Hogy lehet ezekkel spórolni?
Mi négyen vagyunk, havi 3 m3 vizet fogyasztunk. Szerintem legtöbbet a fürdésen lehet spórolni.
Amíg a szüleimmel laktam mindig teli kád vízben fürödtem és utáltam, hogy a férjeméknél (akkor még csak barátomnál) kb. 10 centi vízben kell fürdeni, mert nem volt elég meleg víz. Aztán hozzászoktam és mi már csak így fürdünk, illetve én zuhanyzok mostanában, mert a terhességek alatt meg ahhoz szoktam hozzá. A gyerekek is kis vízben fürdenek. Fogmosáskor és mosogatáskor mindig elzárom a vizet. Amúgy is spórolok az energiával, nem csak a pénz miatt, hanem, hogy ne pazaroljak feleslegesen.
Mosáskor szinte mindig tele töltöm a mosógépet, ami ugye 2 gyerek mellett nem nehéz és mosogatógépünk van.
Szerintem ez most ide kapcsolódik, ez egy régi kérdésem:
Szintén vizes.
http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__302299..
"az árammal tényleg az a gáz" :)) A gáznál meg az a villany...:))
No, a mosogatást mondták. Ha veszel mosogatógépet, avval sok vizet tudsz spórolni, csak annál is a fogyasztást kell nagyon megnézni, és aszerint választani. Az is szempont a választásnál (mosógépnél is!), hogy van-e 50 fokos mosás, mert az untig elegendő sok dolognál (60 fok helyett), és mégis sokkal kevesebb áramot fogyasztasz vele.
A hűtőnél még az is sokat számít a fogyasztásnál, hogy milyen klímaosztályon megy. Amit lecseréltem, az 16-30 fokon ment, ami azt jelenti, hogy télen, amikor 14 fok volt a konyhában, és nyáron, amikor 34, sokkal jobban erőlködött, és emiatt is többet fogyasztott. Most 10-36 fokost vettem.
A TV- és telefonelőfizetésnél is van modemes és van kábeles. A modem is ugye árammal megy, kábeles előfizetés energiahatékonyabb.
"2. válaszoló: az milyen hűtő? Mekkora? Milyen márka? Mélyhűtő gondolom nincs benne, vagy az is?
"
Szia!
De igen, kombinált. A++ -os, ebből a kategóriából csak szépséghibásat lehet kapni Magyarországon, ezért iylen üzletekben kell vadászni rá. 64E Ft volt.
Itt a honlap:
Az a tipus most nincsen fent.
Az eredeti katalógusban itt van (Németország):
És még az Otto-áruház katalógusában is van (Németország), azt nem találom.
... egyébként nagyon nagy hűtőkből könnyű keveset fogyasztót találni, csak ezt a kicsit volt nehéz felhajtani.:)
160-175 kWh fogyasztás körül szinte mindig lehet kapni 180 centi magasakat, pl. PKM-et a fent említett hálózatban is, és a hgo.hu, és a hgc.hu oldalakon jelzett üzletekben is, meg máshol is, gondolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!