasználat is kevesebb.

- Vannak három napra áthúzódó ételek, de imádjuk őket: rakott krumpli, rakott káposzta, rakott karfiol, töltött paprika - ráadásul ezek viszonylag olcsó ételek is.

- Rántott dolgokat sütőben készítek, így nem fogy sok olaj (alája kenek, felül megspriccelem, félidőben megrázom, ha úgy érzem, meg is fordítom).

- Ha a főzés elkészültével látom, hogy sok lesz a kaja, akkor már fagyasztok is belőle (a tejfölös főzelékeket nem érdemes) két adagot, ami szombatonként pont jó.

- Üdítőről leszoktunk, inkább ásványvíz és citrom, esetleg szörp.

- Kéthetente biztosan legalább egy darált húsos ételt készítek, olcsón és kiadósan lehet vele főzni (sparnak a tálcása nagyon bevált nálunk). Akcióban mindig veszünk nagyobb mennyiségű darált húst a fagyasztóba.

- Tésztát csak a lidlben veszünk - nemcsak hogy ott a legolcsóbb, de durumtészta, ami sokkal egészségesebb, mint a magyar tojásos-lisztes tészták, és minimum féláron van. (zöldzacskós)

- Levest mindig főzök - egyrészt előre eltelít, másrészt olcsón nagy mennyiségben készíthető - pl. karajt mindig csontosan veszünk, a csontból leves, a húsból ami éppen lesz. Olcsón kapsz a boltokban húsos csontokat is, csirkefarhátat, egy fél kilós csomag zöldséggel és 2,5-3 liter vízzel ezzel három napra van leves.

- Tervezz menüt előre egy hétre, egy hónapra és a vásárlást ehhez igazítsd, így kevés olyat veszel, amit megkívánsz.

- Zöldséget, tojást piacon vegyél, olcsóbb.

Még hosszan tudnék írni. Nemrég volt egy kérdés, itt a nagyon-nagyon hosszú hozzászólások az enyémek. Imádok főzni, imádom a háztartásvezetést. :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

2012. nov. 17. 13:53
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem a mosható pelenka baromira nem olcsóbb ugyanis több vizet használsz.

Tervezd meg a vásárlást,főzz több napra,érdemes mindenből a nagyobb kiszerelésűt venni,odafigyelni,hogy elkapcsold a lámpát,feleslegesen ne folyasd a vizet,ne legyen annyira meleg a lakásban,hogy akár bugyiban is mászkálhass,mert az is felesleges egy 21-22fok elegendő.

Ne vegyél bébiételt te főzz.

Öblítő helyett használhatsz ecetet,bár én használok öblítőt,tegyél félre pénzt olyan helyre ami nincs mindig szem előtt.Ha van elegendő ruha játék,ne járkálj ilyen boltokba,hogy feleslegesen ne költsd a pénzt.Süss te otthon kenyeret,sokkal olcsóbb és nagyon egyszerű,csinálj pizza tésztát süsd elő majd fagyaszd le,esetleg így lehet főzeléket is,meg érdemes jól bevásárolni most tél előtt zöldséget,gyümölcsöt ami fagyasztható és fagyaszd le.Kb ennyi jut most eszembe

2012. nov. 17. 16:42
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzá szólásokat!
2012. nov. 17. 17:27
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha jó a mosógép akkor nem vészes a vízhasználat mosható pelenkánál.
2012. nov. 17. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!