Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet ezekkel spórolni?

Hogy lehet ezekkel spórolni?

Figyelt kérdés
Vízre,villanyra gondolok.Ti,hogy spóroltok vele,mert én nem tudok,oké a villannyal lehetne.De vízzel nem tudok,4-en vagyunk.(sok a mosni való :D ) Ti kb. mennyit fogyasztatok? Hány tagú a család?Nálunk a víz 2 hónapra 15köbméter,a villany havonta 180kW
2012. okt. 9. 22:20
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Fogmosás közben zárd el a vizet, nálunk ezt soha nem teszik meg, pedig százszor szóltam már.
2012. okt. 9. 22:30
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Villany: végy ki az ELMŰ-től fogyasztásmérőt, és nézd meg, mi mennyit fogyaszt. Nálam a hűtő fogyasztott brutálsokat, havi 4-5 E Ft körül, le is cseréltem, most havi 600 Ft-ot fogyaszt. Ami sok még: pihenőálláson a DVD, video, a lehalkított rádió is ugyanannyit fogyaszt, mint a hangos, és a TV is elég sok, nem szabad csak úgy menni hagyni. Minden szobában 1 villanykörte van becsavarva, és van fényfüzér is, az csak 10-15 Watt, és mégis fény van a szobában.

Villanybojlered és -fűtésed és -tűzhelyed ne legyen: ezek a legdrágább megoldások.

2012. okt. 9. 22:32
 3/21 A kérdező kommentje:
Igen,az árammal tényleg az a gáz,hogy minden be van dugva állandóan (mikró,tv mind a két szobában),a dvd lejátszó nem mostanában nem igazán használjuk.
2012. okt. 9. 22:35
 4/21 anonim ***** válasza:
72%

Erre én is kíváncsi vagyok. Nálunk havonta megy el 9-10m3 víz. 3 felnőtt, 1 baba.

Ne mosogass folyó víznél, amíg tusfürdőzöl, zárd el. Hirtelen ennyi ugrott be.

2012. okt. 9. 22:37
 5/21 anonim ***** válasza:
A mi vízszámlánkon a mosogatógép segített a legtöbbet, megdöbbentő volt a különbség. Az áramszámla eközben nem ment feljebb! Fontos még, hogy aminek nem kell mennie, legyen kihúzva (töltő, stb), nálunk lekapcsolható elosztón van majdnem minden, szóval ami nem kell, azt lezárjuk. Ha tehetitek, a nagyobb háztartási gépeket cseréljétek energiatakarékosra, az is sokat számít (na meg én félek a gázsütőktől, szóval egy villanysütőnél nem mindegy, hogy A+os vagy rosszabb)!
2012. okt. 9. 22:55
 6/21 anonim ***** válasza:
58%

Mi még csak ketten vagyunk decemberig.

Havonta 5m3 víz fogy, bár a férjem a munkahelyén zuhanyzik, ezzel sokat lehet spórolni.

A konyhában és a szobában is van olyan elosztó, amit le lehet kapcsolni, így ha nem használjuk, még minimális áramot sem fogyaszt a TV, számítógép, ledes mikro stb.

A gázbojler nem megy őrlángon, csak zuhanyzás előtt gyújtom be, majd ha végeztem, rögtön elzárom, ezzel rengeteget lehet spórolni.

A múlt hónapban pl. 3000 volt a gázszámlánk, pedig sokat főzök és minden nap zuhanyzok+ hétvégente a férjem is itthon tisztálkodik.

Ha mosok, a mosógép utolsó öblítővizét mindig felfogom a felmosóvödörbe és amíg tart, azzal öblítjük a wc-t.

Sok kicsi sokra megy :)

2012. okt. 9. 22:59
 7/21 anonim ***** válasza:

Nálunk is a mosogatógép hozott észrevehető javulást. 14 liter vízzel elmosogat ezer dolgot, amit én 5-6 adagban folyóvíznél mosogattam.

Az "amíg tusfürdőzől zárd el a vizet" csak abban az esetben működik, ha nem átfolyós gázos cirkód van. Akkor többet kiengedsz mire megint melegvíz jön, mintha folyatnád tusfürdőzés közben.

Fűtésügyben: emeletes lakásunk van, lent volt a termosztát, hálószobák fent. Átrakattuk fentre a termosztátot, éjszaka így nem fűti ész nélkül az alsó szintet, ahol eleve hűvösebb van + rakattunk fel termofejeket a radiátorokra. Azonnal észre lehetett venni a legnagyobb hidegben is a gázszámlán.

2012. okt. 10. 07:43
 8/21 anonim ***** válasza:

1 hónap múlva remélem pozitívan tudok válaszolni a kérdésedre, mert most összegyűlt a pénzünk és energiatakarékosabb hűtőre és bojlerre váltunk. Állítólag 5-6ezer forintot jelent a villanyszámlán.

Nálunk nem megy semmi LED-üzemmódban, lekapcsolható hosszabbítók vannak, de 10-12éves (sőt régebbi) háztartási gépeink. Nálunk is nagyon sok az áramfogyasztás, ezért gondoltuk, hogy ezzel is megpróbálunk spórolni.

2012. okt. 10. 08:11
 9/21 anonim ***** válasza:
Az a baj pl nálunk, hogy a tv beltéri egységét, ha áramtalanítjuk (utazás, áramszünet), minden esetben újra kell indítani, ami legalább 10-15 perc (már ha sikerül). Sajnos így mindig standby üzemmódban van, hiába szeretném kikapcsolni.
2012. okt. 10. 08:48
 10/21 anonim ***** válasza:

kb 5-6 m3 (ha jobban odafigyelek, akkor 5, inkább a 6 a jellemző) a víz egy hónapra és 110kW az áram. Villanytűzhellyel, mosható pelust használva. 3-an vagyunk.

Villannyal nem nagyon tudok. Vízből lehetne lefaragni, mert egy tálcás mosogatónk van és folyó vízben mosogatok.

Vízre ötletek: elővenni egy lavórt és így mosogatni úgy, mintha két tálca lenne. Kezetmosni: szintén lavórba rakott vízben, nem folyóvízben. WC-t már használt vízzel öblíteni le.

De őszintén szólva, amíg nem szorulunk rá, addig nem alkalmazom ezeket.

2012. okt. 10. 11:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!