Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet ezekkel spórolni?

Hogy lehet ezekkel spórolni?

Figyelt kérdés
Vízre,villanyra gondolok.Ti,hogy spóroltok vele,mert én nem tudok,oké a villannyal lehetne.De vízzel nem tudok,4-en vagyunk.(sok a mosni való :D ) Ti kb. mennyit fogyasztatok? Hány tagú a család?Nálunk a víz 2 hónapra 15köbméter,a villany havonta 180kW
2012. okt. 9. 22:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
2. válaszoló: az milyen hűtő? Mekkora? Milyen márka? Mélyhűtő gondolom nincs benne, vagy az is?
2012. okt. 10. 11:39
 12/21 anonim ***** válasza:

Mi négyen vagyunk, havi 3 m3 vizet fogyasztunk. Szerintem legtöbbet a fürdésen lehet spórolni.

Amíg a szüleimmel laktam mindig teli kád vízben fürödtem és utáltam, hogy a férjeméknél (akkor még csak barátomnál) kb. 10 centi vízben kell fürdeni, mert nem volt elég meleg víz. Aztán hozzászoktam és mi már csak így fürdünk, illetve én zuhanyzok mostanában, mert a terhességek alatt meg ahhoz szoktam hozzá. A gyerekek is kis vízben fürdenek. Fogmosáskor és mosogatáskor mindig elzárom a vizet. Amúgy is spórolok az energiával, nem csak a pénz miatt, hanem, hogy ne pazaroljak feleslegesen.

Mosáskor szinte mindig tele töltöm a mosógépet, ami ugye 2 gyerek mellett nem nehéz és mosogatógépünk van.

2012. okt. 10. 12:06
 13/21 anonim ***** válasza:
Akkor 100 liter jut egy napra, tényleg jól csináljátok. Az egy fél kádnyi víz, ráadásul 4 emberre.
2012. okt. 10. 12:09
 14/21 anonim ***** válasza:
12-es vagyok, bocsi elírtam, 4 m3-ert fogyasztunk havonta.
2012. okt. 10. 12:10
 15/21 anonim ***** válasza:

Szerintem ez most ide kapcsolódik, ez egy régi kérdésem:

Szintén vizes.

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__302299..

2012. okt. 10. 12:13
 16/21 anonim ***** válasza:
Még a 4 m3 is szép.
2012. okt. 10. 12:13
 17/21 anonim ***** válasza:

"az árammal tényleg az a gáz" :)) A gáznál meg az a villany...:))

No, a mosogatást mondták. Ha veszel mosogatógépet, avval sok vizet tudsz spórolni, csak annál is a fogyasztást kell nagyon megnézni, és aszerint választani. Az is szempont a választásnál (mosógépnél is!), hogy van-e 50 fokos mosás, mert az untig elegendő sok dolognál (60 fok helyett), és mégis sokkal kevesebb áramot fogyasztasz vele.

A hűtőnél még az is sokat számít a fogyasztásnál, hogy milyen klímaosztályon megy. Amit lecseréltem, az 16-30 fokon ment, ami azt jelenti, hogy télen, amikor 14 fok volt a konyhában, és nyáron, amikor 34, sokkal jobban erőlködött, és emiatt is többet fogyasztott. Most 10-36 fokost vettem.

A TV- és telefonelőfizetésnél is van modemes és van kábeles. A modem is ugye árammal megy, kábeles előfizetés energiahatékonyabb.

2012. okt. 10. 17:44
 18/21 anonim ***** válasza:

"2. válaszoló: az milyen hűtő? Mekkora? Milyen márka? Mélyhűtő gondolom nincs benne, vagy az is?

"

Szia!

De igen, kombinált. A++ -os, ebből a kategóriából csak szépséghibásat lehet kapni Magyarországon, ezért iylen üzletekben kell vadászni rá. 64E Ft volt.

Itt a honlap:

[link]

Az a tipus most nincsen fent.

Az eredeti katalógusban itt van (Németország):

[link]

És még az Otto-áruház katalógusában is van (Németország), azt nem találom.

2012. okt. 10. 17:48
 19/21 anonim ***** válasza:

... egyébként nagyon nagy hűtőkből könnyű keveset fogyasztót találni, csak ezt a kicsit volt nehéz felhajtani.:)

160-175 kWh fogyasztás körül szinte mindig lehet kapni 180 centi magasakat, pl. PKM-et a fent említett hálózatban is, és a hgo.hu, és a hgc.hu oldalakon jelzett üzletekben is, meg máshol is, gondolom.

2012. okt. 10. 18:11
 20/21 anonim ***** válasza:
... most is van egy ilyen nagy: [link]
2012. okt. 10. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!