Anyukák, ti próbáltátok azt, hogy előre eltervezitek a heti menüt? Tényleg lehet rajta spórolni?
Amíg otthon voltam, én is megterveztem, egyrészt gazdaságossági okokból, másrészt pedig azért, hogy a kisfiam tényleg kiegyensúlyozott vegyes táplálkozáshoz szokjon.
Heti 2x mentem piacra/vásárolni, nekem bejött.
Most munka mellet nincs rá energiám.
Sokat lehet rajta sporolni.
Nallunk szombaton delott koran van bevasarlas. Igy emgvesszuk azt amit hetvegere szeretnenk fozni. Hetfon es kedden meg eleg frissek a zoldsegek igy sok salatas es friss zoldseges dolgot eszunk. Pl gyros friss zoldsegekkel es sultkurmplival, friss salata csirkemellel...Kedden-szerdan mar a zoldsegek nem annyira frissek igy jonnek azok a kajak amikbe parolni kell oket: Pl csirkes fajita paprikaval es hagymaval, vegyes zoldsegek kinai szosszal, vegyes zoldsegek csirkevel meg valamilyen szosszal, csoben sult zoldsegek, rakott zoldsegek, sajtos karfiol sult bacon szalonnaval. Aztan csutortokon van valamilyen fozelek ez lehet a szombaton megvasarolt zoldsegbol meg vagy siman fagyasztottbol is. A fozelek melle van fasirozott, sult virsli, tojas, brassoi. A hust lehet fagyasztani is ha szombattol nem all el szerdaig. Ezzel nincs gond. Penteken mindig a fagyasztobol eszunk mar Pl egy grillcsirke valamilyen korettel, bolognai spagetti, csilis baba. Ilyenkro szokott lenni rakottkrumpli mert ugye a krumpli elall es a dobozos tejfol meg a kolbasz is. Rakott kaposzta, rakott kel... A lenyeg, hogy het elejen friss utanna meg nem annyira friss es utanna fagyasztott. A leveseket is ugyan ez alapjan dolgozzuk ki. Ha bolognait csinallunk akkor 2 kg husbol csinaljuk sok szosszal igy 4 nagy fagyis dobozba tudunk fagyasztani es nem kell mindig fozni. A chilis babot szinten fagyasztjuk csak rizst fozunk ki hozza. Amit lehet nagytetetlben fozzuk meg. Hetkozben csak tejet veszek mert van kenyersutom. Reggelire szombaton es het elejen szinten friss zoldsegek, pastetom, sonka... het kozepen tojas (lagy, rantotta, tukortojas...) es csutortok-penteken, muzli, lekvaros kenyer, ritkan nutellas kenyer.
Így van.
Én azért tudok rajta spórolni, mert a heti menühöz írom a bevásárlólistámat, így 95%-ban csak olyan dolgot veszek meg,ami ezen rajta van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!